Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

crha 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to je nejlepší kapela v celém kosmíru, jako to mají miliony lidí, ale ta aura okolo nich, to je prostě něco neuvěřitelného a slovo "kult" je naprosto na místě. Oddanější fanoušci snad ani být nemůžou a Eddie je prostě super maskot. ------ Opravuji: Na Iron Maiden jsem už přešel taky, jsou super a jak říkal můj kámoš: "Na ty jednou příde každej, otázka je jen kdy !!!!" A je úplně jedno, že je poslouchají lidi v džínových vestách s prestižkama. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn prokazal sve nadani pro hudebni dokument jiz ve filmu Global metal. Nyni byl prizvan pro tuto praci legendarni kapelou Iron Maiden, se kterou absolvoval velkolepe turne Somewhere Back In Time World Tour. A myslim, ze to zvladnul vice nez dobre. Uz jen fakt, ze ve 42 dnech stihli 23 koncertu v Asii, Australii, Severni, Stredni a Jizni Americe je vykon hodny respektu. Nechybi ani pohled do soukromi vsech akteru skupiny. Hudba sama o sobe je ve svem zanru legendou a vasnive davy fanousku na jednotlivych koncertech jsou dechberouci... ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jsem hrdý na to, že někdo konečně ukázal, jaké je to koupit si letadlo a uspusobit si ho podle svého. Je to pro mě předobraz budoucnosti, kdy bude mít spoustu lidí vlastní letadlo. A proč ne? Film samotný je působivý, zejména z pohledu kapely. Zajímavostí zůstává stále silnější angažovanost Latinských fanoušků, především těch v Chile. Koncerty v těch místech musejí mít krvavě zuřivě nádherné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iroňáky nikterak neadoruji a ostatně už pěkných pár let ani neposlouchám, ale jejich Rock in Rio stále považuji za naprostý vrchol možností přenesení našláplého koncertu do obýváku. A teď bych se měl opravit a předchozí větu hodit do minulého času, protože po sedmi letech překonávají sebe sama. Flight 666 má koule jako snad žádný jiný koncert (tuplem pak v HD verzi s DTS zvukovou stopou), k tomu ten nápad zaznamenat každý song v jiném místě turné je výtečný a ještě lépe podpořený režisérem, který věnuje stejně času kapele i rozjetému obecentsvu. A je sympatické zjistit, že se paří úplně stejně v Severní i Jižní Americe, stejně tak jako v Asii. A ještě nikdy se mi nestalo, abych se před TV tak spotil prostým blbnutím na záznam koncertního turné, rááán tů d híílz... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Iron Maiden usoudili, že na ně chodí čím dál mladší publikum, a tak mnozí z něj jejich nejslavnější fláky nikdy neměli možnost slyšet na živo. Tak se vypravili na světové turné „zpět v čase“ a celé to nechali zdokumentovat. Výsledkem je 112 minut dlouhý film z turné a 103 minut dlouhý koncertní záznam. Na plné hodnocení v pohodě dosáhnou obě části, a to nejsem žádný velký fanoušek Iron Maiden. Ale tahle šestihlavá skvadra ještě do starého železa nepatří. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)
  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)

Reklama

Reklama