Reklama

Reklama

Kymatica

všechny plakáty
USA, 2009, 84 min

Režie:

Ben Stewart

Hrají:

Bruce Lipton

Obsahy(1)

Tento další film Bena Stewarta upozorňuje, že kolektivní, psychická porucha lidstva vytváří šílenou iluzi, která je hlavní příčinou veškeré naší bolesti a utrpení, a tím si je způsobujeme sami. Hloubá však dál, do skrytých souvislostí prastaré mytologie s moderním fungování společnosti .Vysvětluje šamanizmus, duality a reality za DNA a moderních falešných přesvědčení. Pokouší se poukázat na zásadní nepochopení, kterému lidstvo dnes čelí a má za následek nerovnováhu mezi planetou, přírodou a všemi životními formami. (frings)

(více)

Recenze (19)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

„Všetko, čo vnímame našimi piatimi zmyslami je výsledkom dvoch základných princípov: všetko jestvujúce je vytvorené zo vzťahu medzi vibráciou a hmotou. Vibrácia je mužská tvorivá sila opačná hmote, ktorá je ženskou vnímavou silou. Toto je princípom duality. Túto dualitu vidíme v starovekých mýtoch a filozofiach. Avšak tieto filozofie a sväté písma, ktoré boli prevrátené a zmenené oproti originálnemu významu budia dojem, že jedna polarita bola Dobrá, zatiaľ čo iná bola Zlá. Praví mudrci, učenci a šamani učili, že obe sú nevyhnuteľné. Jedna by bez druhej neexistovala. Tieto dva dôležité aspekty sa spájajú pri formovaní všetkých vecí vo vesmíre. To je Kymatica.“ ** ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

J.P. Sartre kedysi povedal, že " Ten druhý je peklo. " a mal z časti pravdu, pretože uvedomenie si vlastného " ja" spôsobuje, že všetko smerom od nás je " ty" , alebo " to druhé" . A nielen o dualizme, filozofii a ezoterike je tento dokument, ktorého, bohužial, hlavným nedostatkom je, ako tu už spomína Toto, množstvo informácii vtesnaných do krátkej stopáže miesto toho, aby z toho urobili dobrý a kvalitný dok. seriál. Kedže poskytuje v jednej sekunde nespočetné množstvo informácii, nemáte sa čas ani zamyslieť, pretože ihned sú podávané iné informácie, a tak tu len zanecháva prázdne miesto zle vyplneného času. P.S. Okrem iného tu dosť často citujú Junga, ktorý sa v živote, napriek svojej nesmiernej túžbe, nedostal do vatikánskej knižnice ( a to letenku už mal viackrát kúpenú ), iba zo strachu objavu, že jeho systém by zlyhal. Paradox, že :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument volně navazuje na svého předchůdce Esoterická agenda. Některé informace přidává, jiné opakuje. Já vám navím, ale já všem těm povídačkám o vibracích a dalších věcech, tak jak jsou v tomhle dokumentu servírovány, prostě zatím věřit nedovedu a obávám se, že ani nikdy věřit nebudu. Všechno se to moc pěkně poslouchá a hraje do toho úderná hudba, ale přišlo mi to takové vycucané z prstu. Všechny ty teorie o stvoření vesmíru apod. Vždyť to je teorie proti teorii a já vážně nevím, z jakého důvodu bych měl věřit právě té v tomhle dokumentu. Konspirací pořádně ubylo a takového toho prosazování myšlenky strachem se zde rozhodně nedočkáte. Tento dokument se snaží působit maximálně pozitivně. Otevřenou mysl já mám pro každou blbost. V dokumentu jsem si našel pasáže, pod které bych se podepsal. Rozhodně však nepřijímám dokument jako celek. Tváří se jako by měl patent na pravdu a dle mého úsudku, až na pár k zamyšlení hodných myšlenek, pravdu prostě nemá. Celé to na mě působilo jako taková velká psychologická hra "...nechoďte s davem, nevěřte všemu, co jste někde slyšeli....mám pro vás jiné vysvětlení, které je určitě správné a do posledního slovíčka pravdivé...nelze ho sice absolutně nijak dokázat, ale vyvrátit taky ne..." a úplně to dorazil závěr "...Volba je na vás!..." Nějak mi to prostě nesedlo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Začalo to pro mě důvěryhodně - každý ve svém nitru najde vše. Výborně o tom přednáší filosofka Hogenová, hodně o tom například psal Heidegger. Pak se z toho ale stala snůška kosmologií, filosofií a domněnek naroubované na různé myslitele, starodávné kulty a šamany. Nejvíc mě štval příšerný monotónní hudební doprovod - tuším celkem pět -šest kolovrátkových melodií. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čo je toto za pseudodokument? Rešpektujem mnohé konšpiračné teórie, lebo neznamenajú samé o sebe hlúposť, mnohé sú založené na pravde, ktorú mnohí potlačujú a skrývajú, no Kymatica sa nepoučila a otvorila mnoho vážnych tém a odbila ich až neskutočne ľahostajne a so svojou pseudovedou, spŕškou neprávd a poloprávd akoby doplnila dokument Tajomstvo, čím si na kontroverznosti neubralo, ba naopak. Dôvod prečo dávam jednu hviezdu je výstižných posledných približných 15 minút, o ktorých nemôžem tvrdiť ako o nezmysloch a hypotetizovaní. Keď však zoberieme dokument ako celok a nachádzajú sa v ňom nepodložené tvrdenia o tom, že napríklad Kolumbus išiel akosi zotročiť a zničiť indiánske kmene, tak s týmto proste nepochodíte a svet nezmeníte. Som veriaci a tomu, čo hlása kresťanstvo verím, ale toto nie je niečím, čo by stavalo na vede, je to skôr veľa teoretických hádaniek, ktorým môžte tiež len veriť alebo ich odmietnuť ako nepodložené. Ak by si zobrali za cieľ jednu oblasť a pokúsili sa ju dokázať a dobre sfilmovať v jednom dokumente, to už by bolo niečo iné, veď ešte ani jeden dokument napríklad o GMO, nedokázal poraziť svojich oponentov tak, že od toho momentu by ľudia začali konať inak a takto by sa dalo pokračovať, proste takmer všetky sú veľmi nedokonalé, no toto bol krok dozadu, je to pospájanie vecí veľmi nepodložene a veľmi neprofesionálne a z toho sa nedá určiť, či je to pravda alebo nezmysly. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

To, jak tento "dokument" příjmete, do značné míry ovlivní skutečnost, jak moc ortodoxní ovce jste. Je důležité, zda nekriticky přijímáte obraz světa tak, jak je nám prezentovaný, jestli jsou pro vás názory vědců dogma, jestli máte potřebu zajímat se o věci "za oponou". Tento koncept, který Steward shrnul do hodně hutného povídání, má pár slabin, ale v principu dává smysl. Jenže i když jste polodivoká ovce, museli by jste mít opravdu silnou vůli, aby jste se vymanili. Tento dokument navíc ani nenabízí způsob, jak to udělat. Má zasít semínko do myslí, které ještě nejsou osázené řepkou a vyplněné webbláboly. Pokud bych chtěl hodnotit myšlenky a informace zde uvedené, dám 4*. Způsob, jakým je to provedeno, už tak slavný není. Je to sice srozumitelně vysvětleno, ale je toho moc najednou. Pokud mohu poradit, rozdělte si to na 2-3 bloky. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumente divák dostane množstvo informácií o svete, vesmíre, človeku... Komentár je monotónny a veľmi rýchly, takže keď sa nad niečím zamyslíte, ďalšie 2-3 informácie vám ujdú a máte z toho myš-maš. Tém je tu aspoň na päťdielný dok. seriál. Bolo chybou to vtiesnať do 84 minút.Nedoporučujem. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Oproti Esoteric Agenda již (skoro) opouštíme konspirace a, jak zde někdo již poznamenal, jedná se spíše o "proud myšlenek" a velké filozofické přemýtání. Sleduje se to opravdu těžce, protože to jest hutný materiál neředěný odlehčením. Ale celkem jsem byl spokojen více než při předešlém pokusu Bena Stewarta. 70 % ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Toto není dokument. Je to proud myšlení, proud vnímání a jeho vysvětlení. Spoustu věcí sem objevil dřív, spoustu mi vysvětlili. Což svědčí o značně subjektivním hodnocení.. ()

Kesiak odpad!

všechny recenze uživatele

Žijeme vedomé alebo nevedomé životy? Nedokonalosť (nás) nikdy nemôže pochopiť Dokonalosť. Autori tohto dokumentu to chcú dosiahnuť. Chcú si uvedomiť samých seba na úrovni úplného poznania, kde JA rozhodnem, čo je dobré a čo zlé. Zabúdajú však, že sme limitovaní svojou obmedzenosťou, teda teória dualizmu (polarita), ktorú tak úzkostlivo spomínajú tu musí platiť. Ak existuje človek (nedokonalosť), musí existovať aj Boh (dokonalosť). Boh potom tvorí mravný základ pre naše životy, ak ich chceme prežiť plnohodnotne. Na základe tohto nie je problém pripustiť, že Dokonalosť nám mohla tieto mravné základy poskytnúť. Takže samotná Biblia potom naozaj môže byť najlepším návodom pre ľudstvo - ako žiť naše životy a zároveň východiskom pre celú psychológiu ľudskej bytosti. ()

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Jediným nedostatkem tohoto jinak skvělého dokumentu je množství faktů podaných v krátkém časovém intervalu. Přijmout a zpracovat všechny informace v něm podané, může bez pozastavování pouze opravdu vyjímečný jedinec. (Osobně znám pár lidí pro které by to nebyl velký problém.) Mnohokrát jsem musel stisknout pauzu a přemýšlet. Za tuto skutečnost ubírám jednu *. Jinak se jedná o perfektní dokument, zejména díky svému komplexnímu a nekomplikovanému podání. Víc než formu hodnotím právě obsah. ()

Rora. 

všechny recenze uživatele

Ikdyž miluju dokumenty tohoto typu,tak se mi zdálo,že chtějí tvůrci nahromadit obrovské množství informací do malého množství času. Zdá se mi to opravdu přesycenè...to pak člověka ta myšlenka co se snaží jednotlivé scény říct, nemůže ani polechtat na mozkovè kůře,když už musí premýšlet nad další věcí..těžké na koukání, to každopádně se závěrem,který je všem jasný :) ()

Marquis 

všechny recenze uživatele

No Když si někdo stěžuje, že je do filmu vtěsnáno mnoho informací, tak mám pro něj novinku. Existuje tlačítko pauza, zpět a stop. Když si koupíte učebnici, či hutnou knihu, taky si čtete pasáže třeba i 10x. Jinak je to vlastně navázání na dokument Esoteric agenda od toho samého tvůrce. ()

milanko8 

všechny recenze uživatele

Velmi rychlý komentář se spoustou "netradičních" informací, spousta z nich nedostatečně vysvětlených. Díky rychlosti není čas na přemýšlení a hledání spojitostí ve věcech, které chtěli autoři sdělit. Jinak každopádně netradiční dokument, který se snaží jít po podstatě podstaty... skutečně netradiční a zamyšleníhodný počin. ()

capka 

všechny recenze uživatele

Filmu Esoteric Agenda si velmi považuji, ale Kymatica na mě působí dost neuspořádaně, bez tvaru, nevyváženě, bez sledovatelné linie, zkrátka velmi těžko se mi držela pozornost, plus si nejsem jistá, že jsem se z filmu oproti Esoterické agendě a mnoha dalším dozvěděla cokoli nového a objevného. Ale myslím, že by ze mě tvůrci mohli mít radost, protože jsem si tam kritickým uvažováním zkrátka našla pasáže, se kterými se ztotožňuji, ale stejně tak i mnohé, které prostě považuju za přitažené za vlasy anebo aspoň nešťastně podané. ()

Mickel 

všechny recenze uživatele

Ano je v tom hodně informací, to možná proto jsem si to pustil pětkrát a nikdy se nenudil..nota bene nechápu jak si někdo může stěžovat na přebytek informací v dokumentu :DDD..Konečně dokument, který nepracuje se strachem, ale naopak čistou energickou linkou upozorňuje na choroby společnosti a odcizení se od pravé podstaty člověka. Část o Falešném Egu bychom měli pravidelně vysílat ve školách. A lidi, když to nechápete a přijde vám to zcestné tak to proboha nekomentujte, ale pusťte si to znovu a dávejte pozor, protože Vám uniklo vše cenné co v sobě tento dokument má. Jen proto že máte v hlavě jiný vesmír to neznamená, že je to snůžka lží, stačí se zamyslet............apropos ´´Zavrhnutí bez průzkumu je tou největší arogancí´´ Albert Einstein.... Komu se Kymatica líbila, doporučuji též dokument ´´Esoteric Agenda´´. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Tento dokument mi připadá jako snaha mladého konspirátora po dlouhých hodinách googlování vykřičet svou "pravdu" do světa. Základní myšlenkou je jakási filosofie vesmírného já, která je možná zajímavá, ale jinak zcela zcestná. Na tomto základě se snaží o propojení náboženství a vědy, ale evidentně si vzal až moc velké sousto a plácá páté přes deváté. Některé dílčí myšlenky jsou ušlechtilé a lze s nimi souhlasit - lidé si vytvářejí umělé ego a tím získávají neoprávněný pocit nadřazenosti, díky tomu provozují zvěrstva na sobě samých a huntují si planetu, na druhou stranu jiné myšlenky jsou naprosté pitomosti - planeta Země má stejné vědomí sebe sama jako každý člověk, novověká psychologie se vyvinula ze středověké astrologie a všichni političtí a náboženští vůdci minulosti a přítomnosti jsou blízce pokrevně příbuzní (George Bush je potomkem Mohameda a příbuzný Obamy!). Všechny názory jsou nepodložené, jak už to u filosofování bývá, komentátor je chrlí jako by se nechumelilo a jako nejpřesvědčivější jsou prezentovány citace filosofů vytržené z kontextu. Vážím si každého názoru, na každém něco je, ale tenhle je z větší části mimo mísu, vědecky rozhodně. ()

LAZZiO 

všechny recenze uživatele

najlepsi dokument co som videl, samozrejme presne preto preco je tento svet taky skurveny , presne preto iba malej skupine ludi pointa neujde. ()

whoof 

všechny recenze uživatele

Tento film změnil můj život .. film u kterého mi došla spousta věcí o jiných i o mně samotném a donutil mě nad spoustou věcí se zamyslet. Proud asociací a myšlenek, který když si dokážete v hlavě srovnat vám nejdřív možná podkope půdu pod nohama, ale pomůže vám nad spoustu věcí se povznést a vidět v jiných barvách. Naprosto mi nedělalo problém porozumět většině věcí, ale určitě je to na víc než jedno podívání ()

Reklama

Reklama