Reklama

Reklama

Strážce plamene v obrazech

  • USA Flamekeeper in Pictures, The

Obsahy(1)

Strážce plamene dvojice Hapka & Horáček má filmovou podobu. Po vydání úspěšného alba Strážce plamene se Michal Horáček a Petr Hapka rozhodli připravit i filmovou podobu tohoto alba i na DVD, pod názvem Strážce plamene v obrazech. Jedná se o zcela ojedinělý umělecký projekt, který chce představit mladé talentované režiséry, absolventy nebo stále ještě studenty FAMU. Jedinou výjimkou je klasik českého filmu režisér a zároveň profesor FAMU Otakar Vávra, který se chopil režie klipu k písní Hlava kance. Součástí DVD budou nejen všechny písně z alba Strážce plamene v obrazové podobě, ale i dokument Jana Mudry z natáčení, které probíhalo více jak půl roku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělý počin, který můžu doporučit snad úplně všem. Každý z jedenácti videoklipů je jiný, ale DVD přitom drží krásně pohromadě a dívá se na něj a poslouchá se jedna báseň. Obzvlášť oceňuji nápad s loutkami. Nejlepší klipy najdete nejspíš u Na hotelu v Olomouci (což je vlastně i nejlepší píseň), Otevřete okno, aby duše mohla ven (klobouk dolů, Budaři), Kdo by sedíval nazpátek a Vidoucí, ale neviděná. Stejně jako je na CD asi nejslabší písní "Landovo" Díkuvzdání, je i klip k ní takový prapodivně nijaký, bez atmosféry, a docela bych se bez něho i obešel. Zbytek bez výhrad. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Hlava kance převyšuje pro mě ostatní klipy, pěkný text i když spíše atmosférou, než pozoruhodným obsahem je - První noc v novém bytě, zbytek písní - běžná produkce. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dvojice H+H dala české muzice spoustu nezapomenutelných kusů, ale to už je pěkných pár let a čas je neúprosný. Strážce plamene je úplně z jiného těsta, než třeba Citová investice nebo V penzionu svět. Písničky Strážce plamene už nemají tu sílu výpovědi, tu šťávu. Asi odpovídají věku tvůrců a jejich způsobu vnímání světaběhu, ale jsem ještě trošku mladší generace a tohle mne teprve ještě všechno čeká....60% ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest a přijal jsem pozvání do malého imaginárního divadélka H&H. Účinkovali mistři Hapka, Horáček (jako divák), Nohavica a Tobias, všichni v loutkovém provedení. A nesmím zapomenout na kameramana s pletenou čepicí a rolákem promítajícího devět videoklipů. Mezi mé top patří tesknivé a zbloudilé "Nemůžeš usnout III", zodpovězené "Kdo by se díval na zpátek" paní Hegerové, nalezená na ulici Ztracená "Na hotelu v Olomouci", osudová "Neodolatelná" (Jarek jako jediný měl možnost si vybrat písničku, kterou nazpívá a jeho volba byla prý hned jasná) a za vrchol pak považuju úvodní geniální klip a osobní rozbušku "První noc v novém bytě". ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Petr Hapka a Michal Horáček zložili,resp.napísali (až na pár rozpačitých singlov)pekné piesne,výber spevákov bol tiež dobrý a v neposlednej rade nemožno zabudnúť na originálne spracovanie videoklipov.Pre večerné rozjímanie v papučiach na gauči ideálne :) ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Když se spojí kvalitní hudba a nápadité video, může vzniknout nejoriginálnější hudební DVD na trhu. A tady se to povedlo. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad dát natočit videoklipy k písním Hapky a Horáčka mladým tvůrcům. Sázka na mládí vyšla a závěrečný klip od Otakara Vávry je třešničkou na dortu. Gratuluji. Nejkrásnější klip i píseň je Kdo by se díval nazpátek, kde hraje Petr Hapka a zpívá Hana Hegerová. ()

slavo75 

všechny recenze uživatele

Obrazové stvárnenie vynikajúceho albumu autorskej dvojice Petr Hapka - Michal Horáček. Projekt, v ktorom sú všetky skladby z albumu prenesené do filmovej podoby, sa v našich končinách nevidí každý deň. Navyše - réžie jednotlivých "klipov" sa ujali renomovaní režiséri a každý "ten svoj" klip spracoval po svojom. Napriek tomu nevzniklo dielo "každý pes jiná ves", ale veľmi kompaktné a vkusné dielo dokonalé po audio i video stránke. Všetky skladby sú skvelé, preto mám problém označiť za ešte výnimočnejšie iba niektoré z nich. Je potrebné to vidieť. Tak, ako sa tento album skvele počúva sa naň dá aj zo zaujatím pozerať. ()

Reklama

Reklama