Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Recenze (475)

golfista 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší film Nancy Mayers, nicméně stále je to příjemná zábava na úrovni .... Pokud by byla Meryl Streep méně "rozjuchaná" a postava architekta by prošla vhodnějším castingem, dalo by se uvažovat i o vyšším hodnocení ... ale muselo by vám být na čtyřicet :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychová komédia, ktorá napotrebuje prísť s jediným originálnym nápadom, pretože má Meryl Streep a Aleca Baldwina. A tí sú božskí. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem dost mimo cílovou skupinu tohohle filmu, nicméně i tak mi, přesto že je to samozřejmě jedno klišé za druhým, připadal příjemný a pohodový. Lví podíl na tom má samozřejmě stále svěží a výborná Meryl Streep které velmi zdatně sekundují celkem netradičně obsazení Alec Baldwin a Steve Martin. Příjemný film na nedělní odpoledne, který chvilkově pobaví, potěší, ale na dlouho v hlavně nezůstane. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Senility se v tomhle filmu objevilo dost, ale popravdě mi to vůbec nevadilo. Legrace byla, i když ne zase tolik. Za tu nicméně může především Steve Martin, kterému by film měl doživotně děkovat. Nebýt jeho, asi bych po dvaceti minutách odpad. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $112,735,375Tržby Celosvetovo $224,614,744Tržby za predaj DVD v USA $36,873,193 //počet predaných kusov 2,504,811║ Režisérku Nancy Meyers a je podmanivosť pre romantiku a nadhľad mám rád, ale každým ďalším filmom akoby strácala sily a len povrchne lízne dobre rozbehnutý námet, veru tuto až tak nehrá akoby malo, má to zopár dobrých scénok ale ako celok skoro nefungujúce až uspávankové. /45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers a další óda na to, že mít sex po padesátce je fajn a všichni v sále to musí vidět! Ačkoliv věřím v dlouholetý sexuální apetit, některých záběrů bych mohl být ušetřen. Dodnes nevím, jestli mě víc děsí rachitický Steve Martin bez panterovského přízvuku nebo těžkotonážní a zcela nahý Alec Baldwin, který si po úspěšném zásunu pohladí Meryl Streep v rozkroku a řekne "konečně doma". S morálně pokřivenou zápletkou mám ten nejmenší problém, tahle dialogová a dějová bída útočí pod pás hlavně obrazem a zvukem. Vraťte nám Mamma Mia a chrchlajícího Brosnana. Všechno, jen ne skypování s odhaleným Baldwinem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nancy Meyers .. Po Prázdninovém podprůměru, plného hloupých taškařic, přišla Meyers s celkem příjemnou a dobře obsazenou komedií, prudce cílenou na ženy pokročilého věku, kde zaručeně funguje (ověřeno). Sám jsem ji zhlédl bez zádrhelů a nezávazně se i pobavil. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Obrovske prekvapenie. Ohromne prijemny, civilny, nevtieravy film... Kto by to bol povedal. Nasmiala som sa, zamyslela, bolo to proste vsetko tak ako ma byt a asi by to inak ani byt nemohlo :) Ale ten Steve Martin... Ach jaj... To uz tam radsej mohol byt Richard Gere :D ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jen o něco méně bolestivé než Lepší pozdě nežli později. Nancy Meyers by to vážně měla zkoušet jen s mladšími ročníky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když Meryl Streep juchala na ABBU, tak to šlo pochopit. Když ji ovšem Meyersová nutí stejně juchat i s upištěnými kamarádkami při debatách o srostlé vagíně, rozplývat se před natřásajícími se tuky páně Baldwina či předstírat, že bezmála sedmdesátiletý Steve Martin je "Pan Božský", tak to poněkud ustřelila. Poněkud hodně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..asi by bylo nejlepší, dát tomu ještě šanci. Ani já nejsem proti..... Film o vztazích, vlastně o vztahu, těžící z obyčejných situací, které se mohou stát každému z nás. Takže nic moc. M.Streep není kuchařkou, ale cukrářkou. Stále je však stejně milá. Nebo ne? Záleží na vás. Ve 45. minutě se to začíná komplikovat. Nebo jde jen o vtipy pro padesátileté? 70. minuta – další komplikace, ale humor padesátníků mě nerajcuje. 90. minuta – tak se nám to zkomplikovalo. Hodina čtyřicet – je to fakt komplikovaný! Já tyhle vztahovky nemusím. Ani kdyby v nich hrál třeba D.Cooperfield. Je to však zajímavější, než český Líbáš jako bůh. Stejně ale zjistíme, že v 50ti nebudeme utíkat za přítelem, ale za svými dětmi. Pokud je tohle váš šálek čehokoliv, budete si vrnět blahem. Já mám ještě pár let čas! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Zábavná a milá komedie s dvěma charismatickými herci. Nancy Meyers umí, což mi už dokázala při mém oblíbeném jejím filmu Po čem ženy touží. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna (de)generace aneb kocovina z flower power. Nancy Meyers znovu posunula tachometr romcom na vyšší obrátky: tentokrát točí padesátku a šedesátku (ačkoli Martinově postavě může být šedesát jedna a půl i osmdesát devět, jsme přece v nestárnoucí Kalifornii) a mezi postelí a pekárnou uspořádala kurz pro ženy po přechodu s tématem Jak být rozvedený. Mammamiovsky rozjuchaná Meryl Streep explicitně vyjadřuje intimní touhy, exmanželsky skotačí s nesnesitelně samolibým a zároveň životem uondaným slabochem Baldwinem (jehož několikrát odhalené, notně zanedbané tělo působí jako repelent sexuálního apetytu) a před svými kamarádkami vede Vagina monology, zatímco architekt Steve Martin je v příběhu oním ideálem: senzitivní ťulpas, který své milované splní, co jí na očích vidí (a současně se podvědomě (správně) obává, že mu uteče za arogantním machem s citlivostí elektrické sbíječky) Místy to připomíná české zvěrstvo Líbáš jako bůh, s tím rozdílem, že funkci komického zcizujícího elementu má místo Bartošky John Krasinski. Nicméně dojem, že Poledňáková a Meyers uvízly v časové výduti, odkud loví umělohmotné postavy, slabé muže (muž je podle ní idiot nebo ňouma) a horují za právo starší generace na sex, ve mně zůstal, a to i přesto, že Hans Zimmer vykradl svůj soundtrack k Prázdninám, že jednotlivé, zejména situační vtípy místy fungují a po stránce herecké i vizuální je Pas si simple o několik set tříd výše. Vlastně není čemu se divit: takhle to dopadá, když romantické komedie točí osoba, která si hříchy mládí prožila v éře květinových dětí a volné lásky, vznikne American Pie pro duchodce:) P.S. Pařížské publikum hlasitě zareagovalo až v momentu, kdy se na plátně začalo žertovat na téma cizoložení po francouzsku. Tleskalo a smálo se. Asi samo sobě. České publikum se smálo asi čtyřikrát častěji. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem začal sledovat vlastně omylem, když na něj koukaly přítelkyně, sestra a mamka. Čím dál častěji jsem vzhlížel od práce a zhruba po dvaceti minutách jsem už nepracoval. Nějak se to komplikuje dokáže vtáhnout. Ale jakmile se to konečně zkomplikuje, tak už je to spíše jen série docela podařených scének, což na čtyři hvězdičky nestačí. PS: Meryl Streep je tady rozhodně zajímavější a lepší než v Ďábel nosí pradu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obvykle nejsem fandou gerontolických love story, ale tato má v sobě mnoho vtipného, avšak frekvence smíchu je často přímo úměrná kvalitě trávícího ústrojí diváka. Třeba vidět pobíhat hambatého Baldwina, disponujícího takřka porážkovou vahou, je vyloženě lahůdkovým soustem pro vytříbené gurmány. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Is it complicated? Kdepak.. Předpokládal jsem, že Meryl bude samostatná silná osobnost, o jejíž přízeň se bude ucházet dotěrný, slabošský ex-manžel spolu s nějakým citlivým ťulpasem a konec vyšumí do ztracena. A taky že jo.. Ve snobském kabátě oděná romantická komedie se suchopárnými dialogy, prázdnými řečmi a absencí svižného vtipu, kde S.Martin s obličejem napnutým jak cirkusové šapitó je ve vážných momentech komičtější, než když má být komický, Baldwin připomíná srstnatého Kromaňonce, co rád papá smažené mamutí řízky na přepáleném oleji a Adlerovic již plnoletí potomci disponují mentalitou dvanáctiletých dětí. Vidět Alecovu klobásu na Skypu, tak jsem doživotně off line.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Pohodová komédia, výborná Streep a dobrý Bladwin. Miestami svojsky zábavné, inokedy klišé, ale celkovo fajn komédia o komplikáciach vzťahov v "zrelom" veku. Vtipné, miestami pritiahnuté za vlasy zabalené v romantike s pomalým koncom, zábavnými miestami ale i nudnými dialógmi. Nevryje sa hlboko do podvädomia, ale vôbec neuškodí. Príjemná voľba na večer. 3 a pol * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers pokračuje v kvalitných oddychovkách na štýl romantických pilcheroviek, akurát tisíckrát kvalitnejších. A keď poznáte a páčili sa vám aj predchádzajúce jej filmy, určite budete vedieť čo čakať a na čo sa tešiť. Príjemná romantika plná skvelých vtipných momentov. Viac som neočakával, viac som nedostal. Ale bol som spokojný. Nadmieru. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada Nancy Meyers. Nie, v porovnaní s inými režisérmi točiaci romantické malichernosti, ju priam zbožňujem. Nancy pozdvihla tento inak priemerný námet o téme nasiaknutej klišé "žena sa rozvedie - má depresie - vytriezvie - nájde lepšieho - ex začne žiarliť" a svojím svojským režisérskym prístupom a entuziazmom k danej látke, mu dodala šťavu a príchuť príjemnej americkej sentimentalitky, ktorá možno prinúti samotné žienky domáce stojace nad kypiacimi hrncami, zamyslieť sa nad svojím rutinným životom. Celý film som sa vynikajúco bavila na ústrednej dvojke Alec - Meryl, ktorí si to zjavne vychutnávali a aj v strednom veku dokázali vyťažiť zo seba maximum. Nancy, teším sa na ďalší film z tvojej dielne a pevne verím, že si vezmeš do tímu nestarnúcu Meryl :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlku jsem docela trpěl, ale v té druhé jsem si překvapivě užíval chemii hlavní trojky (dokonce i Meryl Streep, kterou jinak fakt nemusím) a měl jsem z toho takový ten hřejivý feel good pocit, že ty čtyři nakonec dám. Proč už se tyhle rom-comy jakéhokoliv věku v takové míře už netočí? ()

Reklama

Reklama