Reklama

Reklama

Green Lantern: První let

  • USA Green Lantern: First Flight
Trailer

Před více než třemi miliardami let rasa nesmrtelných známá jako Strážci vesmíru, vytvořila tým hrdinů a dala jim za úkol chránit svobodu a právo ve všech galaxiích. Každý z nich dostal prsten s jedinečnou mocí, který umožňuje svému majiteli ovládat svět kolem sebe a omezují ho pouze fantazie a vůle toho, kdo jej nosí. V animované dobrodružné sci-fi se představuje pilot Hal Jordan, jemuž umírající mimozemšťan nabídne právě tento prsten moci a s ním i členství v hrdinské intergalaktické policii. Hal nabídku přijme a stane se tak prvním pozemšťanem v jednotkách Green Lantern. Brzy ale odhalí rozsáhlé spiknutí, které ohrožuje celou strukturu Green Lantern, a musí využít všech svých právě nabytých schopností, aby byl ve vesmíru zachován mír a řád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj DVD v USA $6,233,642 //počet predaných kusov 387,821║ O akciu tu núdza nebola. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animované komiksy jsou prostě fajn. Tentokrát to na 4* nebude (3,5* by bylo akorát...), protože pro mě je chlapík s prstenem furt trochu mimo dnešní svět hrdinů (jako Wonder Woman, ale ta má minimálně dvě přednosti ...), ale kvalita popřít nejde. Vizuálně jde o příjemně zelený snímek, v kterém se tvůrci nebáli ukázat nejen planetu Zemi i zbytek důležitého vesmíru. Jsem opět rád, že komiksové filmy jsou tvořeny v této pěkné animaci, nestojej hromadu milionů, tvůrci nejsou vázáni "tohle divák nezkousne" a tak podobně. de o příjemnou zábavu, kterou si klidně s chutí zase někdy zopakuji a aspoň o něco víc vím o další komiksové postavě, která třeba jednou přejde i do filmu hraného... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ruka režisérky supermanského Soudného dne je celkem vidět. Lauren Montgomery se vůbec nepáře s nějakou psychologií postav a posílá Hala Jordana z jedné akční scény do druhé, aniž by se nějak řešilo, že má najednou magický prsten a zachraňuje celý vesmír. First Flight je naštěstí animák se stopáží 75 minut, takže to funguje celkem bez problémů, ale docela jsem se začal bát, co vyrobí Campbell z hrané verze. Tam mu hláškující veverky a velká šedivá prasata jen tak neprojdou a bude se asi mnohem víc řešit, jaktože umí vesmírná bižuterie vyrábět tak šílené věci. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V animovaném komiksu Lauren Montgomeryové zaujme docela slušná výtvarná stránka celého ryze televizního projektu. Jen ten scénář patrně psal její asi tak desetiletý syn... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pozemšťan Hal Jordan se stane jedním z ochránců vesmíru, tzv. Green Lanternů, a my jsme svědky jeho prvního velkého dobrodružství. / Tohle bylo moje poprvé, co se tohoto superhrdiny týče, no a nemůžu říct, že by se mi dvakrát moc zamlouval. On sám není příliš zajímavý (a prakticky jsem se nedozvěděl vůbec nic z jeho minulosti) a nelíbí se mi ani celý ten svět. Moc sci-fi, moc a la Star Wars, přičemž řadoví obyvatelé kosmu se mi zdály být celkem odfláklí. Místy jsem se i nudil. Pořád tomu ale nenapálím pod tři hvězdy, protože zase taková nuda to nebyla. A vlastně jsem si oblíbil jednu postavu - Sinestra. