Reklama

Reklama

Neobyčejné životy

(seriál)
Česko, (2009–2014), 70 h 17 min (Minutáž: 50–53 min)

Hrají:

Petr Nárožný, Antonie Hegerlíková, Jiřina Bohdalová, Jiřina Jirásková, Josef Abrhám, Stanislav Zindulka, Radoslav Brzobohatý, Jaroslava Adamová, Lubomír Kostelka, Květa Fialová, Blanka Bohdanová (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(81)

Obsahy(1)

Životní a profesní příběhy významných českých a slovenských herců současnosti.  Jde o cyklus 52 minutových dokumentů, zachycující výrazné herecké osobnosti českého a slovenského divadla, filmu a televize. Název a metoda jsou odvozeny ze známé Čapkovy prózy. Jde tedy o dokumenty bilanční, v nichž se se známými herci vydáme po stopách jejich životních rozhodnutí a práce. Bez touhy po senzačnosti, ale se snahou dobrat se určité lidské i profesní moudrosti, k nimž člověk na určitém bodu své životní cesty dospěje. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tosim k tomuto seriálu (2)

Neobyčejné životy (2009) 

"Co tady ještě děláte? Jak to, že nejste v Americe?" (Zita Kabátová k režiséru Jiřímu Strachovi) ()

Nina Divíšková (2010) (S02E02) 

Tenhle dokument je důkaz, že i obyčejné "mluvící hlavy" je možno ozvláštnit a zvýšit tak jejich kvalitu na maximum. Zuzana Maléřová se psaním o lidech z kumštu věnuje už několik desetiletí a její přímý a upřímný rozhovor s takovou persónou, jakým Nina Divíšková byla, vydá za mnoho zpovědí. Pak už stačí hlas Jana Kačera a exteriéry, které jsou s herečkou bytostně spjaty (bývalá chalupa nebo Činoherák) a máme zde plnotučný bilanční dokument. ()

Reklama

Reklama