Reklama

Reklama

Adidas versus Puma

(seriál)
  • Německo Duelle:Adidas gegen Puma
Německo, 2007, 43+55 min

Obsahy(1)

Legendární příběh rozkolu dvou synů slavné obuvnické firmy Dasslerů. Německá dokumentární rekonstrukce.
Pozoruhodný a dramatický osud dvou slavných a znepřátelených bratří Dasslerových poznamenala hodně 2. světová válka. Vzájemné podezřívání ze spolupráce s nacisty vedlo k definitivnímu rozchodu a vzniku dvou firem. Svět, a to především ten sportovní, se tak dočkal další slavné obuvnické značky, ale také nekonečné obchodní války. Německá dokumentární rekonstrukce je zajímavým pohledem do vztahů uvnitř německé podnikatelské rodiny v souvislostech historického evropského vývoje a přináší i řadu unikátních archivů a informací ze zákulisí špičkové kopané. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Každý zná značky Adidas i Puma, ale málo kdo ví, jaká je mezi nimi spojitost a jak těžké byly jejich začátky. Po tomto dokument se vše mění, protože velmi dobře ukazuje nejen nálady a pohnutky, které vedly k založení a rozvoji obou firem, ale také samotné morální hodnoty obou firem, které měly a mají velký dopad i na jejich současné místo na trhu. nezaujatý divák (když už tak Nike:)) bude pravděpodobně z dokumentu cítit menší "nadržování" firmě Puma, ale to je cítit spíše jen z morálních hodnot, které tato firma dodržovala a nešla jak se říká "přes mrtvoly" jako konkurenční, dnes silně komerční, Adidas.Každý ať si udělá názor vlastní, ale tenhle dokument určitě předkládá velmi zajímavý pohled a představuje i mnoho okolností, které jinak divák nebo fanoušek nezjistí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nestranný dokument, ktorého (aspoň zdanlivú) nestrannosť si vysoko cením, hlavne z pohľadu historického a komerčného. Po zhliadnutí faktov, ktoré boli zamerané najmä na morálne hodnoty oboch firiem, ich rodinných začiatkov a prekážok, asi ťažko divák prejde ku konkurenčnej značke na základe sympatií, no je dobre vedieť, ako to celé bolo. 85%. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Podle mě skvělý dokument o značkách: Adidas, Puma, Nike a dalších. Je zde spousta zajímavostí a vše je ztvárněno skvělou formou, která mě bavila, i když dokumenty moc nemusím. Jestli máte rádi tenisky, tak rozhodně stojí za shlédnutí. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film o historii a současnosti výrobců sportovní obuvi. Podán pěkně od podlahy, takže kdo nosí tenisky těchto značek, ten ví, kdo stojí za jejich výrobou. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Dokument s doprovodnými "hranými" scénami z takřka biblického příběhu bratrské rivality. Vřele doporučuji, neboť obsahuje plno zajímavých faktů a postřehů ze zákulisí dvou velkých oděvních značek. Je fakt, že dnes už Adidas více soupeří s Nike(kromě atletických kolbišť, kde se Puma vrátila na výsluní díky smlouvě s Usainem Boltem a jamajskou reprezentací), ale stejně se vyplatí podívat se na tenhle zajímavý svět jiným způsobem. JINAK POZOR! ZE ZDEJŠÍCH KOMENTÁŘŮ JE POZNAT, ŽE NĚKTEŘÍ HODNOTÍ ZCELA JINÝ DOKUMENT, A TO TENTO: http://www.csfd.cz/film/297596-co-nevite-o-teniskach/ ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. Mě osobně přinesl nová fakta o těchto dvou značkách a podal je vcelku dobrým způsobem. Ale nějak bych tento snímek nevyzdvihovala nad jiné. Viděno na AFO 2012. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velice zajmavý. Dozvěděl sem se dost o historii těchto dvou značek a našlo se pár věcí co mě překvapili. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, časově nenáročný a hlavně svým zaměřením přitažlivý film. K mému překvapení to není jen o Adidskách a Pumě, ale i o jiných "keckách". Pro mě osobně přínosné a odnesl jsem si některé poučné informace. Obsahově jsem spokojen a příjemně jsem se bavil. Možná se jen trochu víc dalo zabrousit do historie Adidasu a Pumy, nebo do výroby. Rád bych se podíval s odstupem pěti let na nejnovější trendy a technologie. Z jednoho prostého důvodu - to, co má člověk možnost vidět v obchodě je jen zlomek toho, co nabízí tento dokument. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Spojitost mezi Adidas a Puma jsem dosud neznal. Na to je tento dokument výborný. Ale vysvětlení a zaobírání na toto téma trvalo asi tak 10 minut. Z čehož tedy trochu nechápu, proč se tento dokument jmenuje "Adidas versus Puma". Jako velký milovník a trošičku úchyl na boty jsem musel tento snímek zhlédnout. Rozhodně je to zajímavé a chytlavé téma. Dobře podané, rozhovory se sběrateli, běžci, sportovci a běžnými uživateli bot tu byli logicky nedílnou součástí. Stejně si myslím, že by to mohlo by podáno o něco lepší formou. A rozhodně by měl být méně cítit ten americký patriotismus. Přesto Nike Rules ! ()

Salmayo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o historii dvou megaznaček dvou znepřátelených bratrů. "Tygr své pruhy prostě nezmění." ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Pohľad do zákulisia vzniku slávnych firiem. Veľa napovie o vzťahoch a zmýšľaní v týchto korporáciách. Ja osobne som bol kedysi Puma pozitiv, no keď to človek prekukne, tak celá tá značková šaškáreň prestane mať zmysel. Teraz kúpim to, čo je za rozumnú cenu a na značku veľmi nepozerám.. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Historii obou značek dostaneme naservírovanou v několika úvodních minutách poměrně raketovým tempem, a pak se zabýváme technologií, bla bla bla... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Velice slušný dokument o vzniku dvou konkurenčních značek sportovní obuvi a příběhu dvou bratrů Drasslerů. Hezky natočené, herecké pasáže doplněné o autentické záběry a fotky a do toho mluví ještě zástupci dnešních firem či potomci Adolfa a Rudolfa Drasslerových. Navíc to bylo příjemně vyprávěné, žádné zbytečnosti, ale vše přesně tak, aby divák bych schopen pochopit pohnutky každého z nich. ()

Reklama

Reklama