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Green Lantern je dobrý nástupce starších filmů Lauren Montgomeryové. Pěkná akce, která rychle odsejpá a s ničím se nepáře. To se mi líbí na kreslených filmech: absolutně se nezatěžují se zdlouhavým vysvětlováním. Ještě před úvodními titulky se divák dozví téměř vše podstatné a pak následuje okamžité vržení do akce. Kromě toho jsou zde výjevy, které by v hraném filmu pravděpodobně ani nefungovaly, jako je například scéna v kantýně ne nepodobné té z Mos Eisley, která je narvaná nejméně dvacítkou roztodivných mimozemšťanů... Se Star Wars toho má tento film společného víc, samotní Green Lanterni nemálo připomínají Rytíře Jedi... Celkově se jedná o spíš temnější záležitost, samozřejmě v rámci možností:) ale není to tak dětské jako poslední marvelovské kousky (Ultimate Avengers), v tomhle má DC navrch. Jinak režie je perfektní, připomínky mohu mít leda ke scénáři - hlavně ke konci filmu tak nějak dochází dech a "grandiózní" finále není vůbec ničím výjimečné či zapamatovatelné. A zatímco Sinestro je vykreslen poměrně důkladně, Hal Jordan skoro vůbec, člověk se o něm má šanci něco dozvědět právě jen z těch asi čtyř minut před úvodními titulky. Neubráním se také hypotetickému srovnání s hraným filmem: tam to bude samozřejmě přesně naopak, většinu stopáže se bude Hal Jordan seznamovat s prstenem a jednotkami Green Lanternů a děj se nebude odehrávat převážně ve vesmíru. Namísto toho se možná dočkáme romantické dějové linie a bude kladen důraz na Jordanovu dvojí identitu na Zemi. 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivě mnohem lepší projekt, než jeho hraný bráška. Chtěla jsem se s Green Lanternem víc seznámit a tohle byla ideální cesta. Příběh ideálně akční, svižný, bez jakékoli vaty. Uváženě zábavný a hlavně napínavý. Čili hurá na Emerald Knights a další a další DC animated :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pořád se mi na mysl tlačilo jedno slovíčko: přehnané. Začátek mi připadal schválně silně nevýrazný, jen aby o dvacet minut později přišlo nefalšované peklo plné spektakulárních soubojů a megalomanských výbuchů. Bojuje se po celém vesmíru a ničí se planety... Příběh se bohužel nijak neobtěžuje s vysvětlováním, jak to vlastně celé s onou podivnou zelenou sílou a prsteny je, a mě hlubší mytologie docela chyběla. Připadal jsem si jako vhozený do rozjeté scifárny. Zdaleka jsem nebyl ponořený do děje, a tak jsem zůstal odkázán jen na typické komiksové zvraty a zábavnou akci. Přitom stačilo jen přitlačit na příběh, a hlavně na minulost a osobnost samotného Hala Jordana. Scénáristé to holt podělali. Škoda - jsem velice zvědavý na Campbellův celovečerák. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

