Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 433)

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický film? Spíš (ne)obyčejný (i když... takový mix Inception a romantiky). Sice schématické a již 100x natočené, ale v mnoha ohledech originální syntéza. A hlavně to baví. Jediný okamžik, kdy jsem si řekl, tak tohle ne, byly trochu povlávající vlasy Emily při postelové scéně :-). Jinak filmu nemám co vytknout a herce lze jen pochválit. Potěšil "Roger" z Madmenů. Na plný počet to není, ničím se nevymyká, ale za podívání stojí určitě. A pokud máte ještě s kým, ideální program na večer nebo propršený víkendový den. ()

suertuda 

všechny recenze uživatele

Příběh, který se ze začátku tváří originálně a zajímavě, bohužel však postupem času prudce klesá. Zdlouhavé nudné scény na úkor těch zajímavých, předvídatelnost, zbytečné tlačení na city a konec, který celý film zabil. Škoda, z příběhu se dalo vytěžit daleko víc. Příjemným překvapením pro mě byl alespoň Matt Damon. ()

Darth Kedr 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu je jeho originalita, která sama o sobě stačí na tak vysoké hodnocení. Ale přece jenom se z toho dalo vytřískat ještě něco, co by pomohlo k plnému hodnocení. I bez toho je to však úctyhodný akční film bez jediného výstřelu, kde romantická část nijak neubližuje zbytku filmu. Tak to má být. ()

Therese 

všechny recenze uživatele

Odpor je marný. Podle Nolfiho teda ne vůči "osudu" (nebo podivným strejcům s kouzelnýma kloboukama, doplňte si, co je libo), ale přímo vůči němu. Jak to sakra udělal, že se mi líbilo něco tak naivního a přeslazeného? Nic moc hluboká myšlenka se tu nenajde a stejně to nevadí. No, a Damon taky perlí - kdo by to do něj řek. ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmov ku ktoremu som hned po dopozerani nenapisal komentar, a zasluzil by si to. Dobry namet, podobny dej som este v ziadnom filme, teda aspon pokial si pamatam, nevidel. Dej nezaostaval, a nespomaloval, film sa tiahol po celu dobu v dobrom tempe a k tomu pomohl vyborny Matt Damon v hlavnej ulohe. Toto si mozem pozriet vela krat a bude to bavit. ()

Daggeron 

všechny recenze uživatele

"Väčšina ľudí kráča po ceste, ktorú im určíme. Ale občas sa objavia ľudia, ktorí prekonajú všetky prekážky, ktoré im postavíme do cesty. Ľudia, ktorí pochopili, že slobodná vôľa je dar. Dar, ktorý môžete využiť len vtedy, ak o ňu bojujete." Režisérsky debut Georgea Nolfiho je veľmi príjemným prekvapením. Dramatický thriller ťaží predovšetkým z originálneho námetu a divácky atraktívneho, neohraného scenára. Sú veci v našom živote len vecou náhody alebo naše kroky riadi nejaká vyššia moc? To sú otázky, ktoré si kladie nejeden z nás. Správcovia osudu dokumentujú látku pútavým spôsobom, ktorý človeka udržiava po celú dĺžku stopáže v napätí. Réžia nenudí, vizuálna stránka a príjemná hudba zvyšujú kvalitu snímku. Matt Damon je opäť presvedčivý, i keď akčné roly (Bournova trilógia, Zelená zóna) mu sedia viac. Doposiaľ pre mňa neznáma, ale vzhľadom veľmi príťažlivá Emily Blunt je úžasná, jej chémia s Damonom funguje dokonale. Nezaostáva ani "dobrák" Anthony Mackie, rovnako chladní John Slattery a Terence Stamp. Celkovo som sa veľmi dobre bavil, záver ma takisto vyslovene nesklamal. Predsa len, každý si vyberáme svoju cestu. My sami sme strojcami vlastného šťastia. Možno nám je niečo predurčené, možno nie. Nemôžeme však čakať, že nám šťastie padne z neba. Musíme mu ísť naproti. Po páde sa zdvihnúť, po plači si utrieť slzy a ísť ďalej. Spadnúť nie je hanba. Hanba je báť sa vstať a skúsiť to znova. Máme slobodnú vôľu. Ale musíme o ňu bojovať. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Sice jsem měl chvílema pocit, že se jedná spíš o romantickou komedii než mystery thriller, vše fungovalo jak má. Film nabízí dost netradiční a svérázný pohled na náš osud a na to jak je předurčen, ale i na to, že se dá změnit i zdánlivě nemožné - totiž náš osud. 80 % ()

lulu37 

všechny recenze uživatele

Každý deň sa rozhodujeme, každý deň za niečo bojujeme, každý sme k niečomu predurčený a George Nolfi očividne k tomu, aby ste nie že nerobili nič iné popri pozeraní jeho debutu, ale ani nemysleli na nič. Nedalo sa to, tak vás správcovia nepustia od stanovenej línie :) V chvále by sa dalo pokračovať, ale ako si tak čítam komenty, všetko bolo spomenuté, od soundtracku cez chémiu medzi hlavnou dvojicou až po krásny koniec (btw...tiež som zvedavá na knihu:)) Šialená a zaujímavá takmer dvojhodinová jazda. Na koniec len dodávam, že Damon je skvelý v každej podobe a na ďalšie dielka pána režiséra sa vyslovene teším :) ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Ale jo, za ten pěknej námět a celkem i solidní provedení musím dát 4 hvězdičky. Damon jako vždy skvělý a na tenhle typ rolí se hodí. Emily Blunt neznám a v tomto filmu jsem jí viděl poprvé, ale byla též skvělá. 4/5. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem mírně tápal,ale pak jsem si film náramně užil.Šlo to i bez "velkých"efektů.Matt a Emily si padli,jak prdel na hrnec.Používat dveře k teleportaci je dobrej nápad.Velmi slušná sci-fi romantika.70% ()

muti 

všechny recenze uživatele

originalita je jedna vec ale v tom filme sa mi to vobec nepozdavalo - SPOILER: agent angel vravi ze clovek nema slobodnu volu a ze vsetko je riadene a predurcene, do planu toho Najvyssieho moze vzdy vojst akasi nahoda a plan zmenit. Napokon sa Najvyssi podraduje voli cloveka a meni svoj povodny plan. tak toto je teda riadny ulet ktory mi vobec nedava zmysel ()

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Film, který mi zpočátku moc neříkal, nabere při postupném rozevírání zápletky zcela nový, napínavý a skvělý náboj, který v závěrečných 20 minutách ještě nabere na síle. Skvělý a povedený sci-fi thriller s nemalou dávkou romantiky, skvělé herecké výkony a v neposlední řadě skvělý scénář. Jediným maličkým mínusem pro mě byla kamera. Ale i přesto dávám s klidným svědomím 5/5! ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Fatalistické pecka s nádechem romantiky, která má díky dokonalýmu spojení se sci fi pořádný koule. Málokdy se do filmu tak moc vžiju, jako v tomhle případě. Navíc to byla Mattova nejlepší role. Něco tak originálního a přitažlivýho se hned tak nevidí. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Film, co neni obycejny a je uzasne zahrany a obema protaonisty. Chemie mezi nimi funguje predevsim v prvnim zaberu tak uzasne (a uzasne je to netoceny) ze me padla brada. Neuveritelny okamzik. Jinak mozna mirne logicky nedotazene, ale zajimavy napad. ()

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama