Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování psychologického hororu Škodná. Kdo je skutečným pachatelem rafinovaného zločinu, v jehož středu stojí sériový vrah? ... S volným cyklickým pokračováním psychologického hororu Škodná má detektivní scénář Hrobník společné některé hrdiny. Jsou to především vyšetřovatelé postarší major Políčko (Oldřich Vlach), pro něhož je tento případ i odchodem do důchodu, a dále mladší detektivové nadporučík Linda Krocová (Lucie Zedníčková) a kapitán Marek Zikán (Petr Štěpán), mezi nimž se utužuje přátelský a milostný vztah. Jako šéfka přichází do mordparty z ekonomického úseku plukovník Ličková (Veronika Freimanová), která problematice vražd zatím příliš nerozumí. Ve středu příběhu stojí sériový vrah, zabíjející bohaté podnikatele, které předtím vyláká pod záminkou prodeje svého luxusního statku. Jedna z vražd však do této série nezapadá, i když se jí do jisté míry podobá. V silném podezření je vdova po jednom podnikateli Sojková (Vilma Cibulková), jež ovšem současně vystupuje v roli detektiva - amatéra, pátrající na vlastní pěst po vrahovi svého manžela, když ho - podle ní - neschopná policie nemůže dopadnout. Kdo je tedy skutečným pachatelem tohoto rafinovaně koncipovaného zločinu? Hrobník není pouze obvyklou detektivní hříčkou s otazníkem, ale napínavým chandlerovským příběhem, kritizujícím současnou honbu za penězi, hmotnými statky a dalšími neduhy dnešního reálného světa. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (89)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

V čase premiéry mi to nějak uteklo (prožíval jsem jeden ze svých sociálních resetů), ale ač nejsem fandou detektivek (nyní je jich opravdu hafo) z této jsem poněkud nadšený! Dost děsivý námět a ještě ten inkubátor hada na prsou to zazdil - ony holky bývají dost "šikovné", jen co je pravda. Mrtvol jako po bitvě u Hradce Králové, ale i toho p. Vlacha bych nechal zlikvidovat. Kromě něj mi tam docela vadila pí. V.Frejmanová. Byla tam nějak navíc a notně protivná. Dlužno poznamenat, že mám slabost na Lucii Zedníčkovou, ale i bez této preference to bylo důstojné dílo. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Škodnou jsem neviděl, nicméně i tak jsem se cítil poněkud.. škodně. Působilo to nesmírně amatérsky a po většinu času nudně. Ovšem hlavní problém je typ žánru, který byl určen pravděpodobně pro jinou, určitě nehorázně děsivou českou záležitost. Horůrek to totiž rozhodně není, nýbrž se tomu ani nepodobá. Ale jako lehce průměrná česká kriminálka, budiž - tři hvězdy. 3/5 ()

Reklama

Lordkolol odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady bylo snad úplně všechno špatně... Děsivě tragický výkon ústřední dvojice "vyšetřovatelů", kteří působili dojmem horšího ochotnického souboru odněkuď z Dolní Lhotky u Postoloprd, něco tak nesympatickýho jsem v televizním krimi filmu snad ještě neviděl. Scénář dával asi tolik smyslu, jako léčebné metody středověkých felčarů a díky tomu nemohli ani opravdoví herci, a ne že by tam žádníánebyli, nijak vynikat. Opravdu hnus, fuj.. Kleine možná se na to už radši vyser. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Nemám ráda nervózní kameru. Ono věčně přibližování a oddalování, případně třes. Tohle mi první bilo do očí. Potom Zedníčková, která mi není zrovna sympatická. A příběh. Celkem slušná detektivka se slušnými dějovými zvraty. A hlavně s obrovským sympaťákem Petrem Štěpánem (no jo, slabost:D) z MdB. Nebylo to špatné, ale nic zvláštního. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo nedotaženýý. Například se mluví o seriovým vrahovi, ale prakticky vůbec nevím jak velkou sérii umrtvovaček má za sebou, že podnikatele tahal na levnou kůču někde na Jižní moravě budiž, ale jak na ty podnikatele přicházel, kde bral jejich telefonní čísla na mobily a to už vůbec nepočítám, že ne každej podnikatel touží po takovýmhle kšeftě, no nic. Nepovedlo se především pánské obsazení, senátor Topfer je mě nesympatickej, o Etzlerovi ani nemluvě a Olda Vlach fajn, ale ne jako šér mord party, to fakt sorry. Holky docela v pohodě, velmi příjemně překvapila Lucka Zedníčková a Veroniku s Vilmičkou vždycky rád vidím, škoda toho občasnýho nepatrnýho feministickýho nádechu (trapnej dialog v archívu ) a nepochopil jsem ten dialog mezi Luckou a tím koštětem, když jeli vyslýchat tu dcerunku, to nevím co to bylo za pokus, ale bylo to kreténský. Když pominu závěrečné odhalení, které může konkurovat leda tak dortovejm válkám Laurela a Hardyho a ne real kriminálkám, tak na horší průměr to přece jen má. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Fotbalisté nemohou oslavovat postup 23. 8., v tu dobu totiž mají za sebou 2 až 3 kola nové sezony. Reálné je datum o dva měsíce dříve, tedy přibližně 23. 6., kdy končí fotbalové soutěže. (offlineman)
  • Tento TV snímek je mj. volně inspirován skutečným příběhem sériového vraha Ivana Roubala. [Zdroj: iDnes.cz] (majky19)
  • Natáčení tohoto filmu se setkalo i s nelibostí okolí. Na břevnovském hřbitově se totiž rozléhal křik režiséra Kleina a jeho realizačního týmu, což návštěvníci hřbitova velmi nelibě nesli. [Zdroj: iDnes.cz] (majky19)

Reklama

Reklama