Reklama

Reklama

Neobyčejné životy - Série 4 (2012) (série)


Karel Gott (S04E11)

(epizoda)

Obsahy(1)

Je fenoménem, jaký nemá v České republice ani nikde jinde na světě obdoby. Od roku 1964, kdy poprvé zvítězil v hlasovací anketě o Zlatého (dnes Českého) slavíka za předcházející rok (neměl tehdy na trhu ani jednu vlastní desku a za rok 1962 dostal v téže anketě pouhé tři body), si v ní udržel suverénní postavení i po více než padesáti letech. Tak trvalá a dlouhodobá popularita a úspěch jsou ve světě populární hudby naprostou výjimkou... Dokument Viktora Polesného se stal pro Karla Gotta příležitostí ohlédnout se s odzbrojující upřímností za bouřlivým životem mezinárodní hvězdy, který se však nemohl oprostit od proměnlivých kulturněpolitických vlivů. Oporu pro působivou bilanci poskytlo množství archivních snímků, které pozoruhodně mapují ubíhající čas se skutečnou stálicí nejen našeho hudebního pantheonu. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Karlem Gottem si povídá Viktor Polesný, do toho prostřihy z rané doby Gottovy tvorby. Uvidíme i záběry, které moc známé nejsou. A Gott to rovnou i komentuje, takže jde o skutečně "živý" dokument. Hudební režie: Václav Fiala ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Skvelý program. Prirodzené otázky aj odpovede, pomedzi to staré rozhovory, piesne a koncertné vystúpenia. Nie sú vynechané ani citlivé záležitosti ako emigrácia a návrat. –––– Co kdybyste skončil v nejlepším? – A co když to bude zítra nejlepší? ()

Reklama

Reklama