Reklama

Reklama

V tvůrčí skupině Pavla Aujezdského a Hany Vrbové, ve spolupráci s Ateliéry Bonton - Zlín, vznikl třináctidílný rodinný seriál dokumentárních filmů pod názvem NEHASIT! HOŘÍM! - o dětech a mladých lidech, kteří jsou nejen talentovaní, ale především mimořádně pracovití, cílevědomí a vytrvalí při rozvíjení svých schopností.
Inspirátorkou, autorkou a režisérkou dvanácti dílů tohoto projektu byla Hana Pinkavová a poslední díl seriálu autorsky a režijně ztvárnila Marie Šandová.
V dokumentárních portrétech televizního seriálu Nehasit! Hořím! se představí výrazné dětské a mladé osobnosti s vyhraněnou zájmovou či profesní orientací, plně soustředěné na svého koníčka, sportovní či uměleckou disciplínu nebo zájem o určitou odbornou problematiku. Nahlédneme s kamerou do jejich soukromí a budeme sledovat, s jakým nadšením přistupují k tomu, co dělají. Každý z nich má pro naplnění svého dětského snu jinou motivaci, ale všichni už na vlastní kůži poznali, co musí své lásce obětovat a na jak náročnou cestu, vedoucí k úspěchu, se vydali. Mnohým z nich jejich koníček změnil doslova i způsob života. A ne jenom jim, ale i jejich rodičům, jejichž vztah k nadšení svých dětí se pohybuje v rozmezí od prostého pochopení, přes velkorysou toleranci, otevřenou podporu až k jisté formě sebeobětování.
V tomto seriálu tedy uvidíte nejen špičkové tanečníky, mladé vědce, talentované umělce, úspěšné sportovce, ochránce přírody, ale i ty, kteří svou pevnou vůlí, vytrvalostí a cílevědomostí dokázali překonat vrozený zdravotní handicap a ve zvolené oblasti zájmu dosáhnout nadprůměrných výsledků. Věk těchto, zájmově vyhraněných a osobnostně zajímavých, dětí a mladých lidí, se v našem dokumentárním seriálu pohybuje od dvanácti do sedmnácti let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála smysluplných počinů naší >televize veřejné služby< , aspoň trošku tak naplňující smysl a poslání této... Mladí, talentovaní, klidní... ;-) . . . Hlavně že děcka koníčky maj! Jo, to myslím bez ironie... . . . Tak, skončili jsme u šťastných třinácti dílů a teď zase rychle k těm parazitním celebřitním smradům, jenom ve Stolici jich máme stovky a jak se pak páří mezi sebou, množství stále narůstá... °-/ - - - - - (Sledováno nahodile - leč se zájmem a stiskem palců - na >pohaslém prostoru< , po dílu s chlapcem Petrem želvičkářem uvedeném v repríze 30.3.2011 hodnocení 98., komentář zde jako čtvrtý - 30.3.2011) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý počin. Nahlížení do těch, co jsou dospívající a v něčem vynikají. Mě nejvíc zaujal historik a sběratel a úžasný mladý klučina - Topinka, tak nějak se jmenoval. Ale i ten kluk - malíř, co dělal abstraktní obrazy, a jeho dědeček ho v tom podporoval. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl kamenosochařka Zuzana Čížková z 2006. Příjemně strávený čas. Dokument má také příjemnou hudbu.Na slavný večírek katedry AVU jsem se dostal až v pozdějších letech. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Díl o Robertu Lombinovi, který jsem viděl víceméně náhodou, mě přiměl, abych se koukl na stránky pořadu, takže jsem ještě zhlédl medailonek Adély Králové. Je vidět, že režisérka Hana Pinkavová, autorka scénáře, si zachovala dětskou duši a dokáže mladé lidi představit poutavým způsobem. Inu - jablko nepadá daleko od stromu - Josef Pinkava točil také pěkné dětské filmy a dcera s ním spolupracovala na scénáři k filmu Pohlaď kočce uši. A k Robertově renesanční osobnosti: už několikrát jsem měl možnost ho vidět v televizi a získal si mě svou bezprostředností a krásnou artikulací a nádherným postojem k mateřštině. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tanečné súrodenecké duo Tomáš a Martina Markovi (2006): ***** Skvelé predstavenie mladých tanečníkov v juniorskej kategórii, ktoré sa nehrá na veľké umenie, ale je celkom prirodzené, ako mladí hrdinovia. Tanec je fuška, športový výkon v pravom zmysle slova a podávať ho musí aj Martina so skoliózou, ktorej lekári zakazujú pohyb a akékoľvek prudké pohyby. –––– Mně to přišlo trapný, přede všema. Jako dělat na Tomáše pusinky, když je to vlastně můj brácha, kterýho nesnáším. Raketoví modelári Marek a Martin Pavkovi: **** Neuveriteľná piplačka, ktorá baví celú rodinu. Dokonca aj maminka vyrába padáky a bola ochotná obetovat spálňu, keď tri dielne v dome pred súťažou nestačia. Je to krásny a efektný koníček, ale nervy by som na to nemal. Prírodovedkyňa Lucie Vopařilová: **** Klub Natura je akoby z iného sveta, taký záujem o prírodu si u detí celkom neviem predstaviť. Brodiť sa v rieke a jazerách a hľadať pri tom drobné vodné živočíchy, určovať ich presný druh alebo pitvať potkana, to nie je celkom podla predstav dnešnej mládeže. Ale pri správnom učiteľskom vedei a dobrej partii to je možné. Farmárka Hana Maturová (2006): ***** Kozia farma, ktorú si dievča vysnívalo od detstva a založila v podstate v trinástich rokoch. –––– Já jsem taková kozí máma. –––– To jsem chodila vždycky čistě oblečena z domu, vracela jsem se doslova jako hovado, vod hnoje až po uši. Cyklistka Tereza Huříková (2006): **** Sympatická mladá športovkyňa sa cez nekonečné pády dostala až na svetovú špičku. Bicyklovať sa medzi lyžiarmi a podľa rozprávania aj v 20-stupňovom mraze nie je bežné, ale trénovať sa musí celoročne. Jej predstava o budúcom ideálnom manželovi bola veľmi zábavná. V tomto dieli výborne vybraná hudba Cranberries a dievčatá po pretekoch v blate vyzerajú skvostne. Kamenosochárka Zuzana Čížková (2006): ** Sochárstvo je na mňa príliš umelecké, pre tento druh umenia akosi nemám pochopenie. Jazdec military Miloslav Příhoda (2008): *** Jazdecký šport nie sú len súťaže, ale aj drina pri koňoch, aby sa nestalo, že kôň bude iba telocvičné náradie. Spolužitie s prírodou majú deti od rodičov a všetkým patrí môj obdiv. Aj za prekonávanie vážnych zdravotnych problémov na strane človeka aj koňa. Speváčka Alice Konečná (2006) *** Sympatická speváčka s hlasom zvučným, ale trochu zameniteľným, v rádiu by som ju nerozpoznal. Pribeh je celkom zaujimavý, ale jedna hviezda dole za astrologické žvásty, miesto nich mohlo byť viac spevu. Uvidíme, či z nej raz bude česká Christina Aguilera. –––– Táá-ta-ta-ta-tá-tata. Jak dechovka. Táá-ta-ta-ta-tá-tata. Doprdele. Jazdec rallye Jan Kopecký (2006) ** Motoristický šport je trochu mimo mňa, hlavne keď vidím tých divákov stojacich na vonkajšej strane zákruty, ktorú autá prechádzajú šmykom. Najzaujímavejšie vo filme bolo spolujazdcove navigovanie na trati, akoby hovorili inou rečou, a samozrejme záverečná jazda zvnútra. ()

lele 

všechny recenze uživatele

pořád si pouštím tu farmářku, já bych si to s ní hned vyměnila, myslím, že to musí být strašně šťastnej člověk :) ()

Martin.Proko odpad!

všechny recenze uživatele

Dle mého new age agitační fikce…. …nevěřím tomu že vše je autentické… …opakovaně sem slyšel názory již dospělých lidí o manipulaci a pohádce kterou to vytváří… … že děti jsou v manipulováni rodiči, učiteli trenéry. Před xxx lety byl pouze utopický román, dnes je možné dělat doku-fiction. Záměr je ten samý a to moralizování. Buď to poukazuje na chyby společnosti nebo ukazuje lepší svět stím že bude inspirací a že se to chytne... ...propaganda, newage, fikce, manipulace ()

LaCZik

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem sledoval tuto sérii dal bych klidně 5*, teď když vím, že je jedná pouze o FAKE.. nemám slov.. kdo nevěří, ať hledá na webu.. a najde.. ()

Reklama

Reklama