Reklama

Reklama

Pokus o duchovní nápravu opraváře televizí Josefa Lávičky v devíti obrazech

(studentský film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2008, 14 min

Režie:

Lukáš Kokeš

VOD (1)

Obsahy(1)

Člověk na cestě k duševní očistě skrze katolickou věrouku. V kontextu křesťanské rétoriky ztrácí rekonstruovaná každodennost hlavní postavy svůj bezvýznamný charakter a propíjí se do vyššího symbolického řádu. (Academia Film Olomouc 2009) (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem byl z 59-184-84 velmi nadšený, tak u tohohle dalšího Kokešova počinu u mě převládlo velké zklamání až zhnusení, za které dávám pouhou jednu hvězdičku. Krom toho, že film v podstatě nic neříká a divákovi nemá co nabídnout (tahle ožralá karikatura nesahá právě třeba panu Jiřímu Neumannovi ani po kotníky), křičí z něj na všechny strany amatérismus; myslím tím zejména režisérovy neustálé rušivé vstupy, které vyznívají tak, jakoby se s filmovaným objektem dohodli na „scénáři“ pár minut před natáčením. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvostné. A ten název! Já to říkám pořád, stačí si vyhmátnout z davu zajímavou figurku a pak už se to točí samo - pokud jste našli dostatečně svéráznou postavu, utáhne následně libovolně dlouhou stopáž a bude to zajímavá podívaná. Že to trochu připomíná postávání v zoo před opičím pavilonem je věc jiná. A odpověď na otázku, zda je to ještě umění, si už bude muset každý zodpovědět za sebe. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o hustým opilci. Nevím, co si o dokumentu myslet, ale asi se v tom řada alkoholiků, nebo lidí, co mají alkoholiky ve svém okolí, najde :) ()

kisha 

všechny recenze uživatele

skončí to dřív, než to podle mýho mozku stihne začít, každopádně musim přiznat, že někteří studenti FAMU mají fakt talent;) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nářez toho nejvyššího kalibru. Když se na to tak člověk dívá, říká si: "Hlavně, abych takhle nedopadl!" Bohužel pravda je někdy krutá. ()

Reklama

Reklama