Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 433)

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Dá se u toho příjemně strávit večer, ale dle mého skromného názoru to Správci osudu jsou pod soudobou konkurencí. Romantická linka, nicméně, může způsobit, že film bude skousnutelný i pro ženskou polovinu publika. Koneckonců, hraje tam jejich oblíbenec Matt Damon... ()

Matejus 

všechny recenze uživatele

Sympaticky prevedená myšlienka budovania osudu, zahrávania sa s jeho priebehom a značného zakrivenia finálnej línie osudu bez akýchkoľvek agresívnych či krvyprelievaných scén. Scenár bol takisto veľmi precízne zostrojený, niektoré scény som si púšťal viackrát, občas ma dialógy pobavili, niečo ma donútilo zamyslieť sa, takto si predstavujem nadpriemerný scenár. ()

bazmo 

všechny recenze uživatele

Nech je to už ako chce a akou formou, myslím že odkaz filmu je veľmi správny. Posledný monológ to všetko vyjasní. ()

Tabitha 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale mě collagenem napíchaný Matt Damon, který chvílemi vypadal, jako když si půjčili jeho figurínu z muzea voskových figurín, pobíhající po tisíc a jednom kanclu nenadchl. Byla to nuda, ani mě to nedojalo, po takovém hodnocení od ostatních uživatelů bych čekala víc. Bohužel se to nestalo. Dávám dvě hvězdy za sympatickou Emily Blunt a...vlastně ani nevím za co. Asi za to, že jsem viděla i mnohem horší filmy. ()

medabebe 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr který neurazí, ale ani nenadchne. Film na který mrknete jednou a už nikdy více. Pokud teda nejste beznadějný romantik. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, jenže... Hero se chová dost divně. Při odhalení situace nepoloží základní otázky jako „proč?“ „jaký plán?“ atd. Jen naslouchá. Až s dalším dějem mi došlo, že je to jen romantická pohádka a žádný sci-fi. Škoda. Navíc konec to hodně zazdil. Hodně hodně moc. Slabé 3. ()

Maryo 

všechny recenze uživatele

Další film, jehož tématem je „velký bratr vše vidí“. Banda ich…ů v kloboucích se snaží za každou cenu překazit lásku dvou lidí. Jak to tak v romantických filmech bývá, skončí to dobře. Moc nápadů v tom nebylo. Vymazávači paměti, neznámý všemohoucí, kniha s „Plánem“, borec svou vyvolenou potká na pánských záchodcích. V době, kdy jsem to viděl, jsem byl postižen cynismem, protože na rozdíl od toho borce blablablablabla mě blablablabla slečna blablablablabla nechtěla. Někdy mi přijde, že všechny šťastný konce se odehrají ve filmu a na nás pak zbyde ten hnůj. ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční scifi thriller s prvky romance o předem určeném osudu podle románové předlohy Philipa K. Dicka byl velmi zajímavý, kterému ale srazil body slabší závěr. Na kvalitě filmu se podepsala také ústřední herecká dvojice Matt Damon a Emily Blunt, mezi kterými je úžasná chemie. Jiné herecké obsazení by určitě mělo vliv na celé hodnocení filmu. ()

Blue.Cat 

všechny recenze uživatele

Výborný námět s dokonalým rozjezdem sráží dolů až moc hollywoodský konec. I sci-fi musí působit realisticky a mít propracovanou mytologii, jinak si budete pořád klást otázky typu Proč tohle dělají?, a když nenajdete odpověď (jakoukoli), budete naštvaní. Konec - kdy by mělo gradovat napětí - je moc nudný, kromě pobíhání mezi dveřmi neproběhne žádná akce. Vysoké hodnocení zaslouží Matt Damon a Emily Blunt za ztvárnění mimořádně sympatické dvojice. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Nápaditý, charismatický a nepřeplácaný příspěvek na téma predeterminace a svobody volby. Matt Damon a Emily Blunt sympaticky sehrají tak trochu jiný příběh "lásky navzdory" - a Anthony Mackie jim skvěle sekunduje. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Drama silné jak poctivý vývar. Matt Damon opět v roli, která mu perfektně sedne. Krásná Emily Blunt a výborně zvolený Anthony Mackie vás dost možná nakopnou natolik, že budete mít chuť vstát a vzepřít se všemu, co působí jen trochu jako osud nebo plán. Vynikající podívaná! ()

