Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Recenze (154)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech jsem sice ze seriálu stále poněkud zmatená, ale věřím, že se do toho postupem času dostanu. Z nějakého důvodu se mi tahle podivná směska žánrů strašně líbí. Každopádně doufám, že se to v následujících epizodách už pořádně rozjede. První dva díly - 80% Pro mnohé bylo pomalé tempo nestravitelné, s tím já naštěstí problém neměla. Horší je to s celkovou nevyvážeností série. Velmi rychle jsem se vzdala snahy pochopit, co se to přede mnou vlastně děje, ale občas tam bylo těch WTF momentů až příliš. A bohužel i dost zbytečné vaty, která škodí tempu seriálu. Preacher vás v jednu chvíli nějakou scénou nadchne, aby o pár minut později spadl do těžkého průměru. A tohle se děje prakticky celou sezónu, dokonalou ukázkou takových propadů je i samotné finále, které se po slibně rozjeté první polovině stalo bizarní fraškou. 1. série - 70% Druhá řada je o fous lepší než ta první i díky tomu, že jsme rovnou hozeni do víru dění. Nicméně stále trpí podobnými neduhy, takže výborné díly střídají ty slabší a výkyvy v kvalitě se objevují i v průběhu jednotlivých epizod. Celkově jsem si ji ale užila o dost víc, na čemž má zasluhu skvělý Pip Torrens v roli Herr Starra. 2. série - 80% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neznat komiks, po třech dílech to balím, protože máloco odvážně vezme tak divácky nepříznivou vyprávěcí strukturu, aby s ní pracovalo skrze deset epizod, aby se až v závěru slilo ve funkčně vystavěnou, epickou a osobitou adaptaci, která vsadila na události, které se staly dříve, než Dillon začal kreslit, ale přitom vzala v potaz vše, na co Ennis při psaní myslel. Rogen & Goldberg mají můj obdiv, že si nevybrali nejjednodušší postup, ale načrtnuli cestu k promyšlené adaptaci, která může svůj potenciál uplatnit v nevídané šíři, která se odvážně nabídla na velkém plátně snad jen u Watchmenů. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když mne nezaujme pilotní díl, tak další díly už nezvládám. A tohle je ztráta času. Prvních 5 minut zajímavých a pak levný shit! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Preacher má potenciál stát se letošní jedničkou mezi seriály, otázkou je, jak přehnané budou Sci-fi prvky? Co se týká akce je velmi nápaditá i slušně tvrdá, hned první díl nabídne tři solidní souboje v třech skvělých lokacích ( letadlo, auto, hospoda), ale rozhodně mohly být štavnatěji brutálnější. Samotný Kněz mě sice nechal po prvním díle chladným, za to Cassidy a Tulip se jeví jako skvělé zvířáta, které by mohly táhnout seriál. 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako nepolíbený komiksem můžu říct, že tímhle pilotem si mě AMC naprosto získalo na svou stranu. Představení postav bylo výborné, příběh byl dávkovaný s citem, ale i s koulema, bitka v letadle zase připomínala ty lepší časy v Banshee a humor, který celou tu úvodní hodinku zdobil, si asi většina lidí instantně zamiluje. A pokud ne, pořád je šance, že vás alespoň vezme ta v jádru vlastně docela komorní story o tom, že lidé, kteří si o sobě myslí, že jsou zlí, ještě nutně nemusí skončit v pekle. A s takovouhle vírou já jsem v osmi případech z deseti spokojen. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

První díl je vynikající. Chcete-li si Preachera uchovat v paměti jako něco skvělého, ukončete sledování seriálu hned po zhlédnutí pilotu. Aspoň pak nebudete litovat. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Seriálového Preachera nelze brát jako regulérní převyprávění komiksu o naštvaném knězi Jessiem Custerovi, který jednoho dne zjistí, že se Bůh na lidstvo vybodl a odkráčel z nebe neznámo kam. Skrz cigaretu procedí něco o zodpovědnosti za naše stvoření a vydá se mu nakopat prdel a donutit ho starat se o nás, jako dřív. Tady máme zatím prostě spíš chlapa uklizeného na kněžský post, utíkajícího před svou minulostí (v komiksu je to spíš naopak). Irský upír Cassidy, který mu na cestě dělá parťáka se asi své předloze podobá nejvíc. Gilgun je dokonale obsazený a jeho představovačka je asi nejlepším momentem celého úvodu. Je asi i hlavním důvodem proč chci koukat dál. Tulip ach Tulip, to je jiná písnička. Že změnila barvu a z krásné blond bělošky máme tuctovou čokoládu bych ještě přežil. Co ale chybí je chemie mezi ní a Jessiem. Uznávám, že zatím neměli moc prostoru, ale nesedí mi to. Jak se s tím tvůrci dál poperou jsem zvědav. Pro neznalce komiksu je to svěží vánek v seriálové tvorbě. Jo a postrádám květnatou mluvu