Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Recenze (475)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nejsem singl padesátnice, takže mě ten film tematicky silně minul, ale to, že neprožívám to samé, co postavy filmu, neznamená, že si nemůžu užít solidní senior komedii. Milostný trojúhelník Meryl Streep-Alec Baldwin-Steve Martin na mě sice zpočátku působil trochu nešťastně, protože jsem Martinovi po rejsku Růžového pantera přestal věřit, Baldwina jsem za jeho mladých let nemusel a Meryl Streep si jakožto herečky velmi vážím, avšak ve zvěrstvu Mamma Mia! předvedla, že dokáže být pěkně otravná. Po závěrečných titulcích tohoto filmu si nicméně sypu popel na hlavu, neboť všihni tři zmínění herci se sakra vyšvihli. Martin rezignoval na své šaškovské pitvoření a s přehledem zahrál citlivou a uvěřitelnou postavu, aniž by zanedbal i ty jemnější charakterové rysy, Streep odvádí svůj slušný standard, i když se její postava v souvislosti s logikou chvílemi chová poněkud podezřele a Baldwin…to je prostě božan. Už v seriálu 30 Rock předvedl, že mu komediální poloha na stará kolena zatraceně sedí a tady to navíc zdatně míchá s dramatickými prvky. Na menší ploše výrazně vyniká i John Krasinski, který doslova zazářil ve Tvrdých palicích, především pak ve Všude dobře, proč být doma a musím říct, že se tu rýsuje nový „wilderovský“ komik. Nějak se to komplikuje je prostě film postavený na hereckých výkonech, v tomto ohledu exceluje, s haprujícím scénářem to je sice už o něco horší, ale i ten nabízí dostatek zábavných a hlavně opravdu vtipných situací. Škoda jen těch několika slabších křečovitých chvilek, jako je třeba rozhovor vyzrálých žen o srostlé vagíně. Ale i tak slušná zábava. 75% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to je film od ženy pro ženy, protože z mého úhlu bych pár věcí udělal úplně jinak, třeba závěr. Ovšem nezapomenu na scénu s videochatem! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

I něco takového se může v životě stát, no ne? :) Já se u této komedie pobavila na výbornou. Trojka Streep-Baldwin-Martin byla úžasná. V některých scénách jsem se vážně musela smát nahlas. Dle mého názoru povedená komedie ze života. ~(4,2)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná a nepříliš originální love story o životem ošlehaných padesátnících, která má pár vtipných míst a tahounku Meryl Streep. Nic víc. Nancy Meyers má štěstí, že v tomto případě neoriginalita diváka neotravuje, naopak, film příjemně plyne a vy za pár dní ani nevíte, že jste ho viděli. Ale za tři roky si o v televizi dáte klidně znovu. Alec Baldwin ještě má nějaké charisma, John Krasinski z amerického Kanclu je přirozený a jeho chvilky patří k tomu lepším ve filmu, jen Steve Martin je tu nevýrazný - při pohledu na jeho obličej jsem měla pocit, že je napíchaný botoxem a tudíž mu moc nejde ovládání mimických svalů. 55 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 30tych rokoch, v časoch veľkej hospodárskej krízy, sa točili v Hollywoode zámerne filmy s luxusnéh prostredia s bohatými hrdinami. Každý túto hru chápal a chodil sa do kina odreagovávať. Nejako sa to komplikuje je prípadom novodobým, ale podvratnejším, pretože v časoch novej krízy ukazuje strednú vyššiu vrstvu, ako si nažíva v luxuse obrovských rodinných domov, vždy má navarené veľké a nepotrebné množstvo jedla a jednotlivec si platí drahého architekta a psychológa. Takže tento film nie je úplne ukotvený v realite, ale nie je z nej ani úplne vyčlenený. Ústredné postavy sú výborne napísané, skvele to medzi nimi iskrí a hlavne uveriteľné. Lenže potom tu máme ich naleštené deti, ktoré ich bezhranične milujú, majú vzletné reči a nikdy sa snimi nehádajú. Vždy, keď sa objavili na scéne, mal som chuť film vypnúť. Vedie objímačka v posteli. Takže film plný paradoxov, ktorý nie je priemerný, ale jeho jednotlivé zložky sú buď vynikajúce, alebo urážajúce, takže výsledné hodnotenie priemerné je. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

V podstate som sa celkom kvalitne nudila. Nebyť hlavného obsadenia, išla by ďalšia hviezda dole. Nenadchýňajú ma filmy, u ktorých je ich pozerateľnosť poistená dobrými hercami a celé to ide na úkor snahy o vytvorenie niečoho zaujímavého a skutočne vtipného. Z celého filmu si pamätám už len jedinú "skypovaciu" scénu, ktorá ma na chvíľu prebrala a dokonca aj pobavila. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

I když zrovna nemusím Baldwina ani Martina - jedná se o příjemnou oddychovou vztahovou komedii, které vévodí Meryl Streep. Přestože snímek místy sklouzává k trapné klišoidní zábavě (nahý Baldwin před laptopem), dokáže být ten stařecký milenecký trojúhelník místy velice uvěřitelný, za což dávám režisérce plusové body a film doporučuji zhlédnout. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

S odstupem je to jakžtakž příjemná záležitost, občas zábavná a občas nudná. Scenář je ale tak trochu trapas. Meryl Streep je nudná, Baldwin samolibý a Martin je projistotu úplně nijaký. Naštěstí se vzájemným interakcím daří bavit po větší část filmu. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi příjemná romantická komedie, kde se nám to pořád komplikuje a komplikuje:-)) Chvilku s tím milencem, chvíli s druhým, pak s oběma atd. atd..:-) Miluju, když se to ve filmu pořád a pořád obrací a mění. Tak jak jsem viděl nedávno film milenci, tam se to taky pořád točilo a obracelo....Víc takových komedií.... 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Přes jednoduchou zápletku a nevelkou originalitu (mnohé scény připomenou jiné filmy od Madisonských mostů až po Notting Hill) nesmírně pohodový a zábavný a přitom dospělý film, který nepůsobí vlezle a není v něm snad jediná minuta, kde by se člověk nudil. Naopak, už dlouho jsme se tak dobře nepobavili, zejména díky spoustě výborných dialogů, řadě povedených scén (plastický chirurg) a také nenápadnějších vtípků ukrytých v gestech či některých poznámkách.. a navíc skvělá Meryl Streep, okouzlující, přirozená, krásná, předvádějící další nezapomenutelný herecký koncert. přijemný byl i Steve Martin v civilnější rovině citlivého galantního muže a kupodivu nevadil protivný Baldwin, ideálně obsazený do role vlezlého hajzlíka.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers není nijak zvlášť dobrá scenáristka ani režisérka. Ale umí dát dohromady zajímavé herce. Je tu několik krásně vypointovaných scén, plných báječných dialogů. Ale film jako celek zase natolik dobrý není, je občas až zbytečně ukecaný, většina vedlejších rolí je jen nevyužité křoví (čestnou výjimkou je tu pouze John Krasinski) a možná by mu prospělo zkrácení. Skvostná je opět Meryl Streep, výborný Alec Baldwin a asi po deseti letech mě zase jednou bavilo sledovat Stevea Martina. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem zakončil tvorbu mé oblíbenkyně a zároveň se přidávám k těm, kteří považují poslední film Nancy Meyers za nejslabší. Baldwin a Streep jsou sice příjemní a něčemu se tu také nechá zasmát, ale převažují zde záporné stránky. Oplzlý Steve Martin, kterému jsem nikdy nepřišel na chuť, samotná ujetost snímku a pro mě nepříliš sympatická zápletka. Očekával jsem větší zábavu. 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tento film som mala veľmi dlho vo filmotéke, ale nakoniec som ho vymazala. Asi preto, že Baldwina neznášam. Nakoľko od nového roku som nebola schopná zapnúť iné médium ako TV, tak som odkázaná na ich vysielanie :-) a film som si pozrela. Človek od Meyers čaká niečo lepšie, lebo Nancy si nás totiž rozmaznala. Niektoré scény výborné, Meryl neskutočná herečka plus veľká sympaťáčka ... a ešte Krasinski to trošku zachraňoval. V konečnom dôsledku film celkom v pohode, ale neodpustím si : dabing ich syna, tak to bol totálny grc. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nabité, svižné, Meryl je boží a Baldwin už není to, co býval, je to spíš tlusťoučký medvídek, ale pořád to do sebe tak zapadá. Rozhodně koukatelná komedie. Ale k příběhu: cožpak nemůžeme udělat chybu? I dvakrát? Už nebude nikdy odpuštěno? Celý film mi v hlavě blikala světélka naděje, aby pak zhasla? Ten konec měl být jakože happy end? Tak to teda bolí.. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

U téhle komedie jsem se skvělé bavil. Milostný trojúhelník funguje skvěle a všechny herecké hvězdy ho taky moc hezky hrajou. Meryl Streep je naprosto neuvěřitelná herečka a úspěch jak na glóbech tak na Oscarech ji moc přeju. Téma je sice hodně laciné, ale díky již zmiňované trojici mě bavilo po celé dvě hodiny. I když místo Steva Martina bych si uměl představil někoho jiného a lepšího. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud vás neurazí komedie o milostných trablech pade(šede)sátníků, jste tady správně. Některé vtipy dobré (web kamera), jiné vtipnost trochu podstřelily. Steve Martin chudák vypadá jak po nezdařené plastické operaci. Tvůrčí skupina Josefa Petráska pro Bonton vytvořila i poměrně solidní dabing (na dnešní dobu). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami veľmi vtipné. Herci si to užívajú (Alec Baldwin!), aj vedľajšie postavy skvelo obsadené. Vedel by som si predstaviť aj prepracovanejší záver, ale po dlhšej dobe to bol pre mňa fakt vtipný film... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Já se stím srát ovšem nebudu. Spoiler: Celý film čumíte jak Streepova dělá nějaký píčoviny, asi už senilita klepe.. ne počkat, asi už senilita dávno vešla do domu. Alec Baldwin tu nikoho při natáčení neodpráskne.. nuda. Steve Martin neni herec, měl jít spíš makat do globusu do skladu a jezdit s paletákem a ty xichty dělat na skladníky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a sympatická romantická komedie někde na hranici středního a důchodového věku. Tam, kde se normálně pohybují herci do "třicítky" se tentokrát prohánějí herci, kterým není pod padesát. Příběh je jednoduchý a v podstatě je o tom jak starší žena dostane "na stará kolena" choutky a zaplete se se svým exmanželem, který jí před lety vyměnil za mladší verzi a do toho se do ní bláznivě zamiluje starší architekt, který jí vylepšuje dům. Škoda zbytečně přepálené stopáže a pár pomalejších částí jinak se jedná o povedenou romanci, která převážně díky hercům (stalé slušná Meryl Streep, tělem a celkovou podobou legrační Alec Baldwin a megasympaťák Steve Martin) a zajímavému příběhu potěší. ()

Reklama

Reklama