Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iroňáky nikterak neadoruji a ostatně už pěkných pár let ani neposlouchám, ale jejich Rock in Rio stále považuji za naprostý vrchol možností přenesení našláplého koncertu do obýváku. A teď bych se měl opravit a předchozí větu hodit do minulého času, protože po sedmi letech překonávají sebe sama. Flight 666 má koule jako snad žádný jiný koncert (tuplem pak v HD verzi s DTS zvukovou stopou), k tomu ten nápad zaznamenat každý song v jiném místě turné je výtečný a ještě lépe podpořený režisérem, který věnuje stejně času kapele i rozjetému obecentsvu. A je sympatické zjistit, že se paří úplně stejně v Severní i Jižní Americe, stejně tak jako v Asii. A ještě nikdy se mi nestalo, abych se před TV tak spotil prostým blbnutím na záznam koncertního turné, rááán tů d híílz... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je 28.ledna 2008 a Iron Maiden vyráží na turné ,,SOMEWHERE BACK IN TIME“. Přestože doma mají problém, aby je hráli v rádiu, po celém světě plní stadiony..... Hrají písničky, které nehráli přes 20 let, ale co je nejdůležitější: HRAJÍ PRO DIVÁKY! Dokument je pro mě vzpomínkou jednak na 80tý léta, na časy, kdy B.Dickinson měl ještě vlasy, ale hlavně připomínkou koncertu, na kterým jsem si mohl zazpívat všechny písně. Pokud tahle kapela někdy zestárne, tak jejich hudba ne! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jaké je zákulisí turné? 2.) Kdo hraje tenis s Patem Cashem? 3.) Zjistím, co si myslí o I.M. Lars Ulrich. 4.) Iron Maiden – kdo je víc? Vzpomenete si? Třeba na to, jak vypadali Iron Maiden bez Bruce Dikinsona? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Five star 666 for Sierra 1. Clear for takeoff." Kapitán Bruce Dickinson naložil na palubu letadla Ed Force One zasloužilé kolegy z Železné panny, dělníky i materiál pro výstavbu pódia a nastavil kurs na místa, která vždy byla dle účetních příliš prodělečná. Po příletu zbláznili danou zemi, přivedli diváky svým heavy metalem do extáze a zase odfrčeli do nebe. Hrálo to zkrátka skvěle, ale dvě připomínky bych k tomu měl. Těžko jim totiž mohu odpustit, že mě zapomněli vzít s sebou a taky se toho mohlo nakecat podstatně míň. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kterým se tahle hudba líbí, musí být strašným zklamáním zjistit, že jsou ti "heavy" hrdinové v zákulisí k uondání nudní lidé. A fanynky, co si přejí, aby byl frontman jejich tatínek? To asi mluví samo za sebe... Prostě příběh jedné přestárlé kapely, která dávno ztratila jiskru (pokud nějakou měla). Přestože si to ona sama ani dokumentaristé (očividně taky fanoušci) odmítají připustit, zakrýt se to nedaří. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Turné po celé naší modré planetě v ED Force One s kapitánem Brucem Dickinsonem v pilotském kokpitu, co více si může fanda Maidenů přát ? Pro mě je Flight 666 důkazem, že i po tolika letech jsou Maideni schopni nejen překvapit, ale i ohromit a to opravdu ve velkém. I když stárnoucí, stále plni energie, vstříc statisícům věrných fandů. Kvalita zvuku i obrazu standartní. 95 % ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní pohled do zákulisí turné Iron Maiden. Filmaři jsou v přítomnosti hvězd trochu nejistí a vypadá to, že neví, kam až mohou zajít, naštěstí střih je naprosto perfektní a zachraňuje to. Pár chybek to tedy má, třeba jsem doufal v důkladnější zdokumentování příprav celého turné, ale pro fanoušky kapely je tohle klenot. Záběry z koncertů jsou prokládány rozhovory, v den volna vidíme členy kapely hrát golf a tenis, chodit po památkách a smlouvat s prodejci suvenýrů, sem tam se objeví někdo z jiné kapely, jako Lars Ulrich... Ukáže se také, že kapela má fakt zajímavej smysl pro humor: You're a shit and you know it..?:) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Chci bejt dcerou Steva Harisse!" Iron Maiden neposlouchám s takovou vervou jako jiné kapely, ale jelikož hráli u nás doma celé mé dětství, nemůžu je překračovat jakoby nic. Navíc elán Bruce Dickinsona je pořád nevyčerpatelnej, takže má můj neutuchající obdiv. Flight 666 mapuje celou jejich koncertní šňůru po Matičce Zemi (Česko je vynecháno). Je to taková cestovní příručka pro lenochy, lidi, kteří chtějí vidět svět, ale nechtějí vstát z gauče. A pokud jim mají dělat průvodce členové kapely- o to líp (jejich humor je na úrovni). Byť jsou to chlapi, kteří už by mohli jít do důchodu (hrát golf, tenis, potápět se), tak oni mají tu tendenci jít dál a být lepší. Což se nedá říct o metalových skupinách z dnešní doby. Rocks! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nenávidím metal. Hudba Iron Maiden se mi nelíbí. Nelze říct, že bych ji nesnášel. Iron Maiden dělají nejlepší metal. Jen se mi prostě nelíbí a dobrovolně bych si jejich hudbu nikdy neposlechl. Ovšem tento dokument nebyl pouze o hudbě. Byl o jednom obrovském turné jedné úspěšné matalové skupiny. A mnoho zážitků a prožitků ze zákulisí jsem shledal zajímavými, tudíž se na tento dokument dívat rozhodně dá. Ovšem má co říct zejména svým fanouškům a mezi ty nepatřím a ani patřit nikdy nebudu. Dávám takové pěkné 2*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Iron Maiden usoudili, že na ně chodí čím dál mladší publikum, a tak mnozí z něj jejich nejslavnější fláky nikdy neměli možnost slyšet na živo. Tak se vypravili na světové turné „zpět v čase“ a celé to nechali zdokumentovat. Výsledkem je 112 minut dlouhý film z turné a 103 minut dlouhý koncertní záznam. Na plné hodnocení v pohodě dosáhnou obě části, a to nejsem žádný velký fanoušek Iron Maiden. Ale tahle šestihlavá skvadra ještě do starého železa nepatří. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Hoci som bol na koncerte Iron Maiden, pravdu povediac, veľmi ich nepočúvam, resp. len overené best of. Ale uznávam, že toto DVD (hlavne dokument!) je "unbefuckinlievable"!!! RESPECT... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pět je za dokument. Jinak dát film do českého kina za 180 kč a přidat anglické titulky, místo českých, to je hodně velký úspěch, ale lepší než nic. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený dokument, mapující jedno z největších turné rockové historie. Záběry ze zákulisí, fanouškovská mánie, záznam koncertu, dnes už standartní DTS zvuk... Porstě vše je tady jak má být, navíc ve velmi příjemném dávkování. Six, Six, Six, The Number of The Beast! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Citace citace: Citace: "No je možné tohle nemilovat?!" (Noviik) Reakce: "Ano" (J*A*S*M) Reakce: "J*A*S*M je člověk, který umělé hvězdičce Justinu Bieberovi dá tři hvězdy, i přes to, že neumí zpívat, má dětinské texty a jeho hudba je dělaná přes kopírák. Ale Iron Maiden, kteří si své místo vybojovali, mají neskutečně symfonickou a dokonale propojenou hudbu, naživo předvedou show o jaké se většině kapel může jen zdát, jsou to umělci ve hře na své nástroje a Dickinson je podle mnohých nejlepším zpěvákem světa, za celou svou kariéru nepoužili v textech ani jednou komerční slovo "BEJBY" a jsou to inteligentní a tvořiví lidé, i přes to jim dá jen dvě hvězdy a samozřejmě říká, že se mu jejich hudba nelíbí. Je opravdu takový pokrytec jak tvrdí o ostatních lidech na CSFD ve svém komentáři k Justinu Knírkovi? Ano, je to pokrytec a ještě k tomu nemá hudební sluch. !!!!!Up the IRONS!!!!! " (Tony.cs) ...ano já jsem také pokrytec, Iron Maiden je má nejoblíbenější kapela, byl jsem na jejich koncertě 8.8.2008 a pojedu i 29.07.2013, podle mě mají tu nejdokonalejší hudbu. Ale já mám hudební sluch...dokument se mi líbil, jen mi tam samozřejmě vadí absence Prahy, kde jsem se byl i já podívat na heavy metalovou legendu a svou nejoblíbenější kapelu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn prokazal sve nadani pro hudebni dokument jiz ve filmu Global metal. Nyni byl prizvan pro tuto praci legendarni kapelou Iron Maiden, se kterou absolvoval velkolepe turne Somewhere Back In Time World Tour. A myslim, ze to zvladnul vice nez dobre. Uz jen fakt, ze ve 42 dnech stihli 23 koncertu v Asii, Australii, Severni, Stredni a Jizni Americe je vykon hodny respektu. Nechybi ani pohled do soukromi vsech akteru skupiny. Hudba sama o sobe je ve svem zanru legendou a vasnive davy fanousku na jednotlivych koncertech jsou dechberouci... ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nejnovější dokument Sama Dunna mě opět potěšil, a o to víc, že IM patří mezi mé nejoblíbenější kapely. Začátek, kdy Mejdni jako první metalová legenda v historii navštívili Indii, volně navazuje na Dunnův předchozí dokument Global Metal. Kromě monstrózního turné samotného, nejzajímavější momenty byly asi Maiden-kněz a fanoušek z Colombie, který se po skončení koncertu rozplakal štěstím. Taky mě potěšilo, že každá zastávka turné byla proložena kouskem některého z nesmrtelných songů, přičemž mě vždy úplně zamrazilo v zádech a zavzpomínal jsem taky na zážitky z loňského pražského koncertu. Btw. pár ukázek z filmu (včetně celého Run to the Hills z Bogoty) lze shlédnout při úspěšném plnění misí této on-linovky :-) ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Pro mě hezké osvěžení koncertu v Edenu. K tomu máme všichni možnost částečně pozorovat, co se děje za oponou a že i legendy, což Iron Maiden bez diskuze jsou, mají obyčejné problémy. Ať už jde o virus nebo třeba golfový míček. Navíc se dozvíme i nejednu informaci přímo o jednotlivých členech a tohle všechno je naloženo v chutném hudebním nálevu. 80 % Oblíbená část- borec s chycenou hůlkou po koncertě v Kolumbii ()

Reklama

Reklama