Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Recenze (133)

Lima 

všechny recenze uživatele

Poctivá rukodělná výprava, ještě bez digitálních serepetiček (pochopitelně), sem tam prokládána jednoduchou osmibitovou grafikou, ale jinak strašně zmateně vyprávěno. Chybí tomu dramatický oblouk, schopnější dramaturg a postavy se chovají občas jako idioti. Skutečnost, že tenhle film otevřel Emmerichovi dveře do Hollywoodu, dokazuje, že v očích hollywoodských bossů nezáleží na smyslupném scénáři a zručném vyprávění, ale hledají řemeslné nádeníky, kteří umí šikovně nakládat s rozpočty, nejlépe ušetřit bez obrazového kompromisu, kdy může platit, že „za málo peněz přinesu hodně muziky“. Emmerichovi nemohu upřít jedno – jeho filmy vždy vypadaly dražší, než ve skutečnosti stály. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emmerichovy počátky v kariéře, a jak tak čtu komentáře, tak trošku nechápu, o čem vlastně uživatelé píšou. Stačí mi jen jedno, pomalu si projet Hvězdnou bránu a právě tenhle film a hned mám jasno, kdo na tom všem měl tu čest pracovat. Sice Měsíc 44 nemá pevně danou příběhovou linii, ale tak po dvou třetinách to začně solidně gradovat a i když je to všecko tajuplné, temné, a efekty moc vidět nejsou, ačkoliv jsou zajímavé, na svojí dobu, tak nakonec ten konec to rozjede a zastaví až na samotných titulkách. Film, který vynesl Emmericha do nebe mě tím svým přízvyskem trošku zaráží, ale pravda je, že na svojí dobu je odvážný a to se cení, plus takovéto filmy mám rád, takže tři hvězdičky jsou jasná volba. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet DEM 7miliónov║ No kulisy/ chodby, či dáka ako technika fajn ako ukradnuté z filmu Votrelci, triky na 90.roky taký slabší priemer ale najhoršie dopadá suchý dej a dosť ťažkopádne postavy bez poriadneho ťahúňa. /30%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučké sci-fi, které je viditelně uděláno "na koleni" za pár drobných. Roland Emmerich jako budoucí největší ničitel planety Země předvádí svůj potenciál. Něco málo lze odpozorovat, ale dost to ruší převlečené vrtulníky za super future stíhačky:). Herci jsou, jak je u podobných filmů zvykem, průměrní a podprůměrní a nejznámější je z nich jistě Malcolm McDowell a Michael Paré. Měsíc 44 patří mezi filmy z konce 80 let a začátku 90 let, které se snažili využitý sci-fi "v tom dobrém" a ignorovali své možnosti. Na jednu stranu je to dobře, že takové filmy vznikaly, protože ukazovaly skutečné možnosti a nepřeberné nápady žánru, ale na druhou stranu jejich rozpočty neměly šanci dostat je dále než na vhsky.... Škoda, dobrých sci-fi je málo a každý pokus by měl být aspoň trochu oceňován. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to koukl po nějakých 15 letech znovu, a chca nechca, i přes veškerou nostalgii jedna musí dolů. Děj je dost nelogický a jakési pokusy o psychologii postav nepůsobí přesvědčivě. Přesto jsem dalek toho film zavrhnout, už jen pro opravdu povedené prostředí a slušnou atmosféru. Na Emmericha je to takové pěkně špinavé a zašlé, bez velkých keců. Osmdesátkové béčko, ne úplně nesympatické. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři magická slůvka. Intersonic Video Collection. Emmerichův poslední evropský film a zároveň jeho lístek do Hollywoodu nedopadl vůbec špatně. Co se týče scénáře, sází na neemerichovsky realistický komorní příběh v tradici OUTLAND či MůJ NEPŘÍTEL, který sice (již zcela emmerichovsky) žánr nikam neposouvá (a fungoval by dost dobře i bez sci-fi pláštíku), ale i když jsou intriky společnosti dost prostoduché, díky napětí mezi vězeňskými rabijáty a hošíky od komplů nenudí. S výjimkou celkem slušného finále tu není moc akce, ale výprava a triky jsou perfektní, i když samozřejmě nic, z čeho by si člověk sedl na prdel. Rutinní obsazení hrdiny (Paré) a padoucha (McDowell) s sebou bohužel přineslo i tradiční nevýraznost prvního a přehrávání druhého a hodně pozornosti tak na sebe strhává mladý Dean Devlin, pozdější Emmerichův spoluscénárista a producent. Připomnělo mi to komiks, co kdysi vycházel v Kometě a jmenoval se Dračí let. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na DVD popisky veľké sklamanie. Mesiac 44 je úsmevne klišovitá jednohubka o správnych chlapoch - vzhľadom na jasnú béčkovosť so zbytočne prekombinovaným pozadím - prorocky ukazujúca, aký raz bude Emmerich v budúcnosti, len za oveľa väčšie prachy :-) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Dýchla na mě z toho ta pravá nevlídně,sychravá atmosféra místa,které je jako stvořené pro hodně tvrdé chlapíky. Ale nejen o nich je tohle celkem solidní sci-fi natočené pod režijním vedením nadějného Rolanda Emmericha. -) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz neco od Emmericha tak tohle jeste spolu s hvezdnou branou a univerzalnim vojakem film z dob kdy jeste Emmerich nebyl hollywodskym vymejvacem mozku solidni scifi se sympatakem Parem jenom ten Mc Dowell mne zklamal cekal sem kvalitniho demonickyho zaporaka a nic moc ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí jsem byl přesvědčen, že jde o americké sci-fi. Jistě, příběh nijak nevybočuje z podobných zpracování, ale technicky je velmi dobře udělán. Asi donekonečna může divák omílat, že inspirace klasikou - Vesmírnou odysseou počínaje přes Vetřelce a Hvězdné války až k Blade Runnerovi - je očividná, ale zkuste přijít s novou formou, když jsou zde filmy tak těžkého kalibru. Ladění do temných barev vytváří tajemnou, až paranoidní atmosféru. Výkony herců jsou odpovídající žánru, mě potěšil, jak jinak, Malcolm McDowell. Za velkou louží to pak Emmerich rozjel naplno a ve velkém - rozuměj bombastickém - stylu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčkové sci-fi tak na sobotní noc, když v bedně nic není. Scénář je jednoduchý a podobných příběhů tu bylo habaděj. Celý film smrdí nízkým rozpočtem. Interiéry lodí odpovídají devadesátým létům. Vše je hranaté, kovové, displeje zuřivě blikají, zubaté dveře mezi jednotlivými sekcemi se zavírají v oblaku páry... Od Měsíce 44 (jako planety) nečekejte žádné krásné exteriéry, tady nejste na úchvatné Pandoře, ale na v kouři a tmě se skrývajícím kusu šutru ve vesmíru... Snad to byl záměr tvůrců jak nic neukázat a ušetřit. Vesmírné lodě a souboje se stroji nepřátelského Pyritu jsou asi na úrovni Červeného trpaslíka a mám strach, že tam byly zmáknuté více. Závěr spoilerovat nebudu, prozradím jen, že všechno dobře dopadne. Někteří zlouni ukáží svůj pravý charakter, klaďasové budou kladní až do konce a po napínavém countdownnu (který na konci každé správné sci-fi nesmí chybět) dojde k zmoudření i zlotřilá korporace. Je zvláštní, že Cameron také sáhl po vrtulnících. Že by vykrádačka měsíce 44 :-))) ? No, teď vážně - jednou mi to stačilo, beru to jako takovou osobní studii Emmerichových prvotin. Za mne je to jen za dvě těžební lodě. * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný rozjezd. Krásně temná atmosféra a dobře zmáknuté prostředí budoucnosti i přes zjevnou levnost filmu. Opravdu jsem byl po prvních 20ti minutách natěšený na scífko formátu Černočerná tma. Bohužel pak se vše, ku podivu k další Emmerichově filmografii, zvrhlo v haldu keců a nudy. No musím konstatovat, že pan Rolland "nenávidím NY" Emmerich mě definitivně utvrdil v tom, že není a nikdy nebyl kvalitní režisér. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Snímek, ač je za pár babek, působí vysokorozpočtovým dojmem. Roland Emmerich tehdy dokázal stvořit scifi, které má něco do sebe, ale mě to nějak nechalo chladným. 40% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Vesmírné vrtulníky? Hm, už nápad mě byl podezřele divný, ale nebylo to zas až tak hrozné. Začínající sci-fi Emmerich. ()

Reklama

Reklama