Reklama

Reklama

Začínajúca pilotka a jej priatelia sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstve, keď ich lietadlu záhadne zlyhá riadenie. Niekoľko mladých priateľov sa rozhodne ísť na koncert netradičným spôsobom – zaletieť naň prenajatým malým lietadlom. Len chvíľu po štarte, keď vletia do čudesnej búrky, začne lietadlu zlyhávať riadenie, úplne sa vymkne kontrole a neovládateľne stúpa vyššie a vyššie. Začínajúca pilotka Sara a jej štyria mladí priatelia Mel, Cory, Bruce a Sal s hrôzou zisťujú, že sú uväznení vo vzduchu a navyše sa musia pustiť do smrteľného boja s nadprirodzenou silou, ktorá prekračuje všetky najhoršie obavy. Odkiaľ sa však monštrum vzalo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příšerné zklamání. To je tak, když vám tvůrci slibují lovecraftovskou chobotnici a nakonec nabídnou pouze bandu nesnesitelné mládeže. U Monsters jsme se splnění slibů taky nedočkali, ale tam byla atmosféra a možnost upnout pozornost k "alternativním" složkám onoho monsterfilmu. U Altitude není nic, jen vtipně trapné rozuzlení. Jenže to přijde tak pozdě, že už se mu ani nezasmějete, z posledních sil film vypnete a upadnete do kómatu. Tomuhle se vážně vyhněte. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj na priek malému rozpočtu a béčkovím hercom ma film dosť potešil. Rozhodoval som sa medzi 4* a 3*, no priklonil som sa k 3* pretože zopár scén mi prišlo dosť nevydarených až stupídnych. Ale atmosféra v lietadle bola velice dobrá, temná, dramatická, dej rýchlo plynúci, takže nemám dôvod dávať menšie hodnotenie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, rozhodně né tak špatný, jak praví hodnocení .. Je to takových čistých 50 procent. Na Jessicu Lowndes se krásně kouká, a možná i díky ní přidávám hvězdu na víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

POZOR! TENHLE SNÍMEK MŮŽE ZPŮSOBIT ODUMŘENÍ MOZKOVÝCH BUNĚK! Když jsem poprvý zhlédnul navnazující trailer, řikal jsem si: ty krávo, lítající chobotnice, co ve vzduchu terorizuje letadlo?! Wau, to musim vidět! Do toho cmrndnutý lovecraftovy prvky? Hochu, to přece nemůže dopadnout špatně! Ale věřte mi.... MŮŽE. Po celou dobu se tam hádá těžce nesympatická banda mladých, řeší svoji minulost a problémy, a ta slibovaná chobotnice se tam ukázala dohromady se všim všudy asi tak minutu! Uff, těžká vyjebávačka! Alespoň že ta potvora vypadá dobře. Závěr, kde vychází najevo, odkud se ta bouřka a v ní ukryté monstrum vzalo, je postavený mimo veškeré chápání. Osobně se mi zdála přijatelnější ta teorie, která vypadla z úst jedné dívčiny. Nestalo se a já, něšťastný divák, nevěřil vlastním očím. Připadalo mi, že režisér šňupal nějakou mňamku, jinak si nejde vysvětlit to zvěrstvo na konci. Takže letošní nabídka monster-filmů (ano, mám na mysli hlavně Monsters) mě zatim těžce zklamala. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Nebesa! . . . Výron monstrozních duševních chcanků scénáristy bez smysluplné pointy (ne, ten kvazihepykonec fakt už nic nenapraví) i logiky děje (nemá cenu vypočítávat jednu imbecilní kravinu za druhou i při přijetí hry autorů na nadžánrovou taškařici) a režijní impotence v >myštériju< (hahahaha, "vědecké fikce" se zde vyskytuje rovná NULA, zato zde opět zase jednou chybí žánr "komedie"!) upoceném pro ne moc bystrou vrstvu popkulturní mládeže, pro vycooleného našince pak umocněno ořezem obrazu a děsivým uhýkaným dablinkem pražské čudlárny čtvrté kategorie... . . . Vskutku tedy zase jednou zážitek, hoden lehce nacamraného >pitko-sabotního< rána s ránou... %-[.. . . . Amen! - - - - - (Poprvé a naposledy asi v důsledku nebeské blazeovanosti protrpěno 12.5.2012 na brzceranní >tv primeroskůl< , hovnocení 386., komentsrář zde uštrykovaný s opovržením jako štyryašedesátý - 12.5.2012) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Parta zaměstnanců časopisu Vogue právě dokončila studium filozofie a rozhodla se to oslavit v oblacích s balením druhořadého piva. Chvíli se zaobírají existencionalismem a Kantovo kategorickým imperativem, načež zjistí, že jeden sličný filozof, který s nimi také cestuje, je obdařen... - nebudu prozrazovat. Pro jistotu se tedy skupina (uvěřitelný vzorek populace) pokusí mezi sebou vyvraždit, což zcela podtrhuje Nietzscheho poznámky o přežití nejsilnějšího. S oním šílencem nakonec v letadélku Káně zbude pouze jedna modelka, která očividně došla jen k řeckým klasikům, ale zas měla luxusní kozy. Víc neřeknu. Jeden moment byl docela napínavý, ale jinak bych se to neodvážil ani doporučit. Ten film je špatný. Nejvíc vám asi bude vadit, když se ti chytří lidé rozhodnou jít z venku opravit letadélko pouze v tričku a frajersky rozepnutém křiváku - a ejhle, zima nebylo to hlavní, co by hrdinovi stěžovalo život. Ani prudké nárazy větru a nedostatek kyslíku, nic. Problém byl v příliš dlouhém (a nezajištěném!) laně... No, nasmějete se, to mi věřte. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné , čo všetko dokáže zmáknuť nad oblakmi dnešný dorast ( divil by sa aj Cliffhanger ). S ohľadom na finančné volume sa nepousmejem nad digi potvorkou , ktorá je okopírovaná z hociktorej LOVECRAFT - poviedky ( aj to iba druhá odmocnina -ak nie tretia ) a odpustím aj ten štúdiový prelet , ktorý už pomaly hraničil s " kukučím hniezdom ". No to šialenstvo , ktoré si vybudovali v tom pár miestnom " špeciály " Ma iritovalo spolu s celým castingom. Proste Monsters trend si takto úspešne razí cestu do záhuby. Uvidím , čo obnáša MONSTERS ( 2010 ). Čiže takto - bodík za námet a bodík za vieru , že to niekedy niekto zabalí do konzumovateľnejšieho formátu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Filmový casting na úrovni dokonale obsadenej teen swingers párty. Popravde, toto je taká, príbehovo primitívna kokotina :D ale na druhú stranu musím úprimne povedať, že som nesmierne prekvapený z toho, ako som sa vôbec nenudil. A ja tu tretiu teda dám, keď sú tie Vianoce! Bože to bola pičovina :D Horšia vyznie už len nikdy nekončiaca séria “Sharknado”. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zajímavé scifi v nebesích. Je to sice béčko v první řadě a dost nereálných scén tu je, ale věděl jsem do čeho jdu a trochu spokojen jsem. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Na to, že se to celou dobu odehrává na jednom místě, bylo to natočeno s minimálním rozpočtem a "levnými" herci, je to fakt dobrý film. Oproti jiným béčkovým věcem, to mělo i zápletku, kupodivu logické dialogy a kozy byly vidět jen jednou a to jen tak lehce. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

To je jeuvěřitelný, oni si ve finále troufli pohrát i s časovou linií. To je normální drzost která nemá obdoby:))) Nebudu se ani pokoušet vyjmenovat všechny kiksy, chyby a nelogičnosti. Nedělal bych hodinu nic jiného. Zmíním jen jednu, ta tak nějak mluví za celý tenhle promakaný skvost. (Když vypadával ten vožralej bloňdák ze dveří letadla fučelo to tam jako při uragánu. Což chápu. A ve chvíli kdy vypadl a oni zavřely dveře, fukot ustal. Což je také dobře. Ale tvůrci trošku zapoměli na to, že několik minut před tím, si ta plachtící chobotnice vytáhla blondákovu holku oknem. Takže oknem vítr nefouká, ale dveřmi ano.!!:-))) Osobně nechápu, jak téhle slátanině mohl někdo dát 4* Hudba slabá, herecké výkony 0. Scénář dělal nějakej retard a dialogy jeho dementní mladší brácha. Za mě 15% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nechat ujít film, ve kterém spolu hrají hned dvě moje oblíbené herečky: Jessica Lowndes a Julianna Guill. Hned zkraje také napíšu, že oběma to ve filmu moc sluší, ale z filmu mám rozpačité pocity a že osciluje mezi "Frozen" a "Nezvratným osudem" mě docela překvapilo. Sličná Jessica tady pilotuje pronajaté letadlo, které poté, co vletí do neprostupných mraků, se naprosto vymkne kontrole a neovladatelně začne stoupat stále výš a výš. A milá pětičlenná partička na palubě směřující na koncert bude mít po koncertě. To však není všechno. Na palubě je i s nimi mladík, který nevědomky umí zhmotnit svoje představy a pokud se začne bát, je opravdu zle. Za prvé, podobným způsobem mu zahynuli rodiče a za druhé comics s podivnými příběhy, který si neopomenul vzít s sebou do letadla, připraví osádce letadla horké chvilky a boj o život bude mít různé a dalo by se říct až bizarní podoby. Z mého popisu zní film poměrně podivně a on také podivný je. Nutno dodat, že originální prvky mu nechybí, ale ne vždy s daným prvkem umí dokonale pracovat. V první polovině je film naprosto strhující a svojí intezitou udělal ze mě šestého člena v letadle, ale to v druhé polovině opadne, protože film razantně přeřadí ke stylu připomínající vzdáleně Nezvratný osud a odhalení mladíkových schopností působí jako studená sprcha, ale film se jednoznačně v tu chvíli dostane do avizované hororové a scifi roviny, ve které se do té doby nepohyboval a snažil se pracovat s reálnými prvky. Ona razantní změna žánru nemusí byt z hlediska dramaturgie až taková tragédie, ale závěr filmu mě jednoznačně zklamal, protože do zvoleného konceptu moc nezapadal a přišlo mně jakoby tvůrci nevěděli co vymyslet. Byl to napínavý film, uměl překvapit, herci perfektní, výborná režie, ve scénáři se místy trochu zadřely motory a závěr žádná sláva, ale přesto hodnotím nadprůměrně. 70% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spolu s Frozen je Altitude dalším hororem, který se může pyšnit vcelku slibným námětem. I zde jsou postavy pod tíhou okolností nuceny setrvat na jednom místě, přičemž v tomto případě se jedná o interiér letadla, u kterého dojde k nečekaným komplikací a aby toho nebylo málo, někde v neprostupné bouři na partu teenagerů čeká chapadlovité monstrum, které jakoby vypadlo díla pojednávajícího o mýtu Cthulhu od H. P. Lovecrafta. S odhlédnutím od celkem obstojného zpracování (vzhledem k nákladům) je však onen námět jediným prvkem, který se dá na Altitude pochválit. Samotný scénář, který na jeho základě vznikl, pak představuje povrchní konstrukt útočící na diváky nedůvěryhodnými zvraty, přičemž samotné vyústění filmu je už ryze k smíchu. Každý běžný horor obsahuje expozici, v níž jsou aspoň letmo načrtnuty charaktery a jejich vztahy, avšak v Altitude nejenže jsou postavy nevěrohodné a jejich jednání by se v mnoha případech dalo označit za tupé, ale jejich osobním peripetiím je věnováno neúnosně moc prostoru na úkor běsnění monstra, které prakticky představuje jediné pořádné lákadlo pro diváky. Většinu filmu tedy představuje nechtěně úsměvná dramatická křeč doplácející na neschopnost scénáristy umně napojit řešení osobních záležitostí na vyhrocenou situaci, díky čemuž se dočkáváme momentů, kdy postavy v jedné minutě téměř umírají hrůzou, aby prostřednictvím jediné repliky náhle přešly v řešení problematického milostného vztahu a zdá se, jakoby ve vteřině zapomněli na to, že se nacházejí na palubě porouchaného letadla ve zjevně nekonečné bouři, ve které na ně číhá obrovské monstrum. Na výsledném dojmu nepřidají ani přinejlepším průměrné herecké výkony, v nichž je vše omezeno na pouhé střídání strachu, nervozity, záchvěvů agrese a bezmocného hysterického vřeštění. Kdyby se z filmu vystřihlo těch pár minut s monstrem a zároveň i ona otřepaná pointa, zůstalo by z Altitude jen krajně nevěrohodné drama, v němž figurují žánrové karikatury vedoucí přihlouplé dialogy. Potenciál námětu byl v tomto případě využit jen minimálně a i zmiňovaný horský thriller Frozen, který se mě také moc nepotěšil, nakonec dopadl lépe. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě naopak překvapení. Nečekal jsem nic. S takovýmhle hodnocení ani nemůžu ale nakonec jsem se bavil slušně. Postavy sice nedostaly moc rozumu ale byly mi celkem sympatické. Horší je to s příběhem kterej tu už párkrát byl(viz. lehká inspirace s filmem Koule). A navíc celej příběh vyzní jako nějakej delší díl Povídek ze záhrobí. U filmu se mi ale líbila ta atmosféra beznaděje a vlastně celého letadla, tyhle malý letadla dělaj divy. Herci nebyly nějak dobří ale ani mi moc nepřekážely a pololovecraftovské monstrum bylo rozhodně zajímavé. Celej film staví na tom že se postavy bojí něčeho venku, nebo mají jen halucinace? Na jedno zkouknutí mě to bavilo ale víckrát asi ne. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Závěrečná pointa už tu několikrát byla, i tak ale nevyznívá špatně. Co se ale děje v letadle a proč, to už je jiné kafe. Trochu mi to připomínalo parodii na epizodu ze seriálu Akta X s propůjčenými zvukovými efekty ze Ztracených. Takže, Altitude není zlé, ale do cíle se dostanete v podstatě s jedinou myšlenkou... 40% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdybych se měl řídit podle zdejšího ´´elitního´´ hodnocení ( což z 90% nedělám ) zřejmě bych přišel o docela slušnou podívanou.Altitude je sice béčko jako řemen,ale zatraceně napínavé béčko,s celkem slušnou,ale hlavně překvapivou pointou.Scénář není zas tak debilní,i když mě občas ta banda puberťáku v letadle pekelně srala,nebyl to ani tak sexistický maestro Sal,nýbrž totáně vymaštěná pilotka,který bych nesvěřil ani otevření konzervy.Svým způsobem film doplácí na takové pubertální z filmování,jako by to natáčel 15tiletý vyhul co dostal kapesný od tatínka naftovýho magnáta a nudil se,tak natočil Altitude.Určitě bych ubral na dialogách,zapojil bych víc akce,děsivých zvuků a oného temného tajemství,kdyby se všichni neustále koukali a pídili potom,co je to ohrožuje,bylo by to zábavnější než když každej mlel něco jinýho a do toho se tam ještě přebíraj holky,vod blbečků k hrdinům.Pravdou je že Altitude je maximálně levné béčko,které ale dokázalo místy slušně diváka napnout a pointa byla maximálně ujetá a neprokouknutelná,já se více či méně bavil a 35% je ubohé hodnocení.50% a v daném žánru solidní jednohubec, B*L*B*C*I*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na začátku slušná kamera a lokace. Ale jak se dostanou do mraku... Prostě je to trapné. Dvacet pět minut trvalo, než jsme se se všemi seznámili a konečně odletěli. Naprostá nesympatická sbírka teenagerů. Trapné a zbytečné kecy. Nelogičnosti (jestli se to spouští, když se bojí, proč se to objevilo až po hodině a něco?). Asi v půlce jsem si řekl, jak si myslím, že to skončí, a ono to tak skutečně skončilo - takže asi ani ten závěr není moc objevný. Za kameru a občasný nápad dvě hvězdy. ()

Reklama

Reklama