Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k obzvláštním fanouškům starého sci-fi, ale rozhodně jím nepohrdnu. K této klasice jsem se však dostal díky McQueenovi, který mě docela zaujal. Na to, o jaký žánr se jedná a jak hraje zbytek osazenstva, tu Steve podává výkon jako z prvotřídního dramatu, i když stylizace 28-letého herce do postavy středoškoláka, kterému tatík říká, kdy má jít spát, je dost úsměvná. Bavil jsem se dost. Vždyť se koneckonců jedná i o komedii. A "otevřený" konec s hrozbou globálního oteplování není rovněž vůbec špatný. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Padající hvězda přináší smrtící sliz! Americké maloměsto je v ohrožení! Steve McQueen se stylizuje do role dobromyslného středoškoláka! Lidé propadají panice! Akce, akce a zase akce v nezapomenutelné podívané plné geniálně skrytých triků! Mystifikace a intertextové přesahy pro cinéphily! No nekupte to! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nenažraný vesmírný sliz zasáhne planetu Zemi a jako hrozivě nabobtnávající hrouda se pase na americkém maloměstě! Steve (McQueen), spolu s buchtou a pár přáteli, se ji snaží zastavit. Ale je jediný, kdo toto monstrum viděl a přežil, takže mu dá až skoro do konce filmu práci své ohrožené spoluobčany varovat. A jo, ten konec je tak sympaticky blbý (a v tomhle případě navíc vybobtnalý), jak to má u starých sci-fi béček být. Co na tom, že je slizové akce relativně málo, stejně se mi to líbilo. Holt zlatá léta padesátá... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film ktorý má perfektný ( v preklade chytľavý) nápad ale vôbec ho nerozvíja, nepracuje s ním, iba sa točí dokolečka a je tááááááááááááákto rozťahaný, "myšlienka" a druhý plán sú od 5 minúty jasné, je tam jeden superherec ( veľmi zle obsadený), vystkytuje sa vo veľa encyklopédiách a výročných zostrihoch , ja som sa totálne nudil a každú druhú scénu som v duchu kričal nech už sa niečo stane. Keď si to všetko spočítam vychádza mi jediné -The Blob je Artfilm !!! 3/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

"Červená" hrozba k nám tentokrát prichádza vo forme rozliezajúceho a zväčšujúceho sa slizu, požierajúceho navyše všetko navôkol. Alegória na hrozbu studenej vojny sa tu miesi s klasickým teenagerským filmom 50. rokov. Sme svedkami aj akéhosi počiatku postmoderny, decká pozerajú v kine nejaký horor s názvom Vampire monster. Asi to bol lepší film, ako Robot monster. Steve McQueen evidentne nemá 17, ako nám tvrdí miestny šerif, dôležité je, že má na rozdiel od polície vždy pravdu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Steve McQueen dostal na výber, buď dostane ako honorár 2500 dolárov alebo 10% zo zisku, keďže filmu príliš neveril, vzal si istú hotovosť. Nebol to však chytrý ťah, podľa producenta Jacka H. Harrisa film zarobil viac ako 4 milióny dolárov. (beso74)
  • Když Steve a Jane přijedou na policejní stanici ohlásit smrt dr. Hallena, kalendář na zdi ukazuje červenec 1957. (facojurka)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama