Reklama

Reklama

Adidas versus Puma

(seriál)
  • Německo Duelle:Adidas gegen Puma
Německo, 2007, 43+55 min

Obsahy(1)

Legendární příběh rozkolu dvou synů slavné obuvnické firmy Dasslerů. Německá dokumentární rekonstrukce.
Pozoruhodný a dramatický osud dvou slavných a znepřátelených bratří Dasslerových poznamenala hodně 2. světová válka. Vzájemné podezřívání ze spolupráce s nacisty vedlo k definitivnímu rozchodu a vzniku dvou firem. Svět, a to především ten sportovní, se tak dočkal další slavné obuvnické značky, ale také nekonečné obchodní války. Německá dokumentární rekonstrukce je zajímavým pohledem do vztahů uvnitř německé podnikatelské rodiny v souvislostech historického evropského vývoje a přináší i řadu unikátních archivů a informací ze zákulisí špičkové kopané. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Velice slušný dokument o vzniku dvou konkurenčních značek sportovní obuvi a příběhu dvou bratrů Drasslerů. Hezky natočené, herecké pasáže doplněné o autentické záběry a fotky a do toho mluví ještě zástupci dnešních firem či potomci Adolfa a Rudolfa Drasslerových. Navíc to bylo příjemně vyprávěné, žádné zbytečnosti, ale vše přesně tak, aby divák bych schopen pochopit pohnutky každého z nich. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Dokument s doprovodnými "hranými" scénami z takřka biblického příběhu bratrské rivality. Vřele doporučuji, neboť obsahuje plno zajímavých faktů a postřehů ze zákulisí dvou velkých oděvních značek. Je fakt, že dnes už Adidas více soupeří s Nike(kromě atletických kolbišť, kde se Puma vrátila na výsluní díky smlouvě s Usainem Boltem a jamajskou reprezentací), ale stejně se vyplatí podívat se na tenhle zajímavý svět jiným způsobem. JINAK POZOR! ZE ZDEJŠÍCH KOMENTÁŘŮ JE POZNAT, ŽE NĚKTEŘÍ HODNOTÍ ZCELA JINÝ DOKUMENT, A TO TENTO: http://www.csfd.cz/film/297596-co-nevite-o-teniskach/ ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, časově nenáročný a hlavně svým zaměřením přitažlivý film. K mému překvapení to není jen o Adidskách a Pumě, ale i o jiných "keckách". Pro mě osobně přínosné a odnesl jsem si některé poučné informace. Obsahově jsem spokojen a příjemně jsem se bavil. Možná se jen trochu víc dalo zabrousit do historie Adidasu a Pumy, nebo do výroby. Rád bych se podíval s odstupem pěti let na nejnovější trendy a technologie. Z jednoho prostého důvodu - to, co má člověk možnost vidět v obchodě je jen zlomek toho, co nabízí tento dokument. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Spojitost mezi Adidas a Puma jsem dosud neznal. Na to je tento dokument výborný. Ale vysvětlení a zaobírání na toto téma trvalo asi tak 10 minut. Z čehož tedy trochu nechápu, proč se tento dokument jmenuje "Adidas versus Puma". Jako velký milovník a trošičku úchyl na boty jsem musel tento snímek zhlédnout. Rozhodně je to zajímavé a chytlavé téma. Dobře podané, rozhovory se sběrateli, běžci, sportovci a běžnými uživateli bot tu byli logicky nedílnou součástí. Stejně si myslím, že by to mohlo by podáno o něco lepší formou. A rozhodně by měl být méně cítit ten americký patriotismus. Přesto Nike Rules ! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nestranný dokument, ktorého (aspoň zdanlivú) nestrannosť si vysoko cením, hlavne z pohľadu historického a komerčného. Po zhliadnutí faktov, ktoré boli zamerané najmä na morálne hodnoty oboch firiem, ich rodinných začiatkov a prekážok, asi ťažko divák prejde ku konkurenčnej značke na základe sympatií, no je dobre vedieť, ako to celé bolo. 85%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama