Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začal čas válek jednotlivých států s nejlepšími válečníky na svých stranách. Bojové výkřiky vojáků dobývajících území zněly v každé zemi. Každý mířil za svým cílem, ať už byl vznešený či nikoliv. V tomto chaosu, kde každý bojuje s každým, stojí jeden muž, Lord z Owarie Oda Nobunaga, už jen jeden krok před převzetím absolutní vlády nad zemí. Jenomže to se nelíbí mladému a ctižádostivému generálu Date Masamunemu, který si jde pro Odaovu hlavu, se kterou je spojena neomezená moc. (Zíza)

(více)

Recenze (11)

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh mi prišiel dosť do prázdna, vôbec som sa nechytil deju na čom chce stavať. Súboje a pekná animácie predsa nie su všetko. /40%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Sengoku Basara pohlíží na úsek japonské historie, jenž vstoupil do povědomí a učebnic pod názvem Období válčíčích států (Sengoku), převelice svérázně a pramálo věrně. Redukuje ho na jediný obrovský ozbrojený střet hlavních postav oné doby a tyto postavy nejeví ochotu projevit o mnoho více než pár črtových vlastností a nadlidské bojové schopnosti podpořené cool vzhledem. Z bojových schopností se dá tušit, že právě boj bude hlavní náplní seriálu a tak tomu skutečně je. A kdo že se to mydlí na poli válečném? Date Masamune s koněm s řídítky a výfuky (jako motorka, víme?), mech Honda Tadakatsu, natvrdlý a horlivý Sanada Yukimura s dvěma trojzubci, démonický Oda Nobunaga, mladičký Tokugawa Ieyasu, zženštilý Uesugi Kenshin, Takeda Shingen, jenž umí máchnutím sekery vytvořit tornádo a na koni jezdí zásadně vestoje, jistá dáma s kulometem a řada dalších. Schopnost vypnout mozek a užít si líbivé a blýskavé peklo na bojišti je základním předpokladem pro diváka tohoto dílka. Podle ní se bude nadělovat od nejméně do nejvíce. Po 8 dílech dávám slabé ***. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlela, jestli mám dát 3 nebo 4*, ale nakonec jsem se rozhodla pro slabší čtyři, jak se s oblibou říká. Proč? Skvělá animace. Spousty narážejících barviček. Cool bojovníci (tedy pokud zrovna nechrlí moudra X-D). Výborný opening i ending. Skvělé nadsvětelné bitky. Tak zhruba tohle mě donutilo takhle hodnotit. Navíc ty dva poslední díly jsem si docela dost užila. Legrace to byla... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už na mě bylo příliž cool, příliž bezduché. Seriál je vpodstatě od začátku do konce úplně stejný... osobně si myslím, že peníze investované do tak skvělé animace jako má Sengoku Basara se měly investovat do lepšího titulu ()

piserius 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě postavená manga. Škoda, že je zatím jen 6 dílů, takže časem možná budu hodnocení také upravovat dle kvality seriálu jako celku. V současné době je velmi těžřké říci, zda-li zůstane stejně kvalitní jako je teď. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Testosteron doslova teče z obrazovky a od zbraní odletují jiskry - zkrátka něco pro chlapy. Ale i mě se seriál celkem zamlouval, přinejmenším se tvůrcům dařilo ukončit téměř každý díl v tom nejnapínavějším okamžiku. Akorát si mohli odpustit ta historická jména, příběhu by to nijak neublížilo a naopak by působil méně hloupě. ()

web-dat 

všechny recenze uživatele

V dávném Japonsku mezi sebou válčí tzv. Vojenské státy. Každý z těchto států je ve válce označen jinou barvou "barvou krve". Hlavními hrdiny jsou Sanada Genjiro Yukimura (ČERVENÝ) válečník, toužící se stát generálem a chránit svou zemi. Je velmi odaný svému pánovi. Jeho vztah k jeho pánovi (generálovi) , velmi připomíná vztah Maito Gaie senseie a Rock Leeho ze seriálu Naruto. Jejich láskyplné mlácení se navzájem mi vehnalo slzy do očí a velmi rezesmálo. Protivníkem Yukimura je Date Masamune - jednooký drak z Oshu (MODRÝ) se kterým v prvním díle svedou boj, který za použití jejich veškeré síly vyvolá oblovskou tlakovou vlnu, jež smete celé vojsko. Toto anime patří mezi ty lepší. Obraz a animace jsou opravdu pěkně nakreslené. Charaktery osob se dají poznat, již hned po prvním díle. Tento seriál po pár dílech velmi uchvátí. Dávám 90% ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Z počátku slušné, poté stále dokola to samé. Nezajímavý děj, přehnané bojové scény s jako by magií. Být to více realistické, mohlo to být pěkní samurajské anime. Zbytečně moderní. Kůň s výfuky opravdu? Robotické obleky? WTF? ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

po čtyřech zhlédnutých dílech jsem si uvědomil, že jsem je omylem nestáhl z jedné série popořadě, ale byly to začátky třech po sobě jdoucích sérií (Sengoku Basara, Sengoku Basara 2 a Sengoku Basara Junge End). Ač to nebyl záměr, nakousl jsem tedy tři série, bohužel jsem ani tak v ději nezazamenal žádný vývoj. Ve všech dílech někdo rychle jel kamsi na koni, zvědi to nahlásili generálům, pak chvilku nějaký ten boj, pár nevýznamných slov ...a zase se uhánělo někam na koni. Strategii jsem nezaznamenal, žádná z postav mě nenadchla...  možná tomu dám někdy znovu šanci, ale zatím drop. První dojem = 2*. ()

Reklama

Reklama