Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Is it complicated? Kdepak.. Předpokládal jsem, že Meryl bude samostatná silná osobnost, o jejíž přízeň se bude ucházet dotěrný, slabošský ex-manžel spolu s nějakým citlivým ťulpasem a konec vyšumí do ztracena. A taky že jo.. Ve snobském kabátě oděná romantická komedie se suchopárnými dialogy, prázdnými řečmi a absencí svižného vtipu, kde S.Martin s obličejem napnutým jak cirkusové šapitó je ve vážných momentech komičtější, než když má být komický, Baldwin připomíná srstnatého Kromaňonce, co rád papá smažené mamutí řízky na přepáleném oleji a Adlerovic již plnoletí potomci disponují mentalitou dvanáctiletých dětí. Vidět Alecovu klobásu na Skypu, tak jsem doživotně off line.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Filmy Nancy Meyers kromě skvělého castingu, brilantně napsaných dialogů a příjemně pohlcující atmosféry spojuje ještě jedna věc. Všechny postavy do jedné mají honosná sídla, další přechodná honosná sídla, jezdí v luxusních bourácích, mají prvotřídní job. A všichni jsou na sebe milí, chápaví, všichni se milují, objímají, podporují.. a je jen na divákovi, zda to Meyersové týmu zbaští. Já to zatím zbaštil vždycky. Vyjma dle mého trochu slabšího (hlavně hluššího) Lepší pozdě nežli později mě baví už od dob, kdy vyslala Lindsay Lohan ve dvojím vydání na letní tábor. Tentokrát nechává Meryl Streep, aby si deset let po rozvodu a po odchodu dětí z domova ujasnila životní priority, a tak trochu opět podlehla kouzlu exmanžela Aleca Baldwina. Naneštěstí se tohle nečekané vzplanutí v pokročilém věku děje v době, kdy se na scéně objevuje i nesmělý, taktéž rozvedený architekt Steve Martin. A to je vlastně všechno. Nic moc jiného se tu neděje, ale tak nějak to stačí. Škoda jen, že Meyers někdy hodně tlačí na pilu, a tak jsou některé scény docela pitomé (jako třeba když se Meryl sejde s kamarádkami, které se neuvěřitelně často dojímají a velmi otravně chichotají), další takové nijaké (aneb jak se dětičky vyrovnávají s poměrem rozvedených rodičů), jiné příliš natahované (osa Meryl – Steve – marihuana), další docela laciné (Alec nahý a před zapnutým notebookem rozvalený na gauči – rovněž zbytečně natahované).. to už si dám raději znovu scénu, kdy se lehce zamilovaná dvojice těší nad přípravou čokoládových croissantů. Nebo víc scén s výborným Johnem Krasinskim. Přes všechna pro a proti ale určitě spokojenost!! A těším se na příště.. Ještě jedna poznámka: sledoval jsem to chvílemi i v českém dabingu a ač jsou někteří dabéři skutečně dobří, chybí tam ta přidaná hodnota, to, co bortí hranice mezi něčím docela dobrým a něčím hodně příjemným filmovým zážitkem!! Takže příště raději kompletně v angličtině – ať se to nekomplikuje!! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $112,735,375Tržby Celosvetovo $224,614,744Tržby za predaj DVD v USA $36,873,193 //počet predaných kusov 2,504,811║ Režisérku Nancy Meyers a je podmanivosť pre romantiku a nadhľad mám rád, ale každým ďalším filmom akoby strácala sily a len povrchne lízne dobre rozbehnutý námet, veru tuto až tak nehrá akoby malo, má to zopár dobrých scénok ale ako celok skoro nefungujúce až uspávankové. /45%/ ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Děkuji pane Jančuro, že je filmová nabídka u vás v RegioJetu tak omezená (a wifina mizerná). Tohle byl totiž jediný film ve výběru, který jsem ještě neviděl. Ale k tomu mátovému čaji, co ve vlaku podáváte, se to docela hodilo, jelikož bylo potřeba si ho něčím pořádně osladit. Ideálně touhle romancí o seniorském sexu. Jen teď přemýšlím, co si pustím při další jízdě. Ajej, nějak mi to komplikujete .. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% meryl streep bych chtel za babicku. Baldwina jsem nemel rad, az do chvile nez jsem zhltnul prvni serii 30 Rock, kde si me ziskal, jakozto skvelej komedialni herec. Stejne tak se mi moc libi nektery filmy Nancy Meyers jako Lepsi pozde, nežli později. Takže jsem se docela těšil, jak to bude tenhle tym dohromady fungovat a musim říct, že jsem byl trochu zklamán. Pár vtípků a hlášek je hodne dobrých. Strepové je plné plátno a Baldwin si úspěšně krade scény pro sebe. Akorát že stopáž je hodně přemrštěná, hlavně ze začaátku se děj hrozně vleče ani to nenní vtipné, chtělo by to aspoň o 20 minut zkrátit. A konec je příšerně plytký, nechápu, proč by se měla matka ospravedlňovat dospělým dětem, že se po telech znovu zapomněla s jejich otcem (to doufam neni spoiler, je to v popisu filmu i traileru) , to je snad její věc. A dýchánky streepové a jejích kamarádek jsou fakt hrozné, někdy je lepší nevědět, co čem si povídají ženské, když jsou samy. Zde je to fakt banda slepic v kurníku. Taky si nejde nevšimnout, že Streepová mezi ně nezapadá, že je mnohem starší. Přecejenom i když se hodně snaží, nezapře, že je jí o 10 let víc než postavě kterou hraje a tím pádem nesedí moc ani k Baldwinovi. Nejvtším zklamáním filmu je naprosto nevýrazný Martin, zitra už si ani nevzpomenu, že tam hrál. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Obsazování rolí začalo v roce 2008, jednání s Meryl Streep a Alecem Baldwinem začalo v srpnu. Steve Martin se přidal v říjnu. Další herci byli do snímku obsazeni během roku 2009. (jezurka42)
  • Scény, ve kterých jsou Meryl Streep (Jane Adler) a Steve Martin (Adam) pod vlivem marihuany, se natáčely několik týdnů. Během této doby se oba protagonisté smáli tak často, až se režisérka Nancy Meyers obávala, zda nebude ve filmu smíchu příliš. (Ernia)

Reklama

Reklama