předlohy. Irské klení je zatím naštěstí povoleno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako komiksem nepolíbený jsem neměl příliš velká očekávání, tak trošku jsem si myslel, že to bude hezky po Rogenovsku/Goldbergovsku prvoplánová jatka s mnoha wtf momenty. Pilot se v hodnocení poměrně vyšvihl i když mě osobně ničím příliš nenadchl a od té doby servíroval lepší či průměrné díly a jen jeden perfektní. Na rozdíl od jiných jsem ale nikdy nebyl proti samotnému Preacherovi Cooperovi, takže v tomhle směru v pohodě, ovšem absolutně nejvíc jsem fandil Tulip, která se stala mojí nejoblíbenější postavou. V podstatě po celou dobu konání seriálu jsem pořád nechápal o čem vlastně pojednává hlavní linka aproč nějak moc děj přešlapuje na místě a nikam se neposouvá. I přesto se však trojka vytáhla v řadu vůbec nejlepší, v jejíž druhé polovině jsem se vyloženě skvěle bavil a pokaždé mě překvapilo, jak moc se tvůrci utrhli ze řetězu a jak moc je to divné. V poslední sérii se utrhl ze řetězu definitivně a tvůrci si to vymýšlení absurdit nepochybně dost užívali. Celkově jsem s koncem a celým seriálem poměrně spokojený a další sezónu bych už ani nechtěl. Jestli sem ale něco musím dát, tak je přesně takhle luxusní bitka. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | S3: 5/5 | S4: 4/5 | ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1st SEASON BINGE-WATCH: Svatá dobroto! Úplně vidím Setha Rogena a zbytek tvůrčího týmu, jak si u AMC zuby nehty dlouho prosazovali uvolnění všech epizod najednou. A dokážu si tudíž i celkem živě představit jejich následné zklamání, když k tomuto kroku nakonec neústupná kabelovka nesvolila. V po týdnu rozkouskovaných částech totiž nemohla nikdy naplno vyniknout ona spanilá, úctyhodná osmihodinová pocta Coenům a Tarantinovi, to se na mě vážně nezlobte. Takhle napínavý černo-humorný mysteriózní seriál tu snad ještě nikdy nebyl, je to jako kdyby se v televizním zpracování potkalo Smithovo Dogma s kultovníma Sedmi statečnejma, a udělali si spolu všemi opovrhované dítě. Konečně světu někdo s mozkem v palicích ukázal, jak má vypadat duvtiplné a doopravdy legrační vtipkování na tabuizovaný účet náboženské problematiky. Já smekám. AMC holt po Better Call Saul zase jednou dokazuje, že má pomalé dávkování opalizujicím dějem v malíku, čekání na dalších třináct epizod za rok bude velice, velice bolestivé. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dominic Cooper nesklamal, postavu mu verím a na Kazateľa je rozhodne tou najlepšou voľbou, len sa ešte musel trochu rozohrať. Zato Tulip je sklamanie, ako herecky, tak i tým ako je napísaná. V komikse bola úplne skvelá, tu bohužiaľ nie. V Pilote sa vlastne nič nestalo, ale zoznámenie sa s postavami bolo skvelé a naozaj vo veľkom štýle. Prvá séria Preachera bola síce fajn, ale strašne sa vliekla a nič zaujímavého neukázala, naozaj som z nej nebol príliš nadšený. Jej posledný diel vo mne ale prebudil nádej v to, že by tá druhá mohla byť dobrá. A bola. Zatiaľ čo na tú prvú som pozeral vlastne tak nejako zo záujmu a zvedavosti, tá druhá ma úplne pohltila už od prvej minúty a ja som z nej úplne nadšený. Tretia ešte lepšia a tak môžem len s nadšením očakávať sériu štvrtú. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bůh jako CGI trik? Uvěřím bez intrik?" Varování: Seriál není vhodný pro děti, těhulky, kojící mámy a už vůbec ne pro pravidelné návštěvníky kostela. † † † †  Všichni něco hledáme, už odnepaměti. Dobří lidé víru, zlí taky, jen ne v Boha, ale v Satana (a ti i oni imho marně), hodní upíři hledají stín a krevní konzervy, zloději hledají co kde šlohnout, drsné zlodějky hledají lásku a komu kde dát na budku a csfd uživatelé hledají dobré seriály. A někdy je to naopak. Preacher si našel mě a už nepustil. Bizarní božská mozaika o ztrátách a nálezech a o tom, že před svou minulostí se neschováš ani v kostele. Komiksem nepolíbení (jako já) se musí prokousat úvodem a vydržet (mé ženě se nepovedlo, škoda), ale postupně děj zdivočí a zahrne vás spoustou vašich vlastních nočních můr, perverzit všeho druhu, černého humoru. Též kreativním vykreslením Pekla (týrání Hitlera), humorně retardovaným potomkem Ježíše, našlapanou akcí (top je zásah komanda mužů v bílém, se sluchátky proti smrtícímu božskému hlasu Jesse) a někdy i nečekaně dojemných scén. Např. když věčně mladému Cassydimu umírá syn, nyní již velmi starý muž, ale stále mu říká tatínku. Kamarádský upír, drsňačka Tulip a její pochybující zhýralý kazatel. Pětkrát se pokřižuju. Must see. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu komixová adaptace od Setha Rogena na AMC. Hrubost a násilí tomu vážně nechybí. V předloze je to snad ještě drsnější. Dominic Cooper je pro roli Kazatele velmi dobrou volbou. Ani ostatní postavy nezaostávají, jako například upír Rudy z Misfits nebo záhadná drsňačka Tulipv podání Ruth Neggy. Kazatel má za sebou dost temnou historii. Většina děje se odehrává v Novém Mexiku. Silné momenty střídají slabé. Třeba rvačka v letadle je naprosto úžasná, i ta v hospodě není špatná. Kazatel má své problém a řeší si je po svém. Ve městě moc oblíbený není, protože na svou práci kašle. Lidé mu ale stále naslouchají. Časem se mu věci trochu vymknou z rukou a on získá zvláštní schopnosti. S těmi pak nakládá podle svého. Má to docela slušné finále. :) Ve 2. sérii se stane spousta věcí. Herr Starr vstupuje na scénu a naši hrdinové prchají pře Svatým zabijákem. Cassidy se setká se svým synem a dozvíme se spoustu věcí o Řádu. Ve 3. série nahlédneme do Jessieho minulosti. Objeví se dost nových postav a děj se posune, slušná série. 4. řada skončila a s ní i celý seriál. Vše se uzavřelo, a tak nějak začalo dávat smysl. Škoda, že už nebude další. "Proč jsi udělal dinosaury?" :D ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se blížil konec seriálu, moje spokojenost neustále stoupala. Od ušmudlané trojky po nablýskanou čtyřku. Pár dílů mi prostě trvalo, než jsem zvykl na tu nekorektnost, kterou jsem si posléze prachobyčejne zamiloval. Jessie, Tulip, upír a spousta dalších obyvatel tohoto šíleného městečka, to je přesně ta sestava , kterou budu zase příští roky netrpělivě vyhlížet. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Southen gothic a k tomu hodně nekorektního a všeobecně ujetého humoru, co si na paškál bere náboženství a všechny stereotypy s tím spojené. Z toho nějakým způsobem dokázali tvůrci vykřesat nadpřirozené drama, které působí jako mix Supernatural a True Blood a to vše v krvavém obalu od kabelovky. Ruth Negga jako Tulip kraluje a já se nemůžu dočkat 2. řady! ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seth Rogen že je fanoušek předlohy? Tak to mu nežeru protože toto je slabé. Jak jsem se na to těšil, jelikož znám předlohu a považuju serii Preacher za perfektní zvrácenou zábavu, tak toto je běs a hrůza. Není to takový řitní výtěr skvělou předlohou jako u odpadového Lucifera, ale ani žádný zázrak. Nejvíce baví asi Cassidy, který teda co se týká castingu byl zahranej nejlépe, potom dva cherubové také dokážou rozesmát. Ale to je vše, jednu pěknou scénu, která za něco stojí, vystřídá následně několik nudných a táhnoucích se dalších scén. Takže za mě slabší průměr, uvidíme jak druhá řada, ale pokud to bude dělat opět psudo fanoušek Rogen, děkuju nechci. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Pejsek a kočička (Rogen a Goldberg), nejspíš na plech zhulení, navařili totální dada pankový dort, kde se střídají všemožné žánry i scény naprosto geniální, scény úplně dementní a scény zoufale natahované, nudné (těch je bohužel nejvíc). Doteď jsem něpochopil, jak dokázali zařídit, že jim na to dal někdo peníze. S polovičním počtem epizod by to bylo docela fajn, takhle pro mně bylo hrozně náročný se tím prokousat a závěr byl vyloženě na pěst (telemost v poslední epizodě je totální WTF). Nad vodou to drží Joseph "Rudy" Gilgun a jestli dám ještě šanci druhý sérii, tak jenom kvůli němu... 59 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mohl by se kněz kamarádit s upírem? Asi ne, ale nápad je to vtipný. Jako začátek seriálu, který si nebere servítky a předkládá krvelačnému zraku diváků městečko, kde nikdo z obyvatel není bez viny. A ti, kteří tak na první pohled vypadají, se později odhalí v tom nejčernějším světle. ___ Popravdě, seriál neklade velký důraz na inteligenci, ale na drsnou zábavu. Jenomže v posledních dílech mu to už sklouzává do pořádných haluzí, jako by scenáristi vyměnili matroš za mnohem silnější model. A musím se ptát filmařů, v souvislosti s vlnou kvalitních seriálů, které se snaží zaujmout i vytříbeným obrazem a barevností: „Fakt to musí bejt tak vyblitý, abyste si připadali, že točíte něco uměleckýho?!“ /26. 6. 2017/ ()

anderson

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná zhovadilosť, ktorá musí byť určite jedným z neklamných znamení toho, že ľudstvo už totálne morálne a evolučne zdegenerovalo. Ale ako neznalec údajne kvalitnej komiksovej predlohy aspoň oceňujem absolútnu nepredvídateľnosť ďalšieho deja. (2.8.2016) ()

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama