Reklama

Reklama

Obsahy(1)

,,Naděje je ten největší dar ze všech".
Když je rodina Franka (John Leguizamo) vyhozena z jejich bytu v New Yorku, musí Frank spolu se svou ženou a dvěma dětmi začít žít jako bezdomovci. Aby se znovu mohli vrátit do svého klidného života v bytě, zatímco všude vrcholí přípravy na Vánoce, je Frank spolu se svým nevlastním desetiletým synem nucen toulat se chladnými ulicemi New Yorku a hledat práci.
Příběh o bezmoci a utrpení, ale také o naději a lásce uprostřed chladného, sněhem zavátého New Yorku. (SonG)

(více)

Recenze (13)

larelay 

všechny recenze uživatele

Komorny, ale o to strhujucejsi pribeh o rodine byvaleho boxera, ktora zapasi o kazdodenne prezitie v New Yorku pocas krutej zimy, v case najkrajsich sviatkov roka, Vianoc. Vsetci ucastnici si prejdu doslova peklom, zufalstvom a nesmiernou davkou beznadeje. Film priam az naturalisticky spracovava tematiku neschopnosti sa zamestnat, najst slusne byvanie a zabezpecenie zivobytia pre vlastnu rodinu. Musim vyzdvihnut rolu maleho Justina, ktory si zachoval svoj nadhlad, je velmi inteligentny a dokaze zvladat situacie s vacsim prehladom ako dospeli :) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ZLÍNFEST Viděno o dva roky (2009) později, než film vzniknul (2007), a nejsem schopen ho vnímat bez současné ekonomicko-sociálně-politické situace, ovlivněné Krizí. Inspirace italskými neorealistickými filmy, alespoň námětově, je nepopíratelná, a na mysl vytane především De Sicova "zlodějská" klasika: v ní "hrdina" hledá své ukradené kolo, zde práci na smlouvu, aby získal byt a nemusel s rodinou žít v útulku. Zároveň se navazuje na tradici vánočních filmů, které skončí šťastně, čemuž dopomůže zázrak, ale... nejvíce na filmu oceňuji schopnost nedodržet divácká očekávání, odklonit se od nich, přestože byla předtím velice systematicky vybudována na základě pečlivě užitých schémat. Není to kýč a i díky závěru utkví v paměti, proto nakonec volím vyšší hodnocení. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Bezvadné téma - náhled na Ameriku taky z té druhé strany. Ne jen z těch nejluxusnějších domů, bytů, aut....Místy výborné, docela originálně a vtipně popisovaný vývoj vztahu 2 "kohoutů na jednom smetišti" otčíma, který neumí číst a psát (je to vůbec v dnešní době ještě možné?) a chytrého kluka s vlastním názorem .Pokud je pravda, že v Americe můžou vyhodit člověka na ulici do 2 hodin od doručení soudního příkazu, tak to je skutečně šokující...Škoda, že se nepodařilo, aby celkově film vyzněl víc reálně a věrohodně. Při trošku lepším provedení (možná i obsazení) by to mohl být skvělý film. Rozhodně (i když dávám jen ***) mě téma v hlavě uvízlo a film si budu pamatovat na rozdíl od spousty dalších dobrých filmů, o kterých už po týdnu člověk neví, o čem že to vlastně byly. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Režisér si dal za úlohu ukázať, aké ľahké je dostať sa na ulicu, aké ťažké je v takej situácii prežiť, nie to ešte zohnať prácu, aby rodina nepomrela, ale aj aký veľký význam má súdržnosť a rodina ako celok. Napriek kríze sa nerozpadla, preto dokáže prekonávať prekážky, ktoré by iných už dávno zlomili. Pohľad na americký sen tých, ktorí o neho ani nezakopli. Film, ktorý nepotreboval milióny a ktorý svojou jednoduchosťou priniesol viac, než iné drahé a komplikované žánre, rádoby art, pritom len výplod nejakého feťáka. Reálne za tri, ale pocitovo za štyri kvôli rodinným myšlienkam, ktoré sa už dnes ani nenosia, vo filmoch už vôbec nie. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Výborné drama které se obejde i bez hollywoodských hvězd.......V průběhu filmu jsem si uvědomoval, jak snadno a rychle se může člověk dostat na dno a hlavně - že to může potkat nás všechny. Četl jsem, že film je hodně podobný filmu Štěstí na dosah s W. Smithem.....Pokud tomu tak je, určitě se na něj podívam také, protože Where God left his shoes se mi hooodně líbilo....Konec filmu mi způsobil husí kůži, protože jsem čekal trošku jiný styl zakončení..Ale to jen umocnilo můj víc než dobrý pocit.... ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana americké mince, která je stejně americkým a nevkusným způsobem přitažená za pačesy, jako filmy plné bohatství, štěstí a bezstarosti. Ať se ten film tvaří co nejnezávisleji, tak je to tam pořad cítít dávka pochopitelné amíkovské zhovadilosti, což se v samotném důsledku dá relativně snadno přehlédnout... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama. V USA je problém, že se objevuje nejen v těchto filmech patos a kýč. Naštěstí až na pár chvilek je cítit opravdová existenciální tíseň. Zaujal mě motiv válečného veterána - hodně z nich dopadlo opravdu špatně. Celý scénář působí realisticky a není v něm stopy po šťastném konci....bohužel. Tato deprese je velkým kladem snímku, ale dá se v něm najít i naděje, což překvapí. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

citlivý příběh který se může stát každému, kdo ztratí byt, má třeba rodinu a musí trávit čas v útulku pro bezdomovce, bylo to drama, jen malá chybička a vše se může změnit v peklo, v beznaděj, aroganci úředníku, nepochopení lidí kolem, vřele všem doporučuji, je to o životě každého z nás. ()

necrosrandist 

všechny recenze uživatele

Kdybych se k tomuhle filmu, v podstatě náhodou, neproklikal, o hodně bych přišel. O Americe se říká, že tam lidé přicházejí za svým snem, ale když se jedná o rodinu latino-američanů, bývají chvíle, kdy by se z jejich snu nejraději rychle probudili. A dovedu si představit, že veterán z války v zálivu, teď boxer po třicítce, může zažít zatraceně krušný chvíle, když se snaží najít práci. Leguizamo hraje jako o život a Varela zdárně sekunduje. Pro mě strhující a suprsmutné drama rodiny na konci sil, přesto bez všudy přítomného patosu. ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem shlédl jen kvůli John Leguizamo, protože ho považuju za vynikajicího herce a nedoceněného herce, který bohužel není téměř vidět. Co se týká filmu samotného - nereálný melodrama. Social services v NY a vůbec v US fungujou, a speciálně pro low income rodiny s dětma. ()

Reklama

Reklama