Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh plný šlapek a opovrženíhodných bastardů, kteří se zabíjejí navzájem. Juliette Flowersová přísahá, že doveze domů do Texasu tělo Ransoma Pridea, kterého zastřelili kdesi v mexických ulicích. Jenže musí bojovat s vraždícím reverendem, zlým psancem, dvěma nájemnými vrahy a zlým Mexičanem. S pomocí siamských dvojčat, které kouří opium, trpaslíka vybaveného brokovnicemi, a Ransomova mladšího bratra Juliette ozdobí hranici spoustou krve pro čest a slávu svého Ransoma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Stráviteľný kanadský westernový pokus, ktorý aj keď je síce situovaný do obdobia po skončení slávnej éry divokého západu (r. 1901) disponuje dostatkom prestreliek a mlátičiek, za čo som prižmúril oko nad nesympatickým hereckým ansámblom na čele so presluhujúcim starčekom Kristoffersonom. Rušili ma však občasné režisérove pokusy o to, dodať filmu prostredníctvom nezmyselných prestrihov a psychozáberov akýsi "vyšší rozmer"... takáto forma pseudoumenia tomu viac uškodila než prospela. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem sympatická blbina, bavící výborným castingem, ujetými nápady (Tyrion s brokárnou, siamská dvojčata v renesančních ohozech) a fajnovým závěrečným rozuzlením. Škoda, že tempo tolik hapruje a pokusy o psychologii nefungují ani omylem. Jakmile se totiž na place nešetří kulkami, krví a upadanými ušními boltci, je Ransom Pride neurážející béčkový western na noční vysílání Novy Cinemy. 5/10 ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté zprznění všeho, co si člověk pod pojmem "western" může představit. Jsou tu superdrsní drsňáci a drsňačky, kterým jejich drsňáctví nevěříte ani vteřinu, je tu prachbídná atmosféra podpořená scénářem hrajícím si na filozofování, je tu hnusná televiznost a všudypřítomná trapnost, jsou tu "cool" záběry jako z Kriminálky Las Vegas... Ne, ne a ne. Jak je ten film krátký, tak je blbý. A že se v něm pořád střílí a krev teče proudem? No a? Režiséra a scénáristu zavřít, mučit, nechat dlouho zavřené, průběžně mučit... A pak jim povolit zametat veřejná prostranství. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Originálně vyznělý video wetern se spoustou krutosti a smrti, ale taková byla ona doba... příznivcům žánru se bude líbit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dodat? Asi takhle - už jste viděli western, kde jezdí auto a motorka se sajdkou? Tak tady budete. Děj nás zavádí do roku 1911, takže kdo čeká klasiku - bude nutně v šoku. Ono je to celé takové moderně pojaté. Vše je točeno v šedivých a okrových filtrech, ty barvy pak podkreslují tóny elektrických kytar. Hrdinové se chovají drsně, tak moc až jim to nevěříte. Sem tam se blýskl dobrý nápad, který jsem jinde neviděl. Například střílející siamská dvojčata těžce konkurovala komisaři Juvemu a jeho třetí ruce v druhém dílu Fantomase :-). Dost mi vydily ty prostřihy se záběry na lebky zvířat i pravidelné po přestřelkové replaye. Celé to bylo taková podivnost. Brandon Walsh vypadal jako pistolník dobře, stáří a bíbr mu sedly. Kristofferson také potěšil. Celkově je to ale jen na jeden mexickej dolar protože se to celkem táhlo a ty filozofický kecy mne nebavily. * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ujetý a bizarní pokus o sofistikovaný western, který z mého pohledu docela vyšel. Skvělý casting podpořil výborný scénář a tak jediné, co mi trochu vadilo, byla ne zrovna povedená psychologie některých postav. Určitě ne film pro každého, ale úzkou fanouškovskou skupinu si určitě najde. 70% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Lizzy Caplan si po menším úspěchu v seriálu True Blood ukrojila hlavní roli v podivném psychologickém westernu z mexického pohraničí na přelomu 19. a 20. století. Na papíře to mohlo vypadat zajímavě. Na obrazovce romanticko-akční příběh o posledním odpuštění s béčkovou atmosférou nudí, i když je snaživě protkaný hektickými videoklipovými efekty. The Last Rites of Ransom Pride je vyloženě špatný film. Jestli se z Lizzy někdy stane skutečná hvězda, bude se stydět. 3/10 ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Hahaha, ujetost. Musím říct, že jsem celou dobu fandila záporákům. Taky jsem měla celou dobu chuť tu děsnou ženskou zabít. Zase jedna mimořádně nesympatická hrdinka, která přežije všechno... Ale líbil se mi ten zběsilý styl střihu a flash-backů. Jinak by mohl tenhle film spadat pod zcela novou kategorii "špinavý western". A taky je super, že titulní postava je celý film mrtvá, originální. :-D ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Uuufff!!! Tak tohle se nějak moc nepovedlo.... Ty dvě hvězdičky za Lizzy Caplan. Jinak mi to dvakrát nesedlo. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Neviem preco ten zavadzajuci popis v nazve "dokumentarni", pretoze ja som tam ziadny dokument nevidel. Slusny western, ukazujuci "carovny zapad" troch z ineho svetla. Mal som verziu, kde neboli prelozene orginal rozhovory medzi domacimi, takze trochu znizeny zazitok, pozor teda, ci to mate prelozene... ()

Aligon odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné , hrozné, trápne a neviem čo ešte ... utrpenie a respektívne aj trpezlivosť to dopozerať. Chcel som to vypnúť už po 10 minútach ale akosi sa mi nechcelo stať z postele tak som to dopozeral. Snaha o western? Dosť sa im podarilo stvárniť jeho paródiu. Automatická pištol z 21 stor. vo western prostredí ma dostala :D Historické fakty, autá, motorka .. NO COMMENT. Radšej sa tomu filmu vyhnúť a ušetriť si 1,5 hodiny života . ()

HectorHagman 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film má zajímavý casting pěkné lokace pěkné kostýmy super přestřelky fajn nápady příjemnou brutalitu.........................................Tak proc je to zatraceně dohromady taková píčovina?Kde se hergot stala chyba? ()

Reklama

Reklama