Reklama

Reklama

Malé dějiny jedné rodiny

(seriál)
Československo, (1988–1989)

Režie:

Ivo Paukert

Hrají:

Milena Dvorská, Alois Švehlík, Pavlína Mourková, Jakub Wehrenberg, Jan Kanyza, Václav Mareš, Rudolf Hrušínský, Ota Sklenčka, Josef Langmiler, Jan Čenský, Gabriela Vránová, Dagmar Havlová (více)
(další profese)

Epizody(47)

Obsahy(1)

Seriál ze současnosti, který odrážel dobu nástupu perestrojky i se satirou na současnou dobu. Do jednotlivých dílů byly vloženy aktuální události dne i týdne, třeba že na Vinohradech spadlo v noci lešení nebo že Gorbačov odpoledne odletěl na návštěvu Gruzie. Na příkaz ÚV byl seriál ukončen 19. října 1989. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě s názvem Slavná rodačka se snaží Lenka (Pavlína Mourková) lichotit Filipovi (Jan Kanyza) a říká mu, že holky říkaly, že má hlas jako Corrado Cattani, načež se Filip zeptá, jestli jako „ten českej tajtrlík, co ho nadaboval nebo jako ten Ital?“ Jde přitom o narážku, neboť komisař Corrado Cattani byl hlavní postava ze seriálu Chobotnice (od r. 1984), vysílaným koncem 80. let i ČST, hraný Michelem Placidem a dabovaný právě Janem Kanyzou. (cundak)
  • V epizodě s názvem Případ pro psa sleduje Kolářova rodina v televizi soutěž Miss Československo, kterou uvádí Josef Dvořák. Ten v seriálu hraje souseda Kolářových. (dabingstary)
  • V epizodě s názvem Chystáme se na ples jede Kolářova rodina do Prahy na předávání cen Televizní rolnička. Mezi oceňenými herci stojí Rudolf Hrušínský, který v tomto seriálu hraje otce Aloise Švehlíka. (dabingstary)
  • Ke zrušení seriálu došlo poté, co bylo zjištěno, že učinkující herci chodí k protestním akcím proti režimu na Václavské náměstí. (pávek)
  • Pro natáčení byl zakoupen rodinný dům v Modřanech se zařízenou pekařskou dílnou i pecí za cca 1 milion Kčs. (pávek)
  • Do jednotlivých již natočených dílů byly v den uvedení vkládány aktuality z domova i ze světa. (pávek)

Reklama

Reklama