Reklama

Reklama

Politické spektrum

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2006, 25 min

Obsahy(1)

Politické spektrum České republiky je širší a barevnější, má větší záběr, než jaký postihují parlamentní strany a co je schopno mapovat denní televizní zpravodajství a aktuální publicistika. Některé náměty menších stran oživují zdejší veřejný život, otevírají i problémy, které „velcí“ vědomě i nevědomě nechávají stranou. Proto se Česká televize rozhodla vysílat na kanálu ČT24 pravidelný magazín o životě a fungování malých politických stran a hnutí, dát divákům příležitost nahlédnout do jejich politické kuchyně a jim samotným poskytnout prostor k prezentaci názorů a k diskusi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

někdy je třeba hosty pozorovat se zaujetím, neboť o tématu hovoří velice konstruktivně, jindy se jim zas člověk prostě jen může smát. A jindy je pozván pan "pomocí-kyvadla-dokáži-během-minuty-rozpoznat-agenta-KGB-ve-službách-satana" Cibulka (o=´ ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Pořad, ani tvůrci za duševní stav hostů nemohou. Demokracie je i otom, že každý má právo na svůj názor, a každý názor by měl být alespoň vyslyšen. Někdy by se mi líbila delší stopáž, ale na druhou stranu, u některých potenciálních zástupců veřejnosti na legislativní scéně je 25 minut více než dost. A nikdo nemůže říci, že si je nikdo nevyslechl... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kvituji, že dává Česká televize aspoň tenhle kousek prostoru i neparlamentním politickým stranám. Byť si to řada z nich vlastně ani nezaslouží. Ještě by se ale pořad mohl vysílat v mírně příznivějším vysílacím čase. ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

Nejsem pravidelný divák tohoto pořadu, a abych byl upřímný vlastně jsem ani moc debat neviděl, což je vůči faktům, že je “Spektrum“ vysíláno už od roku 2006 a že sám sebe označuji za člověka, který se zajímá o politické dění nejen v naší zemí, ostudný výkon... Přesto bych rád ČT za tento dramaturgický počin pochválil, je záslužné, že alespoň někde dostanou nezprofanované politické subjekty šanci na mediální prezentaci... Kdyby už nic jiného, tak alespoň tato skutečnost stojí za to slovo díků... (a to i přesto, že by měla být pluralita ideologií v demokratických médiích samozřejmostí, a ve veřejnoprávní televizi dvojnásob) ()

Venkovan 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála pořadů, který dává možnost televizní prezentace malým neparlamentním stranám. Je to od ČT málo, ale aspoň něco. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatný pořad. ČT plní svojí službu veřejnosti a nabízí pohled politických stran mimo parlament. To je jistě správná věc. Bohužel je to okrajový pořad, bez masové sledovanosti. Tomu odpovídá celkově skromná prezentace. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudné, někdy až komediátní výstupy jednotlivých protagonistů z jednotlivých neparlamentních stran odsuzují tento pořad i formát do propadliště zapomění lidí. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

No jako vysílací časy příšerný, krátká stopáž, béčkový moderátoři...ale díky bohu za ty dary, že máme aspoň tohle...a aspoň chvíli nemusíme poslouchat plky 4 největších politických stran, které nám furt dokola budou tvrdit, že po příštích volbách už určitě něco začnou dělat a my jim to furt budeme věřit...a u toho zůstane... PS: Po dílu s Fischerovou a Bobošíkovou jsem musel upravit hodnocení. Uvědomil jsem si, že takhle to nejde. Ti moderátoři jsou naprostí zoufalci a ti hosté si tam plácají upně co chtějí. Akdyž se tam pak dostene takovej debil jako Bobošíková, je z toho naprostá katastrofa. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ke sledování tohohle diskuzní podařu je zapotřebí potřebných odborných znalostí k vybranému tématu jinak ho divák asi nemůže příliš ocenit. Důležitý je také výběr fundovaných hostů. ()

_Vertol_ 

všechny recenze uživatele

Áááno. Jistě že by se mělo by se dát víc prostoru neparlamentním stranám, ale pořadu chybí lepší dramaturgie + kvalitnější moderátor. Ale i tak 3* aspoň za nápad. ()

BruceW 

všechny recenze uživatele

Tento pořad je nutné ocenit už jenom proto, že jako jeden z mála skutečně dává prostor i jiným politickým stranám, než které jinak běžně naplňují veřejný mainstream. Samozřejmě díky tomu, jaké "osobnosti" do pořadu vstupují, je těžké často udržet inteligentní úroveň debaty. I přesto ale tento projekt má své místo minimálně na obrazovkách veřejnoprávní televize. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Nechat prezentovat různorodé názory je asi znakem vyspělé demokracie, ale dívat se na to odmítám... ()

Jogi.1 

všechny recenze uživatele

Kvalita kolísá, hlavně podle hostů a tématu. Většinou slušná a přínosná diskuze. Někdy sranda - viz Cibulka. Někdy nuda. Každopádně povětšinou přínos pro neparlamentní strany a jeden z málo možností jak se prezentovat. ()

Zix. 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany je dobrý, že tam mají prostor strany o kterých není jinak slyšet. Z druhý tam ale někteří propagujou stranu, která má skoro nulovou aktivitu. Občas tam navíc někteří melou slušný nesmysly, který se nedají poslouchat a právem ty lidé + jejich strany patří někam do zapomnění a už o nich většinou naštěstí neslyšíme nebo když už, tak minimálně. ()

intheend 

všechny recenze uživatele

Zajímavej pořad, kterej dá jednou týdně prostor k diskuzi zástupcům neparlamentních a mnohdy velmi obskurních stran. Korunu tomu nasazuje Cibulka, který kyvadlem dokáže věštit budoucnost a při otevření jogurtu na něj vyskočí elitní jednotka Specnaz :D ()

bigkarlos 

všechny recenze uživatele

Aspoň nějaký pořad ve VEŘEJNOPRÁVNÍ televizi, kam nejsou pořád dokola zváni bodří kamarádi z Parlamentu, kteří před kamerami hrají divadlo a naoko se přou, ale po vysílání spolu jdou na pivo, kde se smějí, jak jsou ti voliči tupí, že jim to věří. Tento pořad je malá (hodně malá) vlaštovka a to je třeba ocenit. ()

Reklama

Reklama