Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dávat 3,5 hvězdičky jako u hudebních (a jiných) recenzí, vůbec neváhám. Moon 44 je opravdu možná poněkud podceněný film, který toho nabízí přeci jen trochu víc, než se na první pohled zdá. Ať už je to skrytý souboj mezi piloty a navigátory, z nichž si každý je vědom své převahy, nebo tápání hlavního hrdiny, který tu zahrál jednu ze svých nejlepších rolí. Překvapivě tu ale ani nevyčnívá jediná ženská role v podání Lisy Eichhorn. Stručně řečeno: ukázka, že i v Evropě se může natočit slušně udělaná sci-fi podívaná. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Stavil jsem se do Levných knih a do očí mi padl hezký obal od DVD Měsíc 44. Byl pouze za 29 Kč, tak jsem si ho koupil. Dále -----Na obalu stijí cituji: KULTOVNÍ SCI-FI, KTERÉ BYLO VSTUPENKOU ROLOANDA EMMERICHA DO HOLLYWOODU a POSLEDNÍ EVROPSKÝ FILM OD TVŮRCE DNE NEZÁVYSLOSTI, GODZILY A PATRIOTA. Táák Rolanda Emmericha mám celkem rád, u něj je to takhle jeden rok natočí celkem skvělý film a pak hned záhy natočí pitomost a u Měsíce 44 je to střed. Film má velmi dlouhý rozjezd a režisér se hlavní akci a napětí pokusil naspat do závěrečných 25 minut. Paré je celkem sympaták ve stylu Michaela Biehna a jako pilot vrtulníku neboli dvojitý agent Stone je celekem v pohodě. Na snímku jde vidět, že je to režisér Hvězdné brány, protože ve filmu jsou použita jména Jack O'Neal a Kovalsky stejně jako v Hvězdné bráně-- plukovník Jack O'Neal a major Kovalsky. Je to lehce nadprůměrné scify s prvky slabého thrileru.55% stejně jako na štítku. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčkové sci-fi tak na sobotní noc, když v bedně nic není. Scénář je jednoduchý a podobných příběhů tu bylo habaděj. Celý film smrdí nízkým rozpočtem. Interiéry lodí odpovídají devadesátým létům. Vše je hranaté, kovové, displeje zuřivě blikají, zubaté dveře mezi jednotlivými sekcemi se zavírají v oblaku páry... Od Měsíce 44 (jako planety) nečekejte žádné krásné exteriéry, tady nejste na úchvatné Pandoře, ale na v kouři a tmě se skrývajícím kusu šutru ve vesmíru... Snad to byl záměr tvůrců jak nic neukázat a ušetřit. Vesmírné lodě a souboje se stroji nepřátelského Pyritu jsou asi na úrovni Červeného trpaslíka a mám strach, že tam byly zmáknuté více. Závěr spoilerovat nebudu, prozradím jen, že všechno dobře dopadne. Někteří zlouni ukáží svůj pravý charakter, klaďasové budou kladní až do konce a po napínavém countdownnu (který na konci každé správné sci-fi nesmí chybět) dojde k zmoudření i zlotřilá korporace. Je zvláštní, že Cameron také sáhl po vrtulnících. Že by vykrádačka měsíce 44 :-))) ? No, teď vážně - jednou mi to stačilo, beru to jako takovou osobní studii Emmerichových prvotin. Za mne je to jen za dvě těžební lodě. * * ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Emmerich sice ukazuje, že v řešení technických problémů má talent. Co je mu to ale platné, když scénář pokulhává na všechny nohy. Tedy, ne že bych nebyl zvědavý, co tedy vlastně je za krádežemi lodí a útoky konkurence, ale řešení bylo banální. Navíc je film neúnosně dlouhý, jeho tempo je vskutku vražedné, ze spoustou naprosto zbytečných scén, zatímco ty nutné nikdo kvůli rozpočtu nenatočil. Přesto, práce s modely je na německé poměry velkolepá a dekorace sice připomínají chudšího příbuzného lodi Nostromo, ale působivost jim v temném nasvícení upřít nelze. Škoda jen, že jediná žena v celém ansámblu neukázala v béčkovém duchu něco víc ze svého těla. I když snad je to jen dobře. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběh by docela šel, není to žádný zázrak ale zároveň ani přímo blbost, je ovšem nepochopitelně nerozvinutý. Celý film se děje na základně s tím, že občas nějaký ten letec vyletí na zkoušku a i ta je poněkud... nedostačující. McDowell dostal nevýraznou roli a ostatní herci byli taky nic moc. Fandům sci-fi by se to možná mohlo líbit, mně ne. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama