Reklama

Reklama

Jsem díky vám

  • USA I Am Because We Are

Obsahy(1)

Americký dokument nás zavádí do Malawi, kde žije více než milion sirotků, jejichž rodiče zemřeli na AIDS. Zpěvačka Madonna, která zbídačelou africkou zemi sama navštívila, se rozhodla, že osiřelým dětem pomůže, a využila pro to svého vlivu i popularity.  Americký dokumentární film nás zavádí do Malawi, kde žije dvanáct milionů lidí, z nichž více než milion tvoří sirotci, jejichž rodiče zemřeli na AIDS. V roce 2006 se do této těžce zkoušené africké země vydala zpěvačka Madonna a rozhodla se, že osiřelým dětem pomůže. Využila své popularity k tomu, aby na bezútěšnou situaci v Malawi, která patří k nejchudším zemím na světě, upozornila. Pomohla financovat stavbu domova pro sirotky, založila organizaci, jež se o ně stará, a aby šla sama příkladem, adoptovala se svým manželem chlapečka Davida Bandu Mwale, který ztratil matku. Tři roky poté napsala scénář a stala se producentkou tohoto dokumentu, který nevypráví jen o sirotcích z Malawi, ale také o nás všech. O lidech, kteří mají srdce na pravém místě a jsou ochotni se podílet na tom, aby i ty nejchudší děti měly lepší budoucnost. Dokument obsahuje také rozhovory s řadou osobností, které už pro Malawi leccos udělali, jako jsou bývalý americký prezident Bill Clinton, arcibiskup Desmond Tutu, profesor Jeffrey D. Sachs, dr. Paul Farmer a šéfové řady charitativních organizací. Dokument měl premiéru na Tribeca Film Festivalu v roce 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápasíme se změnou klimatu už zcela viditelně a obyvatelstvo Afriky se má v nejbližší době podle předpovědí v nejbližší době opět zdvojnásobit, poté se má rozvinout ekonomika, nakoupit auta, klimatizaci a létat letadly jak Evropané. Asi jste se všichni zbláznili.V celé Africe se vykácely lesy na vaření , zemědělství a pastvu a teď koukají jako puci, že jim vyschla spodní voda, řeky a málo prší. ()

mota 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu se toho moc noveho nedozvime. Jen ze AIDS zabiji rodice deti, ktere pak nemaji jidlo a nechodi do skoly. Madonna ma u me plus, protoze v Africe i nase malo znamena moc. ()

May_tee 

všechny recenze uživatele

Ikdyž Madonnu nějak zvlášť nemusím, tak tohle se jí moc povedlo. Dokument I AM BECAUSE WE ARE se mi vážně dostal pod kůži. Člověk si při pohledu na tak chudou krajinu uvědomí, jaké má štěstí, že se narodil tam, kde se narodil. Ale i přesto jak tam jsou lidé na tom špatně, záviděla jsem jim tu radost ze života, to odhodlání, s kterým se pouštěli do nových věcí a tu sílu, která z nich vyzařovala. Přeju jim to nejlepší! ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Vidieť toľko chudoby a tmárstva v našom storočí je neuveriteľné.Malawi je druhá najchudobnejšia krajina na svete.Madonna napisala scenár a sama to aj výborne komentuje.Vďaka Madonna. ()

Reklama

Reklama