Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

zette 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn prokazal sve nadani pro hudebni dokument jiz ve filmu Global metal. Nyni byl prizvan pro tuto praci legendarni kapelou Iron Maiden, se kterou absolvoval velkolepe turne Somewhere Back In Time World Tour. A myslim, ze to zvladnul vice nez dobre. Uz jen fakt, ze ve 42 dnech stihli 23 koncertu v Asii, Australii, Severni, Stredni a Jizni Americe je vykon hodny respektu. Nechybi ani pohled do soukromi vsech akteru skupiny. Hudba sama o sobe je ve svem zanru legendou a vasnive davy fanousku na jednotlivych koncertech jsou dechberouci... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Nestali jsme se žádnými celebritami. Pořád chodíme do hospody s našima kámošema. Nikdo se nám nemusí klanět, jsme jen muzikanti. Hrajeme, baví nás to, a když se ti líbí naše muzika, Bůh ti žehnej. A pokud se ti nelíbí, tak víš co? Bůh ti žehnej taky. " ...Chlapci a děvčata, let 666 právě vzlétá a pilotem není nikdo jiný, než Bruce Dickinson! Rockwoman se opět nostalgicky naladila a užívala si spolu se všema tuhle jedinečnou atmosféru. Je to znát a cítit, že tyto naprosto úžasný hudební dokumenty točí člověk, kterému v těle bije metalové srdce. *** Fear of the Dark *** ()

Reklama

GASTON73

všechny recenze uživatele

Skladby: 1.Aces High 2.Two Minutes To Midnight 3.Revelations 4.The Trooper 5.Wasted Years 7.The Number Of The Beast 8.Can I Play With Madness 9.Rime Of The Ancient Mariner 10.Poverslave 11.Heaven Can Wait 12.Run To The Hills 13.Fear Of The Dark 14.Iron Maiden 15.Moonchild 16.The Clairvoyant 17.Hallowed By Thy Name ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

ten dokument je natočený vcelku poutavě, muzika je perfektní, muzikanti jsou sympatičtí. ALE: zdálo se mi, že ta hranice, kam až byli dokumentaristé vpuštěni, byla nastavena velmi přísně a moc opravdu zajímavých věcí jsme se nedozvěděli. až příliš často se dokonce jednalo o valmi plané tlachy bez obsahu... asi jsem neměl vidět nedlouho před tímto dokumentem, jiný - o kapele anvil... to bylo mnohem hustší kafe. ()

Zeliiik 

všechny recenze uživatele

Výbornej dokument o jedný z nejlepších kapel a hlavně o absolutně oddaných fanoušcích, těžko uvěřit, že pro spoustu lidí, jsou opravdu Iron Maiden něco jako náboženství. Při záběrech z koncertů mi běhal mráz po zádech a dokonale jsem si připomněl zážitek z pražskýho koncertu k tomuhle turné, kdo nebyl, nepochopí. Uvidíte, že Maidni nejsou žádný škrti, který se ženou za penězma, ale sympaťáci, kteří už maj lecos za sebou a nemusí se vykropit po každym vystoupení :) UP THE IRONS! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)
  • Filmový dokument získal prestižní cenu 24 Beats Per Second pro nejlepší hudební dokument na festivalu SXSW v Austinu v Texasu. (MIchael90)
  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)

Reklama

Reklama