Reklama

Reklama

Muž, o kterém nic nevím

  • Česko Muž, kterého mám ráda (více)
Trailer

Angie Rossiniová pracuje jako prodavačka a celý život touží uniknout ze staromódní italské rodiny. Rocky Papasano je horkokrevný jazzman žijící podle přesvědčení, že život je dar, jehož je třeba si užívat plnými doušky. Tyhle dva svede dohromady léto a po jedné noci je rázem na světě problém. Angie je těhotná. Když vyhledá Rockyho, aby mu sdělila nepříjemnou rovinu, požádá ho o pomoc - chce jít na potrat a potřebuje najít vhodného lékaře. Oba se soustředí na jediné - to dítě se nesmí narodit! Vydělávají společně peníze na zákrok. Žánr lehce napovídá, jak toto romantické drama pravděpodobně skončí. (Cinemax)

(více)

Recenze (29)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, dlouho jsem váhal, zda dát 4 nebo 5*. Charismatický Steve McQueen v roli laxního Rockyho, pro kterého je milejší smrt než svatba. Do života mu zasahuje jedna z jeho hodinových známostí s tím, že čeká jeho dítě. A snímek začíná být zajímavý. Na scénu kolem shánění peněz, chystaného potratu, útěk před bratry, jízda taxíkem nebo finální večeře, budu rád vzpomínat. Natalie Wood a Steve McQueen předvádějí vynikající herecké výkony a perfektně mezi nimi funguje chemie. Spousta úsměvných hlášek a dobrá hudba jsou dalším plusem Mulliganova filmu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dnes už značně naivně působící komedie s roztomilým přitroublým Steve McQueenem a příliš nádhernou Natalie Wood na roli, kterou jí dali hrát. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá romantika, taková napůl. Steva bych na takovou roli netipnul a s Natalií jsou dost nesourodý, tak moc, že k sobě prostě pasujou. Zkraje to je dramatičtější a celkově poněkud jiný než obvyklé romantické komedie, díky čemuž to nějak vybočuje a díky čemuž i díky výkonům ústřední dvojice se mi to líbilo. # příběh **** | humor ** | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Okouzlující romantický film s vynikající ústřední dvojicí. Natalie Wood a Steve McQueen v rolích "zamilovaných cizinců" opravdu jen září. Škoda, že tak nápaditý film lehce tupí úspěchaný konec. 4,5* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neoslnil ma príliš tento zabudnutý filmík, v ktorom sa niekoľko žánrov mieša do podoby guláša. Námet nebol nijako objavný (v niektorých chvíľach som mal pocit, že sledujem jedno z diel talianskeho neorealizmu), konverzácia bola často únavná a tak jediné cenné boli výkony oboch hlavných predstaviteľov. I keď v úspornej mimike sa mi zdali byť prirodzenejší, než v rozmáchnutých gestách a exaltovanom prejave. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá holka a nezodpovědný floutek se spolu začnou oťukávat a hledat, jak z maléru ven. Snímek má téměř nezřetelný humor, ale taky dramatické okamžiky. Scéna potratu je z těch, na které se hned tak nezapomene. Vlastně je to banální historka, a někdy je děj až podružný, ale herecká dvojice Woodové a McQueena na to téměř dává zapomenout. Stejně jako střízlivá režie s dobrou kamerou. SHRNUTÍ: Jak by vypadal film Zbouchnutá, kdyby ho natočili černobíle. S lepšími herci. A s lepší režií. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Trikrát s ... Steve McQueen: ČST 1 = 1.4.1983, réžia českého znenia (ČST Brno 1970) = SONJA SÁZAVSKÁ (17.2.2011) ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický film, který je skvělou směsicí dramatu a komedie. Ústřední dvojice byla prostě okouzlující. Pro Steva mám velkou slabost a v této komediální roli se mi obzvláště líbil. Jsem zvyklá spíše na jeho drsnější (vynikajicí) hrdiny a tak mě tohle velmi mile překvapilo. Půvabná Natalie byla jako obvykle výborná a to v komediální i vážnější poloze. Moc jim to spolu slušelo! Skvělé scény s pozváním na večeři nebo se Stevem a jeho monoklem poté co se všemu postavil jako chlap a šel za bratry Natalie. :) Pro mě ještě skvělá atmosféra New Yorku 60. let a hudba, na kterou jsem vždycky zaměřená:) - úžasný Pan Bernstein. Píseň ''Love with the Proper Stranger'' - zpívá Jack Jones. http://www.youtube.com/watch?v=hPCSCZmKVP0 Kouzelné!! ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Čistá radosť z osobitej filmárčiny. Nadčasové v situáciách, v dialogóch, ani neviem kedy naposledy videný podobne herecky (mimicky) v nuansách vybalansovaný malý filmík. Žánrovo chvíľami nevyvážené, ale Natalie a najmä Mr. McQueen - to je proste NIEČO (gestá, výrazy, oči, Oči, OČI). Zopárkrát som si pri sledovaní spomenul na: Moonstruck, inšiprácie sú zrejmé/možné. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má jednu velikánskou přednost a tou je Natalie Woodová, její půvab, přirozený komediální talent a celkový herecký projev mi byl příjemný, moc dobře se mi na ni koukalo.. Příběh dívky v průšvihu (neplánované těhotenství) místy lehce tápe, ale ty otáčky dokáže v druhé půli nabrat.. Hlavní postava má svou hrdost a nechce se vdát jen proto, že by měla.. Závěr mě pobavil a rozesmál, tedy u mne spokojenost.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych byla přímo zklamaná, na to byli oba hlavní představitelé až příliš charismatičtí, ale...no řekněme, že bych v tomto případě uvítala více komedie a méně zdlouhavých dramatických scén. Takto jsem měla pocit, že sleduji dva filmy v jednom, přičemž se mi ta odlehčenější část, naplněná až po okraj konverzačními bonmoty, v nichž excelovala zejména Angelina temperamentní italská rodina, zamlouvala o mnoho víc, ta druhá spíše nudila. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - nominace (2) - Nejlepší herečka (drama) - Natalie Wood, Nejlepší herec (drama) - Steve McQueen ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Komedie / Drama / Romantický – ano. Chvílemi absurdní komedie, která ve vteřině přechází do infarktového dramatu a zase zpátky, a mezi tím vším brnká na romantické struny. První část filmu, kdy Rocky a Angie shánějí nejdřív peníze a pak doktora na potrat, pro mě byla dost těžce stravitelná, líbily se mi ale reálie rodinné Itálie – přecitlivělá matinka, zuřivě žárliví bratři – a hlavně Steve a Natalie, mezi kterými to od začátku až do konce velmi, ale velmi sympaticky jiskří. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vyjímečná romance dvou skvělých představitelů. Překrásná Wood a její úžasný herecký výkon. Velkou potěchou je též McQueen, jehož postava tentokrát není tak přímočaře hrdinská a sebejistá, jak to u něj povětšinou bývá, a k srdci Angely musí vynaložit nějaké to usílí. Moc se mi v této civilnější poloze líbíl, a vidět ho s monoklem bylo opravdu k popukání. Ohromná zábava, s několika velice dramatickými, avšak bravurně zvládnutými, momenty. Zejména u potratu jdou všechny žerty stranou a napětí by se dalo krájet. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Roztomilá a překrásná Natalie Wood odolává svůdnické povaze Stevea McQueena. Výborný film, u kterého jsem se nejednou zasmál. Na www.titulky.com máte ode mě titulky ;) ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Měl jsem si nejdřív přečíst žánrové zařazení protože komedii jsem fakt nečekal. I když ne čistá těch úsměvných momentů je tam požehnaně, čekal jsem víc dramatických. Jinak scénáristicky a herecky výborné, takové nenucené. A černobílá (kamera) tomu taky sluší. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Černobílý, civilně působící film a variace na téma on a ona. Na rok vzniku odvážný námět - náhodný sex dvou lidí skončil těhotenstvím a co teď s tím? O nezávislosti bojující Natalie Woodová, civilní Steve McQueen a pár komediálních scén (rodinky stojí za to, stejně jako nápadník). Přesto ve výsledku spíše drama a popravdě docela jsem se chvílemi nudil. Tenhle typ příběhů mě zkrátka nijak zvlášť neoslovuje. ()

Reklama

Reklama