je to docela dobré, osobně postavu Lanterna moc nemusím, ale tady se mi celkem zamlouvala (například oproti hranému filmu o dost víc). Jenom si nemůžu pomoct, to si nikdo z tvůrců nevšiml, že v jedné scéně má Sinestro místo rudé, normální lidskou barvu? ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Animace je fajn, akce je velmi slušná a patřičně monumentální (snímek se s ničím nezdržuje a pálí nás od akce do akce hned od počátečních minut) a navštívení dalších světů, a následné přemístění děje výhradně na planetu Oa velice potěšilo. Kdyby takto vypadal hraný film, vůbec bych se nezlobil. 8/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento animák som si pozrel len preto, aby som vedel niečo o komiksovom DC hrdinovi Green Lanterovi.Chystá sa aj hraná podoba takže som chcel aspoň niečo o tom vedieť.No a čo som zistil? Že existuje okrem Hulka aj ďalší zelený hero.Ale nie.Je to celkom fajn až na to záverečné trošku odflaknuté finále a miestami (hlavne na začiatku) mi to príde ako keby tam boli niektoré scény vystrihnuté.Ďalšia vec je dej.Celkovo je fajn ma super postavy, ale miestami pôsobí dosť nudne.Nečakal som od toho nič, takže nemôžem sa stažovať že som sa nudil ale ten záver filmu mohol byť trošku lepší.Snáď hraná podoba bude ešte lepšia. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nie až taká pecka ako Wonder Woman. Hlavne je to strašne uponáhľané. Mytológia sa na neznalého Green Lantern diváka ženie ako parný valec, Hal Jordan neprechádza absolútne žiadnou premenou a zo sekundy na sekundu je z neho neohrozený vesmírny strážca. Je to skvelo nakreslené, veľmi akčné, finále je bombastické (zrazenie planét), no chýba tomu vtip a troška psychológie ako mala Wonder Woman. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Animace 7/10/// +Green Lantern a jeho svět, fantastický hudební doprovod, akce, zajímavá zápletka i příběh -ještě víc jsem zvědavej na hranou verzi, animace je přeci jen trošku slabší, viděl jsem už lepší/// Už když jsem prvně o něm slyšel, začal jsem se o něj a o jeho první hraný film zajímat. Ještě předtím jsem měl však možnost zhlédnou tuto animovanou verzi, která mi toho hodně poodhalila a ukázala jak je ve skutečnosti Green Lantern silný a zajímavý. Taky díky tomu, že je film kratší, nabitý akci a ani chvilku se nenudíte nad zdlouhavým vykecáváním. To je další výhoda těchto animovaných snímků: pořád jedou naplno. Mám je rád a už se těším na další./// Celkem 82%/// ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ne, GL nedosahuje kvalit předešlých es režisérky Montgomery, ale pořád jde o komiksový film dost kvalitní na to, aby strčil některé své hrané sourozence do kapsy. Především postava Sinestra svou slušnou propracovaností zachraňuje jinak hodně přímočarý děj. ___ Animace opět jednodušší, ale svou "fyzikou" jasně ukazující na něčí talent. ____ Mé titulky najdete Z D E ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé hlavne preto, že je to space opera. Slušne akčná a nekompromisná. Postavy sú len jednorozmerné figúrky, ale nenudí to... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu neznám, ale tento animák je, stejně jako mnoho dalších komiksových animáků, pouze průměrný. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Také mě mírně zarazila, či překvapila podobnost některých detailů a drobností se Star Wars. Ať už scéna v kantýně plné internacionálních, pardon, intergalaktických stvoření, na pouštní planetě jejíž uličky se nemálo podobají Mos Eisley, či rasa strážců, kteří, jako by z oka vypadli mistru Yodovi, včetně jeho schopností. Scéna s "padajícími" prsteny mi zase evokovala scénu z Epizody III, ve které mistr Yoda "cítí" utrpení všech zrazených rytířů Jedi. Ale abych pouze nesrovnával s dílem pana Lucase, příběh je dobře vykreslen, ač by jak tu již také ostatní zmiňují, mohlo být věnováno více prostoru pozemskému životu Hala Jordana. "Výcviková" fáze filmu je pak zvládnutá skvěle, stejně jako vyprávění "co, jak, a proč." Kapitolou samou pro sebe je Sinestro, takhle má vypadat charismatický padouch! Očekával jsem také rozehrání, nějaké romance s jednou z příslušnic Green Lantern, avšak při stopáži 75 minut, není jednoduše pro vedlejší příběhové linky dostatek místa. Efekty, hudba a akční scény jsou provedeny tak jak tomu má v podobném typu animovaných filmů být a to je rozhodně dobře. Ve výsledku se tedy první Green Lanternův film více než povedl a my se již můžeme těšit na hraný snímek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Najdi ho......... Kreslený příběh o tom, jak člověk k prstenu přišel a stal se členem skupiny "Green Lantern". Koukám, že prsten má podobné vlastnosti různých "udělátek" jako má Maska. Akorát, že tady to má zelený nádech. CITÁT - Pomalu Broučku......... Člověk ve Vesmíru - neschopný, drzý a dělá jen zmatky. CITÁT - Ty jsi mě měl za zelenáče ?......... V čirém jasu dne i v temné tmě, zlo nikdy neunikne mě. Nech ti již ke zlu zhlížejí, moc mou seznají, tu záři zelenou. Povedený, pěkně kreslený a dobrodružný. Postavu Kilowaga namluvil Michael Madsen. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Nie, tu sa skutočne na psychológiu postáv alebo na zdanie reálnosti nehrá, toto je iná liga, tu sa robí baram-baram-buc s planétami. Inak, vcelku zábava, len si po tomto viem ťažko predstaviť Green Lanterna ako live action movie. ()

Reklama

Reklama