Reklama

Reklama

Pejsci z vesmíru

  • Rusko Zvězdnyje sobaki: Bělka i Strelka (více)
Trailer 1

Film pohádkovou formou popisuje první fáze kosmonautiky, kdy byla místo lidí na orbitu odesílána zvířata, na kterých byla testována podpora života pro budoucí kosmonauty. Bělka a Strelka byli první živí tvorové, kteří se z vesmíru vrátili živí. Příběh je vyprávěn potomkem Bělky, kterého Nikita Chruščov daroval americkému prezidentu J. F. Kennedymu. Je v něm zachycen „odchyt" psů, jejich výcvik, který je inspirován výcvikem lidských kosmonautů a také samotný kosmic- ký let. Jedná se o první ruský celovečerní film, provedený ve formátu 3D. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pohodový život zvířátek ve stalinistickou krutovládou rozjásaných padesátých letech minulého století v zaslíbeném socialistickém Sovětském svazu. Jejich legrační prožitky z centrifugy a dalších mučících nástrojů, které musely zakusit, aby mohly být odeslány na misi, ze které se se slušnou mírou pravděpodobnosti nemusely nikdy vrátit. Tato a další negativa jsem si za sebe řetězil už během projekce, která pro mě byla očistcem, protože mě to navíc strašně nebavilo. Příšerně se to vleklo, dějově slabý příběh se látal zbytečnými, rádobyhumornými, nekonečnými skeči. Dva body za reálný podklad animované pohádky, za příležitost pobavit se s dětmi o pravěku kosmonautiky. ()

Najlvin 

všechny recenze uživatele

Chápu, že když se jedná o film z Ruska, tak to někteří nedokáží přenést přes srdce. To ale pořád nic nemění na tom, že je to zkrátka povedený film, který navíc zábavnou formou připomíná skutečné události z historie dobývání vesmíru. Rád vidím, že takovéto snímky nevznikají jen v Americe, ale i jinde a že jim navíc kvalitou mohou směle konkurovat. Já se u filmu dobře bavil, zpracování se mi rovněž líbilo a pro roztomilost hlavních aktérů i rád odpustím některé ty grafické nedokonalosti, kterých jsem si při sledování nemohl nevšimnout. I přes tyto drobné chybičky ale mohu s klidem konstatovat, že je to pořád stokrát lepší film než řada současných západních animáků, často až s nechutným humorem. Ne ne, humor se dá dělat i střízlivým způsobem a Bělka i Strelka jsou tomu důkazem. A to je jen dobře, takový přístup je mi prostě mnohem bližší. Je vidět, že Rusové jsou na svoji historii hrdí a já se jim ani nedivím. Jen mě trošku mrzí, že takovéto filmy u nás nejdou ani do kin – je to škoda. Za mě má tento snímek ale velké plus. Vidět ho bylo vážně osvěžující a s chutí se podívám i na pokračování či seriál, který se mi právě stahuje :-) ()

Reklama

Majrek 

všechny recenze uživatele

Najlvin to shrnul docela trefně - už proto, že jde o ruský film, nemá snímek u některých uživatelů naději na lepší hodnocení (pokud ovšem Rusko nepodrobuje zdrcující kritice). Myslím, že je dobré si občas pustit také nějaký "nehollywoodský" animák a rozšířit si obzory. Normálně bych to viděl asi na lepší tři hvězdy, ale zdejší hodnocení mi prostě nepřijde spravedlivé, a tak zvyšuji na čtyři... ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s ruským celovečerním animákem dopadlo vesměs pozitivně. Až na přílišný důraz na sovětskou propagandu, která mi byla proti "srsti" (hlavně pak v první části) nelze říci, že sledování interesantního příběhu Bělky a Strelky byl ztracený čas, ba naopak. Pejsci z vesmíru je poučný film, který nabídne "VKUSNÝ" humor (který v dnešní době u západní konkurence není příliš často k vidění). Rusko celému světu ukázalo, že má na to natočit slušný film. Dávám 80%. PS: Ne, opravdu nejsem žádný kremlobot, hodnotím objektivně. :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Byť se film inspiruje skutečnými událostmi, kterých se do jisté míry drží, tak se přesto i některé ze základních údajů nevyhnuly úpravám pro potřeby filmového příběhu. Například štěně darované dceři amerického presidenta nebylo potomkem Bělky, ale Strelky a jeho otcem byl pes jménem Pushok. Ve filmu je Pushok právě oním darovaným štěnětem. Ve skutečnosti se však jednalo o fenku jménem Pushinka, která spolu s dalším psem pana presidenta později na svět přivedla vlastní štěňata. (Najlvin)
  • Díky úspěchu filmu a navazujícího seriálu se Bělka a Strelka rovněž dočkaly divadelního muzikálu, který si bere inspiraci právě z filmového plátna. Bělka a Strelka - Muzikál měl premiéru 23. března 2013 v Moskvě, hudbu složil Andrew Kosinski a režie se ujal Victor Strel'chenko. Součástí představení jsou i složité akrobatické prvky a speciální cirkusové techniky. (Najlvin)
  • Film Bělka a Strelka - Pejsci z vesmíru byl první ruský celovečerní 3D film a v zemi svého původu zaznamenal velký úspěch. (Najlvin)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama