Reklama

Reklama

Zakázaná říše

  • Česko Zapovězená říše (více)
Trailer 1

Fantastická cesta do srdce temnoty. Pravda je v tobě… Počátkem 18. století kartograf Jonathan Green podniká vědeckou výpravu z Evropy na Východ. Když prošel Sedmihradskem a překročil Karpaty, ocitl se v malé vesnici ztracené v neprůchodných lesích. Na toto prokleté místo ho nemohlo přivést nic než náhoda a hustá mlha. Lidé, kteří zde žijí, se nepodobají ostatním lidem, které cestovatel dříve potkával. Vesničané si vykopali hluboký příkop, aby se obrnili před světem. Sdílejí naivní víru, že se mohou uchránit před zlem, které ztělesňuje Vij, monstrum žijící v bažinách. Nechápou, že zlo se už uhnízdilo v jejich duších a čeká na příležitost, aby vyrazilo do světa... Předlohou filmu se stala stejnojmenná hororová povídka Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (86)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dost debilní pokus o ruskej Blockbuster, kde se podělalo snad všechno, co se podělat mohlo, scénář je natolik pitomý, že v podstatě všechny postavy krom té hlavní by se dali charakterizovat jako totální hovada bez mozku, které chlemtají vodku, s oblibou mávají šavlí a mají zálibu v dlouhých a divných knírech. U minimálně poloviny postav je jejich motivace buď nejasná, nebo jenom dementní, stejně jako obsazení Tywina Lannistera, které slouží zřejmě jen k tomu, aby mohl báťuška putin onanovat na Krymu, kterak velké produkce se to v růsii tvoří. Akce je horší, než co se dá vidět u českých pohádek let devadesátých (a to myslím zcela vážně), šermířské souboje bezzubé jako devadesátiletý boxer s Alzheimerem, který zapomněl kam si dal protézu, digitální triky jsou zas na úrovni něčeho hodně béčkového z americké produkce začátku tisíciletí a hrozná snaha vyrobit záběry tak, aby mohli hezky prostorově vystupovat ve 3D je dnes poněkud směšná. Nudné, zbytečně dlouhé, debilní a monstrózně nepovedené se zcela nefunkčním závěrem, to i ten tupej Van Helsing byl lepší. Krleš. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda … scénář podnětný, provedení snaživé - snad by se dalo říct i ambiciózní, leč ve výsledku takové všelijaké. Digitální efekty jsou silně nepřesvědčivé … někdy až nechtěně legrační - a dějová linie se projevuje afektovaně, pubertálně ... a mírně zmateně. Zpočátku se zdá být tuctová, nicméně ve druhé polovině stopáže sami uvidíte, oč zpackaným provedením přicházíte. P.S.: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Na druhou stranu … něco podobného jsem přece už viděla ! Že by se filmaři z východu inspirovali naším dobrodružným filmem z dávné minulosti "Na veliké řece" z roku 1977 ? ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I když jsem byl spokojen, tak Bavova Maska démona pro mne i nadále zůstává nejlepším filmem podle Gogolovy povídky. Na druhou stranu mě potěšilo, že se snímek nezaměřil pouze na (jako mnohá předchozí zpracování) tři hrůzné noci v kostele. Nevím, jak vypadá snímek v 3D, ale ve 2D je po formální stránce opravdu povedený. Vizuálně připomene nejlepší fantastické filmy z americké produkce (a to je dobře, a kdo mluví o napodobování, pak chce asi film o několik tříd horší, já ne). Dynamická kamera, působivé exteriéry - již úvodní scéna s pouštěním věnců po vodě má pohádkové kouzlo a vydařené efekty (píšu vydařené, některé jsou horší - letecká scéna s babiznou, jiné lepší - čarodějná noc v kostele. No a? Hobit mě trikově také nenadchnul a to měli na efekty balík peněz). Z některých komentářů je cítit odpor k ruskému filmu (já jim samozřejmě naši okupaci nikdy nezapomenu, ale dokážu se nad to povznést.), což se odráží i v blábolech typu - chybí děj. Jak prosím? Dotyční zřejmě sledovali něco zcela jiného. Pěkné momenty - kočár pronásledovaný vlky, oživlý strom v kostele a hostina s monstry. Kostel na skále, mlha, les, vlnící se rákosí, svíčky, hejna vran. Hudební doprovod více než dobrý! Připomenutí Vesnice a Ospalé díry. Kdyby naši takový film natočili, to by se mnozí plácali po ramenou... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. Tady někdo viděl Kletbu bratří Grimmů a Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, a rozhodl se, že využije taky nějakou legendu nebo pohádku, dá jí moderní kabátek, naveze se co to půjde do církve a náboženství, přidá pár triků, akčních scén a hotovo. Jenže z toho vznikl neuvěřitelný mišmaš - film nepůsobí konzistentně, jako by ani sami tvůrci nevěděli, jestli točí komedii, horor, milostný příběh nebo oslavu vědy, a podle toho vypadají i jednotlivé scény, které navíc pro větší srandu přeházeli, aby nešly chronologicky za sebou. Jo, příběh hloupého Chomy tady je, ale tak nějak na přeskáčku, přičemž poslední, třetí noc, v jakémsi deliriu prožije kdoví proč kartograf Jonathan. Ten stíhá milión věcí - píše psaníčka své milované a posílá je po holubech (jen tedy netuším, kdy si k tomu našel čas), odhaluje spiknutí, tajemnou postavu, vraždu, zkoumá starý kostel, tvoří mapy, pere se, utíká, je uvězněn... Fakt macho. A i když tvůrci nakonec chtějí vše logicky vysvětlit, stejně jim tam pár věcí nevysvětlených hapruje (jako třeba ti vlci, co se měnili v dým, a co jim koukaly ven holé kosti žeber) nebo jim tam chybí jakási souslednost děje (kam se třeba tak rychle vypařili studenti, s nimiž vyprávěl ve voze?). Jo, barevně, výtvarně je to pojaté zajímavě, některé triky i jsou povedené, ale nemá to logiku, jednoduchý příběh si sami tvůrci tak zamotali, že se v něm ztratili, a už vůbec neodhadli žánr. Ale ono možná vážně šlo jen o tu kritiku náboženství. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tohle nebylo vůbec špatné! Lidi tu tvrdí, že jde o pohádku - podle mě vážně ne, na to je místy až příliš drsná a temná. Přirovnal bych to stylem ke Kletbě bratří Grimmů - místy akční, místy odlehčené, až černohumoristické. Děj točící se okolo vesnice žijící ze strachu z netvora mě docela bavil. Je pravda, že byl místy natahovaný, ale ne tolik, jak bych na základě zdejších komentářů očekával. Na ruskou produkci měl snímek mnohé světové kvality, jaké mu v žádném případě nemůžu upřít - tedy kromě zábavné zápletky i super kostýmy a povedené speciální efekty. Jo, opravdu mile mě snímek překvapil a rád se podívám na hvězdně obsazené pokračování! ()

Galerie (269)

Zajímavosti (11)

  • Aby Oleg Štěpčenko dal o svém připravovaném filmu poprvé vědět v roce 2006, kdy natočil za 18 hodin trailer, který se v roce 2007 promívat ve všech ruských kinech.Trailer se dočkal uvedení i přesto, že k filmu nebyl ještě ani napsán scénář. Na filmu se začalo pracovat rok poté a natáčení skončilo až v roce 2012. Původním plánem přitom bylo uvést premiéru v roce 2009. (Dlee)
  • Natáčelo se i na hradě Sychrov u Liberce. (Dlee)
  • Jedná se o první ruský film, který byl kompletně natočen ve 3D formátu. (Dlee)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama