Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

dainio 

všechny recenze uživatele

Vlado Štancel, který je široké veřejnosti spíše známý jako moderátor pořadu "Testoviny" z kanálu ČT24, si již podruhé vyzkoušel filmovou režii. A jak to dopadlo ? No, popravdě řečeno velice průměrně. Kdyby nebylo plejády hereckých osobností nad 70 let, kteří se už v dnešních filmech objevují pouze sporadicky, tak nevím nevím, jak by to vše vypadalo. Film neupoutává dějem (vždyť jde jenom o sraz abiturientů po 60.letech). Nostalgicko-komediální prvky se mísí s dramatickým podtónem. Diváka spíše upoutá to množství herců, kteří si to své již odehráli a v tomto filmu měli možnost si po delší době něco zahrát. No vezměte si, kdy jste naposledy viděli ve filmu takové legendy jako Libuši Švormovou, Zitu Kabátovou, Libuši Havelkovou, Miloše Nesvadbu, Stanislava Fišera, Antonii Hegerlíkovou, Pavla Vondrušku, Jiřího Krejčíka, Ninu Jiránkovou atd. + osobnosti z neherecké sféry jako, Jaroslav Čejka nebo Josef Zíma. Co jméno, to pojem. Bohužel, to je taky, jediné plus snímku. Je to spíše na 2,5 hvězdy ale nakonec to dám na ty ***. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Každá kinematografie má čas od času záslužnou potřebu natočit film vzdávající hold starší herecké generaci ve stylu "dokud jsou ještě tady". Pamatuju si, když byl můj dědeček v osmdesáti letech na maturitním srazu, sešli se tam tři. To je podle mě realita, takže tady to poměrně početné seskupení vitálních dědečků a babiček působilo nevěrohodně. Na druhou stranu Libuše Švormová ke svému závěrečnému monologu potřebovala početné publikum, to je jasné. Nakonec, jako poslední role Zity Kabátové to není úplnej průser. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Bylo mi sympatické, že tvůrci sami přiznali problémy s dramaturgií. Líbilo se mi, že někdo dal velkou filmovou příležitost generaci nejstarších, ale stále zajímavých herců, aniž by z toho dělal nějaký tyjátr. Horší to ale je s množstvím postav, které působí přebytečně, protože jen málo postav má skutečně svou roli ve filmu. A co se týče minizápletky se stínem minulosti, ta spolu s filmem vyšumí do takového vzduchoprázdna, že jsem nevěřil vlastním očím. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné spojení herců starší generace, avšak, kdyby se tvůrci drželi komedie až do konce udělali by lépe. Zbytečné plýtvání v minulosti, a finální rozuzlení mi přišlo, jako úplně z jiného filmu. Škoda. Pan Skopeček a paní Švormová zde exxcelují a po dlouhé řadě vydání různých českých ,,rádoby,, komedií jsou opravdu vtipní. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Magnusek je génius, na mrňavé ploše dokáže poukázat na veškeré problémy vesmíru. Zatímco si dědové v domově důchodců vyprávějí, že měli k obědu mrkev, paní pošťačka se omlouvá za pozdní donášku, protože jedno psaní zapomněla na stole čtyři týdny, v pozadí se perou skini a nezdárný syn si půjčuje od otce tisícovku, neboť "ty ji stejně už nepotřebuješ". Myslím, že Magnusek fakt marní svůj talent, měl by se nechat zaměstnat v nakladelství, které vydává zhutněná díla klasiků. Myslím, že by celého Shakespeara dokázal vtěstnat do tří, maximálně čtyř vět a ještě by mu pár slov zbylo. Narozdíl od spousty uživatelů zde nevidím nic kladného na tom, že ve filmu účinkuje tolik hereckých "legend" pohromadě. Naopak je to hodně tristní podívaná, kterou bych si rád odpustil. Stáří je strašné, jak člověku smaže rysy, vezme energii. Vezměme si jen Švormovou, jaká to bývala kdysi kočka. Navíc tyto legendy nijak výjimečný herecký výkon nepředvádějí, i když se samozřejmě zdá, že září v porovnání s poněkud prkenným Magnuskem a zejména individui typu nevrlá sousedka, a už vůbec nemluvě o nakupující v krámě, která svou kreací téměř dosáhla dokonalosti nezapomenutelného Arnoštka z Kouře. No a ten Brabcův začátek, ten byl hodně, hodně laciný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama