Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

dopita 

všechny recenze uživatele

Ono by to asi bylo tak na tři hvězdičky, páč já živáky zas tak nežeru a Mejdni navíc nejsou uplně moje krevní skupina (i když nedávno jsem byl na jejich koncertě a stálo to za to), ale docela mě zaujalo, že je každá píseň nahraná někde jinde. Živáku to dodá uplně jinou atmosféru. A třeba ten chorál, kterej vytvořil dav v Mexiku (a kterej Bruce Dickinson ohromeně okomentoval "You Absolutly Fucking Unbelievable"), z toho teda naskakuje husí kůže. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn je režisérem jednoho žánru, ale ne ledajakého, není to drama, krimi, komedie, akční.....je to METAL a to jak vzdává čest své oblíbené hudbě a oblíbeným kapelám zaslouží obdiv. Nyní si vzal na mušku svou nejoblíbenější kapelu a neudělal (!) fan film, ale plnohodnotný dokument o jejich největším turné vracející se ke kořenům jejich tvorby. Tempo je neuvěřitelné, osoby ze štábu též a I.M. skvěle charakterizují sami sebe. Při všech písních (při Run to the Hills nejvíc) mi naskakovala husí kůže- a já se ptám, umí tohle Gaga a podobné MTV hvězdičky?. Sam Dunn mě prostě opět uchvátil a to opět, už potřetí, píšu, že nejsem fanoušek metalu. Tímto filmem mě Sam Dunn příiměl, abych si ho přidal do svých oblíbených režisérů. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Iron Maiden jsem svého času nebetyčně miloval. Teď už je sice můj vztah o něco chladnější, ale stále dosti vřelý a Mejdny prostě musí uznat každý aspoň trochu otevřený a uvažující člověk. Nemusí jim nutně věnovat své srdce a nechat se pokérovat motivy Ironů (jako jihoamerický kněz v tomto dokumentu), ale měl by jim věnovat respekt a uznání. Nejsou to žádní vypatlanci a buranové a tenhle dokument to jasně dokáže i všem těm, kdo Iron Maiden do dnešních dnů "nemuseli". Dokument Flight 666 (včetně sestřihu koncertů) by neměl chybět ve sbírce žádného fanouška kvalitní rockové muziky. Člověk jen s otevřenou pusou zírá, co vše musí Iron Maiden se svým štábem zvládnout a vydržet a přetrpět. A když si uvědomíte, že už to nejsou zrovna mladíčkové, tak klobouk dolů. Šílenství kolem Ironů je neskutečné (zvlěště v jihoamerických státech) a sláva hudebníků má svůj rub a líc. O této nezdolnosti a vitalitě a v podstatě i genialitě je tento dokument. Když k tomu připočítáte kvalitní hudbu, tak musíte při sledování Flight 666 chrochtat blahem. Já tedy chrochtal. Chro chro... :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Five star 666 for Sierra 1. Clear for takeoff." Kapitán Bruce Dickinson naložil na palubu letadla Ed Force One zasloužilé kolegy z Železné panny, dělníky i materiál pro výstavbu pódia a nastavil kurs na místa, která vždy byla dle účetních příliš prodělečná. Po příletu zbláznili danou zemi, přivedli diváky svým heavy metalem do extáze a zase odfrčeli do nebe. Hrálo to zkrátka skvěle, ale dvě připomínky bych k tomu měl. Těžko jim totiž mohu odpustit, že mě zapomněli vzít s sebou a taky se toho mohlo nakecat podstatně míň. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Vynikající dílo!Maiden se už před časem rozhodli vydávat záznamy z každého svého turné,což potěší fanoušky a koneckonců i konta členů kapely.V době,kdy se téměř vše stahuje si musí každý své ortodoxní fandy hýčkat,protože pouze oni jsou zárukou odbytu originálních nosičů.Iron Maiden to dělají dobře a na Flight 666 to vyšperkovali ještě dokumentem ze zákulisí.Hudební část malinko ruší to,že se nejedná o jeden koncert,ale aspoň zase člověk pozná atmosféru celého turné.Suma sumárum 95 procent a povinnost pro každého fanouška si tuhle věc pořídit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)
  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)
  • Filmový dokument získal prestižní cenu 24 Beats Per Second pro nejlepší hudební dokument na festivalu SXSW v Austinu v Texasu. (MIchael90)

Reklama

Reklama