Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh tří lidí, které spojila náhoda v mládí, aby je pak osud v budoucnu rozdělil. Sirotek Frankie Kane (John Drew Barrymore), syn majetných rodičů Martin Cabell (Steve McQueen) a jejich služebná Julie (Lita Milan). Po krátkém období štěstí se jejich osudy rozdělí, aby se po mnoha letech znova sešli. Tentokrát každý stojící na opačné straně zákona. (ilclassico)

(více)

Recenze (5)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jen průměrná gangsterka, která v úvodní scéně s kličkujícím autem slibuje  akční zážitek, ale bohužel slovo držet neumí. Možná dáno nízkým rozpočtem, možná to byl tvůrčí záměr, ale prakticky nulová akce mafiánskému filmu příliš nesvědčí.  Kladem však byl rozhodně bouřlivák John Barrymore, jemuž  role  cholerického a díky své židovské národnosti i rozpolceného Francise Kanea opravdu slušela.  Vedlejší motiv s ostrakizací Židů v předválečné Americe  mohl dostat i více prostoru než nepříliš věrně zachycené mafiánské hrátky a vlažné melodrama. Zajímavým pak už byl jen příspěvek Steva McQueena, jehož nejslavnější role měla teprve přijít. Zejména v první půlce filmu jako naivní  a slabý chlapec vyvolával úsměv, inu jeho éra drsných chlapů měla teprve přijít.  Tři. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

To, ze film je starinka este neznamena, ze je automaticky kvalitny. Stara srajda je stale srajda. Mozno to bude trochu svojske, no prirovnam film k staremu kusu nabytku /linka, skrine ... to je jedno/. opravujete, opravujet a opravujete .. no nabytok ma vyse 60 rokov a stale sa sype a rozpada .. stara srajda je stale srajda   : 45 % ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Gangster Frankie, zástupce návladního Martin a zpěvačka Julie se setkávají po sedmi letech, v mládí byli přáteli, teď jsou každý někde jinde. Rozhodně zajímavý film s gangsterskou tématikou ... jasně mohlo tam být víc akce, mohlo se tam trochu víc přitlačit na pilu v podobě tématu diskriminace židů v USA, nemuselo to být ke konci tak šablonovité, ale jako celek mě příběh bavil. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Šedý průměr. Ve všech směrech. Otřepaný příběh, který zpracovala celá řada jiných filmů, často na mnohem vyšší úrovni (viď "Manhattan Melodrama" 1934), průměrný herci a nezáživná režie. Poslední scéna tomu nasadila korunu, už jsem se jen smál. V rámci žánru za 2,5. ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Příběh nic moc, ale to není hlavní problém - celé zpracování v dnešní době působí dost archaicky. Na csfd nám tu svítí červených 71%, ale je tu jen hrstka hodnoceních. V době psaní mého komentáře, najdeme na IMDB 5.4, což mi přijde jako adekvátnější hodnota. John Drew Barrymore je mizerný (schválně porovnejte jeho cool tvrďáka se kterým se život nemazlí s Paulem Newmanem z o dva roky staršího Somebody Up There Likes Me), Lita Milan nevýrazná a i ten Steve McQueen tu za moc nestojí. Jediná zajímavá věc na tomhle filmu mi přijde, že Barrymore tu hraje drsného mazáka, zatímco McQueen hraje spíše postavu submisivního šprta ve svetříku, který to dotáhne na státního návladního. Myslím si, že kdyby si role vyměnili, tak by to filmu neuvěřitelně prospělo. Ale holt to píšu pozdě o pětašedesát let. Tady se psal rok 1958 a McQueenovi tehdy ještě teklo hollywoodské mlíko po bradě a ještě ho nikdo nebral jako drsňáka. 16. film se Stevem, který jsem viděl a tentokrát jen za 2** a docela začínám přemýšlet, jestli bych neměl hodnotit ještě níž... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama