Reklama

Reklama

Muž, o kterém nic nevím

  • Česko Muž, kterého mám ráda (více)
Trailer

Angie Rossiniová pracuje jako prodavačka a celý život touží uniknout ze staromódní italské rodiny. Rocky Papasano je horkokrevný jazzman žijící podle přesvědčení, že život je dar, jehož je třeba si užívat plnými doušky. Tyhle dva svede dohromady léto a po jedné noci je rázem na světě problém. Angie je těhotná. Když vyhledá Rockyho, aby mu sdělila nepříjemnou rovinu, požádá ho o pomoc - chce jít na potrat a potřebuje najít vhodného lékaře. Oba se soustředí na jediné - to dítě se nesmí narodit! Vydělávají společně peníze na zákrok. Žánr lehce napovídá, jak toto romantické drama pravděpodobně skončí. (Cinemax)

(více)

Recenze (29)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická podívaná, kde dva lidé najdou k sobě cestu přes nechtěné těhotenství. Zápletka tedy není nijak převratná, ale tento film tvoří herci s dvěma odlišnými hereckými projevy, McQueenův flegmatik-frajírek a naprosto živelná a strhující Wood, která svým výkonem hlasitě křičí o Oscara. Právě tato fungující chemie tvoří hlavní devízu filmu , ať už v dramatické či komediální linii filmu. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

A já si naivně myslel, že až od devadesátých let maj herečky ve scénáři, aby se chovaly jako kravky, ale jak je vidět, tak už v letech šedesátých... ■ Ústřední téma: Kdy muž a žena podlehnou chvilkové touze, která není bez následků, je tuctové, avšak ne nudné. Mohlo by to být více zajímavé, kdyby mi ti dva k sobě více sedli nebo kdyby příběh byl trochu jinak uchopen a převyprávěn, takhle mi nezbývá nic jiného, než konstatovat, že se jedná o černobílý průměr. Nic víc, nic míň. ◢ ■ ◣ (R) [68/100] ■ (K) [69/100] ■ (V) [55/100] ■ (H) Natalie WOOD [75/100] ● Steve McQUEEN [67/100] ■ (♫) [59/100] ■ (E) Tam na konečné (1957) ● Moonstruck (1987) ● My Cousin Vinny (1992) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pondělí, 10-VII-2017; 03:30] [SD] ϿϾ [PZ-cz] [63/100] ■ (CSFD) nascendiAkyAntcheyenekareen(C) [63/100] ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, hlavně díky hlavním představitelům, ale do průměru ho dostává to, že chemie mezi oběma začla podle mně fungovat až někdy posledních 20 minut filmu. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jemná studie vtahu dvou lidí, kteří se vidí prakticky podruhé v životě, ale už teď toho mají společného více než dost. Krásná Natalie Wood a skvělý Steve McQueen uprostřed nelehkého vztahového problému. Little Italy v celé své kráse. ()

Gothard 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, jaké se dnes snad již ani netočí. Celkově poklidný, vyprávění nemá žádné zběsilé tempo, i když o dramatické situace není tak úplně nouze, místy vtipný - ale je to krásné pohlazení po duši, protože je to klasický film (dnes bychom asi řekli, že je to pocta dokonalé filmařině, ale oni to v době vzniku filmu viděli trošku jinak). Bezvadný scénář, přesná kamera a střih. A to, co předvádí Natalie Wood a zejména Steve McQueen, to je absolutně dokonalé a bezchybné herectví. Gesta, mimika, zvládnutí dialogů - prostě nádhera. Někdy mám pocit, že v dnešní době velkovýroby filmů a seriálů je kvalitní herectví pro producenty někdy až nadbytečné. Steve McQueen by byl asi smutný, kdyby viděl, že někteří jeho "následovníci" si za celou kariéru vystačí s třemi základními hereckými výrazy, a nepřijde jim trapné cpát se před kameru znovu a znovu. Muž, o kterém nic nevím, je díky představitelům hlavních rolí prostě skvělý. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

dobrý film, ani těch 50 let od vzniku mu neubralo na zajímavosti, i když ten odstup v čase byl v některých dialozích cítit. To ale nevadilo, Steve McQueen tu hraje trochu jinak než v těch jeho nejznámějších filmech, je to více civilní, ale působí to dobře, nenuceně a autenticky. Spolu s Natalii Wood vytváří skutečně hezký pár. Celý příběh plyne v poklidném, jakoby ospalém tempu, ale přesto nenudí a ani nevadí, že jako komedie je tenhle film velmi krotký, spíš úsměvný než vysloveně humorný. Byl to příjemně strávený čas ()

Movieska 

všechny recenze uživatele

Love with the proper stranger je starý filmový klenot, který ani během dlouhých let neztratil svůj lesk a krásu. Sledujeme v něm příběh dvou lidí, kteří spolu prožili jednu malou aférku a vzešlo z toho nežádoucí těhotenství. Nyní se musí se situací co nejlépe vypořádat, přičemž se však v průběhu akce „umělý potrat“ začínají nečekaně sbližovat a vzkvétá mezi nimi zvláštní pouto. Je jasné, že toto rozkošné romantické drama si nalézá fanoušky i dnes, vždyť vztahové problémy jsou věčné a proto také příběhy o nich nikdy nezestárnou (Will Shakespeare mi to jistě rád dosvědčí). Tento film však nesleduji s oblibou jen proto, že je nadčasový, ale také kvůli jakési sladkosti a roztomilosti, se kterou nám předkládá jinak dost závažné téma. Steve McQueen a Natalie Wood mají mezi sebou skvěle fungující chemii a jejich herectví je potěchou pro oko. Jedinou vadu na kráse nalézám v tom, že v závěru se trošku zrychlilo tempo a konec tak vyznívá uspěchaně. Jinak je to ale moje srdeční záležitost a ten, kdo má rád romantiku, určitě shledá, že ve svém žánru je tohle stále výjimečný snímek. ()

MayB2 

všechny recenze uživatele

Komedie / Drama / Romantický? Prostě jako ze života. Víc prostoru má skvělá Natalie, ale Stevovi nelze odolat – kde jinde ho uvidíte funět do schodů, s monoklem na oku a nejistě zadrhávajícího. Ze všeho nejvíc mě pobavilo, když Natalie řekne o ústřední písni, že je to blbost. ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Americký zákaz potratů znovu učinil film relevantní i v dnešní době. Hlavní dvojice spolu prožije noc a Natalie Wood otěhotní. Protagonisti se pak snaží najít nějakého lékaře, který by provedl zakázanou interrupci... Katolická rodina Natalie Wood se jim v tom snaží zabránit a nejlépe donutit McQueena, aby se pochlapil, "převzal odpovědnost" a Natalii si vzal. To vše ve formátu lehké komedie, nicméně jedna akční pěší honička s prchajícím McQueenem je zde přítomná. ;) McQueena jsem dosud viděl jen v akčních rolích, tohle byla pro mě jedna z prvních rolí neakčních. Steve mi zde dokázal, že je (byl) opravdu herecká hvězda a zvládne utáhnout i neakční snímek. Ale vypíchnout musím Natalii Woodovou, která mu s bravurou sekunduje, ne-li rovnou hraje prim. Ta zde hraje vesměs moderní ženu, která se snaží prosadit v sexistických šedesátých letech a razit si svoji cestu. A je to ztvárněno velmi sympaticky, s humorem, lehkostí, grácií... ne, jak dneska. Velmi pěkně se na to kouká a i když se jedná o černobílý film, tak funguje i dneska. ()

Reklama

Reklama