Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Conroyovi se stěhují do malebného domku na útesu s výhledem na moře. V zapadlém městečku v odlehlém koutu Irska chtějí zapomenout na smrt dcery Chloe, která zemřela před dvěma lety v důsledku syndromu náhlého úmrtí kojenců. Tomas začíná učit na místní škole, Martha, která je v pokročilém stupni těhotenství, se stará o domácnost. V sousedství se setkává s Daisy, zanedbanou holčičkou, která ostatním obyvatelům nahání hrůzu. A Daisy jakoby skutečně přitahovala podivné události. Nejprve se utopí její mladší bratr Jack, potom při záhadném požáru zahynou oba její rodiče. Jediný, kdo s Daisy umí komunikovat, je Martha, která je holčičkou natolik okouzlena - místní by řekli uhranuta - že se jí rozhodne po smrti rodičů ujmout. Řetězec nevysvětlitelných události však ne a ne skončit.
Snímek irské režisérky Aisling Walshové, který se žánrově pohybuje mezi psychologickým thrillerem a hororem, kromě uhrančivě temné atmosféry a působivých záběrů divokého mořského pobřeží nabízí především intenzivní herecký výkon Samanthy Mortonové v roli matky, hluboce poznamenané smrtí vlastního dítěte. Herečka na sebe poprvé upozornila v pouhých šestnácti letech v televizním seriálu Bedna s Robbiem Coltranem v hlavní roli excentrického policejního psychologa, nejvíce ji ovšem zřejmě proslavila role tušitelky Agáty v Spielbergově ambiciózním sci-fi snímku Minority Report. Podobně intenzivní herecký výkon se režisérce podařilo dostat i z dětské představitelky Mhairi Andersonové v roli zlověstné Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk viděl Orphana a Case 39, na The Daisy Chain už koukat nemusí, protože se zde ničeho lepšího nedočká, ale může, protože to není nijak zvlášť špatné. Klasický příběh s neobyčejnou zlovolnou holčičkou, tupou matičkou a rozumným papínkem. Příjemně působí atmosféra irského zapadákova, nepříjemně nedostatek napínavých momentů a konec nekonec. Ucházející podívaná, ale už teď si pomalu nepamatuju, že jsem to viděl. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

S hororom to nemalo vôbec nič spoločné. Jediné, čo ma prekvapuje je, že som pri tom nezaspal, ale mal som fakt na mále. Nesmierna nuda, dokopy sa tam nič nedialo. Na Orphan alebo Case 39 sa to zďaleka nechytá. A dať tomuto filmu 3 hviezdičky? Ani omylom! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi The Omen, Carrie a vílami. Záleží, zda se na to člověk dívá jako na podobenství, nebo fantastický horor. Druhá varianta vysvětluje podivné chování Marthy i zdánlivé nehody, především autohavárii. Dramatický příběh je protkán krásnými obrazy drsné krajiny - mořské útesy, příboj, zelené pláně, hory zahalené v mracích, svítání, stmívání, temná mračna. Mortonová předvedla vskutku výborný výkon v roli budoucí matky, která naprosto podlehne vlivu podvržené dívky, tedy víly. Ovšem kde vzali tu holku....co by dokázala zabíjet jen pohledem. Jo, perfektní. Nejvyšší trest si samozřejmě zasloužil Tomas, protože právě on měl být důslednější. Nechat manželku s vílou byla nepochopitelná chyba. Ač závěr byl dramatický, čekal jsem přeci jen intenzivnější zážitek. I tak jsem byl spokojen. 3,5* ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Spoiler jako prase: Když něco vypadá jako podstrčený bastard a chová se to jako podstrčený bastard, většinou je to podstrčený bastard. No, někomu to přesto nedochází a pak má holt smůlu. Jo, a má to ten nejblbější možný konec za hafo let. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Bolo to takto . Pár ľudí z BBC - dokumentaristi , natáčali dokument o Ostrovoch , ktorý sa očividne nezdaril . Tak sa sami seba spýtali : " Fukin hell , čo budeme robiť ?! " , pretože im bolo ľúto tých prachov , ktorých do toho dali . Tak tam drbli zopár ochotníkov + jedno decko z domova , ktorému zakázali hubu otvoriť a dovolili mu len po poli behať a naháňať sa s plechovkami . Potom to na kolene na záhrade v šope postrihali , polepili a teraz tu prudia s takýmito sračkami , ktorým potom huliči v dlhých chvíľach udelia jednu a viac hviezdičiek ! :- DDDD ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žiadna sláva, ale za vždy sympatickú Samanthu Morton a krásne temné írske exteriéry je to za tri. Videné v práci, ak by to bolo doma, možno by som to prepol a o nič zvláštne by som nedošiel. Podobne ladený americký Orphan je omnoho sugestívnejší, a to sa ani neopiera o staré pochybné legendy o vílach. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný horror, leč velmi zajímavé mysteriózní drama s potěšující a částečně originální mytologickou zápletkou, který díky několika (začátečnickým?) nepovedeným/zbytečným/klišovitým maličkostem (Tomasova citová nerozhodnost při setkání s bejvalkou, až moc přímočará nenávist vesničanů vůči "jiné" dívce) koliduje mezi slabším průměrem a díky velmi zajímavým a povedeným maličkostem (nádherná krajina, již zmíněná mytologická linie zápletky, ucházející herecké výkony - Martha - a hlavně přesně sednoucí představitelka malé Daisy, která je takřka dokonalá a jejímuž pohledu prostě nemůžete odolat - takhle nějak si představuji, že v dětství vypadala Björk) lepším průměrem. Film se zvláštní utahanou atmosférou, u níž se zdá, že se tu a tam nudíte, ale je to jen jeho utahanost, při zpětné rekapitulaci si nedovedu vybavit moc okamžiků, u nichž bych se nudil. A ten, byť očekávatelný, konec mě docela rozsekal. Aneb, když někomu neustále dáváte najevo, že je podle vás zlý a špatný, nemělo by vás překvapit, že se jako špatný a zlý bude chovat. V mnoha ohledech zvláštní film, kterému možná za nějaký čas, až se mi více rozleží v hlavě, ještě něco přihodím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na ďáblova spratka příliš neoslní. Snad sychravou atmosférou a představitelkou "posedlé" holčičky, ale to je v tomto případě málo. Možná, že kdyby to byl můj první film na podobné téma, díval bych se na to jinak, ale tady jsem se nesetkal s ničím, co bych ještě neviděl. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Daisy Chain“ má jeden zásadní problém. Nedovede v ničem překvapit. Tohle je film o ďábelském dítěti, i když zde „ďábelské“ nepřisuzuji zrovna tomu, že je to přímo satanské dítě, nebo Satan sám. Prostě je to malá příšerka, v jejíž společnosti se nechcete octnout. Dovede to ve vás vyvolat ty správné nepříjemné pocity, ale dál film prostě nejde. V rámci svého žánru je to spíše průměr, možná ještě méně, ale díky tomu, že na diváka skutečně působí, se to škrabe trochu výš. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní, řekl bych spíš mysteriozní film, ukterého občas mrazí, ale ne zas moc. Je tam až moc scén, které nijak nezaujmou, a když už se zdá, že se bude konečně dít něco pořádého, tak zase nic. Napětí nebublá ani pod povrchem, spíš jen tak občas trošku prskne a to je moc málo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po krátkej filmovej pauze ma tento film takmer prinútil k tomu, aby som si dal ďalšiu. Trochu írskeho folklóru a povier prinieslo nie príliš vydarený príbeh s nudným dejom a sotva priemernými hereckými výkonmi. Ako sa píše v jednom z komentárov, Orphan, Case 39 sú podstatne lepšie filmy s podobnou tématikou a dokonca aj prvý film v živote, na ktorý som bol ešte ako dieťa v kine Dobrý synček mi utkvel v pamäti viac ako dej The Daisy Chain. K hororu sa to ani nepriblížilo a s filmom som sa trápil viac ako slovenský hokejisti v súbojoch s Bieloruskom. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Jiná verze Orphan. Školník z Harryho a chudák táta, co v každém filmu dostane totálně potrefenou manželku (Paranoia). ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Ta krajina je sama o sobě magická, divoká. A skloubit to s takovým tajemnem (přestože možná příliš tlačí na pilu) má docela dobrý výsledek. 7/10 ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Jak bych to nazval: The Daisy Chain je takový "zvláštní" a skromný thriller s jemným hororovým nádechem sázející především na mrazivou atmosféru, která se mimo jiné i díky drsnému prostředí zapadlého irského pobřeží a pasující hudbě jakž takž povedla. Co do obsahové náplně je však film strohý a chudý, možná by příběhu více slušela krátko- nebo středometrážní stopáž. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Strašně nudný ,,evil child´´ horor s televizním vizuálem, zajímavým hereckým obsazením a nádherným irským prostředím. ()

Morico 

všechny recenze uživatele

Totální nuda bez konce. Podbné (a lepší) filmy, které jsem viděl: ☞ The Orphan ☞ El Orfanato ☞ Låt den rätte komma in ☞ Case 39 ☞ Eskalofrío ☞ Kilómetro 31 ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Nebolo to ani tak nudne ako otrepane a bez napadu. Filmov o "podivinskych" detoch tu uz bolo a reziser by naozaj musel prist s niecim naozaj originalnym, aby to stalo za to. Ale priznam sa, ze z tej malej ma mrazilo. ()

Reklama

Reklama