VagaBunda 

všechny recenze uživatele

Ani Matt Damon a pár dobrých, byť neoriginálních, nápadů bohužel nestačí vyvážit dřevěnost Emily Blunt, celkovou naivitu a hlavně ubíjející nudu většiny stopáže. Patrně nejnudnější a nejzbytečnější zprácování předlohy Philipa K. Dicka :-( a velký zklamání. Jedna * za několik málo nápadu a scén, který nenudily. ()

Alairik 

všechny recenze uživatele

Abych upřesnil proč jenom 2x *, aby to nevypadalo, že jsem se prostě netrefil do filmu tak jsem ho rovnou zahodil. Tedy pravda, na začátu jsem si říkal "Damon a Sci-Fi? Na obálce utíkají, sakra to by mohlo bejt dobrý. Romanťák? Meh, Spiderman měl taky fůru romantiky" Ale ejhle. Na konci filmu to bylo přesně jak jsem tušil. Stačilo by si pustit první třetinu filmu, která naznačila velmi dobrou myšlenku a celkově to byl hodně chytlavý začátek a pak si pustit konec (z kteréhož je mimochodem ta obálka! lživá reklama jako blázen!). Člověk by si zbytek domyslel, nepotřeboval by k tomu hodinu blábolů a neustálé přesvědčování o lásce. Byly filmy, vyloženě špatné(Ninja vs. Aliens), ale z nich si pamatuju i po třech letech víc než z tohoto a to jsem ho viděl ani ne před týdnem. Neodsuzuji romantické filmy, ale tento přinesl jenom bravurní myšlenku. Teda, té kdyby se drželi celou dobu, to by bylo sci-fi jako řemen. Když se na ten film podívam zpetně tak by se dal vyjádřit asi takto: Den 1:Skvělá první třetina, divák se nenudí - O 3 roky později Den 2: Damon neví jak dál, opět potká dívku, semele se všechno drogy sex, zase zpátky na dno - o 11 měsíců později Den 3: wohoo utíkáme. Hvězda za nápad, druhá za to že jsem to dokoukal do konce. ()

moto.driver 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem si moc nesliboval, když jsem jej zapínal, ale mile překvapil. Očekával jsem spíše romantiku a nezáživný děj, ale opak byl pravdou. Z křesla jsem se po celý film nezvedl, s úžasem jsem pozoroval zkoušky a nástrahy, které hlavního hrdinu potkávaly na každém kroku. Film měl dostatečné množství "akce" a dostál svému hodnocení od diváků. Romantiky v něm bylo takové množství, které normální chlap určitě snese a děj byl též propracovaný. Doporučuji pro dlouhý večer s Vaší drahou polovičkou. ()

ledvis7 

všechny recenze uživatele

Je to divné, ale u filmu jsem se dost zasmál. Film dokázal zaujmout, je to parádní snímek. Výborný výběr hlavních rolí. Mohu jen doporučit, výborné jak se rozhodl ignorovat osud a jít rovnou za tím co chce. 5* kdyby šlo víc dal bych i 6 :o) ()

TeRry.Doo 

všechny recenze uživatele

Romantická stránka filmu mě moc nenadchla, herci taky ne (kdyby měl film alespoň o půl hodinu více, která by byla věnována vývoji vztahu postav a hlavními postavami by byli jiní - mi sympatičtější herci, film bych určitě ohodnotila lépe). Nicméně myšlenka celého filmu byla zajímavá a soundtrack uspokojující. Ještě se ne mi nelíbil poněkud méně napínavý a řekla bych i nedořešený rychlý závěr. Takže dnes to bude za 3* ()

there 

všechny recenze uživatele

Úplná romantika( skoro až moderní sci-fi pohádka), čistá slaďárna, řízlá lehkou paranoií ve stylu město andělů. Ale dívat se na to dá a stojí se na to i podívat. Konec samozřejmě typický pro Hollywood a to " HAPPY END ". Kamera taky dobrá, efekty slušné, takže se nejedná o žádné béčko, nicméně na 100% to skutečně nemá. Viděl bych to skutečně na 70-85%. Závěr : podívejte se, neměla by to být ztráta času. ()

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama