Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Politika problémy neřeši, způsobujel je.... Politikaříci nejen této země, se zapříčinili o znechucení politikou a pohrdání politiky. Proč sledovat notoricky známé: Pologramotnost lidí této země a jejich "volených" představitelů. Sledoval jsem 20 minut a do smrti mi to stačilo a to z obou stran názorového spektra.Howgh. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A je to. Naštvali jsme se, pohádali jsme se, ztrapnili jsme se, byli jsme v televizi, byli jsme v novinách, natáčeli jsme oslavné písně a videoklipy, demonstrovali jsme, přirovnávali jsme kdekoho ke kdekomu a cosi k čemusi, vzpomínali jsme i prorokovali, lezli jsme do zadků a bylo nám lezeno... No a nakonec nám to všechno splasklo. Radar nestojí. A my máme ten náš vysněný mír. Skvělá komedie, která se skutečně stala. 100% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to chlapci zvládli tak napůl. Sestříhané je to jakštakš dobře, i když ta ruční kamera byla znatelně ruční (rozklepaná, odtažitá). Je to zvláštní, ale u Moorovských filmů ruční kameru takřka neregistruju, jak dobře je to zvládnuté. Dokázal bych si představit víc hudby. Na jistých místech to úplně vybízelo k nějaké písničce nebo pochodovému songu, na místo neustálých otravných výstřelů. Námět je výborný, dostatečně zajímavý, jen se obávám, že příliš vtipné nebo dokumentární to nebylo. Všeho tak nějak po troškách. Ale svůj účel to docela splnilo - zmapovat veškeré dění okolo radaru. Takže za 3 hvězdičky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na příkladech těch směšných vidláckých individuí film pěkně popisuje jeden současný (a nikoli jen současný) český nešvar, totiž mít názor na všechno. Každý si o všem něco myslí a halasně o tom mluví, ačkoli ve skutečnosti ... ví prd. Český mír velice sympaticky dává prostor k zesměšnění těm, kteří si jej zaslouží, bohužel jako jeho divák jsem si tou koncentrovanou blbostí spíše zkazil odpoledne. Každopádně povšimnutí hodný kousek. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku, nemám na tohle téma nějaký vyhraněný názor, co tedy budu filmu vytýkat není z pozice zastánce radaru. Vážně mě štve že kluci prezentují Český mír jako nezávislý "obraz české společnosti" k tématu radaru. Přitom to tak není. Celou dobu prosazují ono populární ne, a když už představují argumenty pro ano tak jsou vždy nějak negativně zabarveny viz. Magor. Tak rovnou prezentuju svůj názor a nedělám z diváků voly. Za druhé mě děsně štvaly názory většiny lidí, kteří argumentují úplným nesmyslem. To už ale je vážně jen ten obraz společnosti, který kluci zachytili, pro to se na ně nezlobím. Mohli ale dát více prostoru lidem erudovaným a nezávislím, 108 minut je dost a já bych rád viděl i něco vážnějšího než jen názory babiček, které ty nechcnou satana černého chlupatého Ameriku nebo tele Topolánka rochtajícího blahem v oválné pracovně. P.S. Ožralý Jirous - to se Klusákovi a Remundovi povedlo. Čuráku, promiň že jsem ti řekl kundo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Prvním podnětem pro natočení dokumentu byla návštěva G. W. Bushe v Praze v květnu 2006. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)
  • V počátcích se tvůrci rozhodovali, zda budou točit film o radaru nebo o kauze Kuřim. Z důvodu časové náročnosti nemohli nebylo možné točit dva filmy najednou, a tak se rozhodli pro tu příjemnější variantu. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)
  • Hudbu k filmu vytvořila kapela Midi Lidi. (POMO)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama