Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat... Je hrozne, co vsetko ludia dokazu urobit so zvieratami len pre svoju sebeckost, pre zvysenie profitu s najmensiou stratou casu a penazi vrazenych do chovu. Na 30% filmu som sa nedokazala pozerat, pretoze na to nemam zaludok a nad tymi zvysnymi 70 som len krutila hlavou aj preto, lebo v tej krajine zijem... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Problém, kdy potraviny ztrácejí svou kvalitu a polovina jejich obsahu jsou nejrůznější přídavné látky a chemikálie určitě není pouze problém Ameriky, takže nejenom jejich obyvatelé by se měli dívat na to, co jí. Tenhle dokument z části nepřináší nic nového, způsob zacházení se zvířaty je zřejmý snad každému. Více mě zajímaly segmenty o pěstování plodin a cenzura, jakou závadějí velké společnosti a jejich přátelé ve vládě. Škoda, že celkově dokument občas nudí a zas se na odiv dávají americké rodinné hodnoty. Obsah je každopádně hodně bohatý na informace. 3,5* ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavé informace i poodhalení fungování nejen potravinového průmyslu v USA. "Vetší, Tlustší, Rychlejší a Levnější" aneb "Jste to, co jíte" takový je dopad Fast-Foodů na kvalitu potravin po celém světě a jsem rád, že jsem měl v "Mekáči" pouze "Ice Cream". Food, Inc. se snaží divákovi představit způsob, zacházení i celkové fungování dnešního potravinářského průmyslu od semínka po supermarket, kde patří téměř každá věc obrovským nadnárodním korporacím, kterým se jen těžko dokáže někdo vzepřít. 80 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Neradostný dokument, který přes svou tematickou rozlehlost není, mám takový pocit, ani tak o jídle, jako spíš o bezohlednosti velkých korporací, které se proměnily v obrovské zločinecké gangy, co jdou přes mrtvoly a nezáleží jim absolutně na ničem, kromě generování zisku. Pokud jde o jídlo, je jeden takový dokument lepší než deset zaručeně fungujících diet v magazínech typu Žena a život. Rozhodně film, který by měl vidět každý. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Cituji: "Kultura, která vidí prase jen jako shluk protoplazmické neživé struktury, jíž se dá manipulovat, vytvořit jakýkoli design a dohlížet, jak to člověk dokáže do tohohle stvoření narafičit, bude pravděpodobně vnímat i ostatní jedince své komunity či jiných kultur a národů se stejnou přezíravostí, neúctou a snahou o kontrolu." Není co dodat... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama