Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Z tohoto dokumentu se dozvíme dvě zásadní skutečnosti. George W. Bush chce na fotografiích vypadat dobře a spousta lidí neví, co by roupama dělali. A tak třeba zakládají v lese nový stát, neobratně stříhají ostnatý drát nebo točí hudební klip k písni, která oslavuje kus vojenské techniky. Pánové Klusák a Remunda opět bez komentáře a většinou s nadhledem (občas jim to uklouzne do protiradarového nádechu) zdůraznili lidskou hloupost. Je to možná místy smutné, ale pořád je zábavné se na to koukat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A je to. Naštvali jsme se, pohádali jsme se, ztrapnili jsme se, byli jsme v televizi, byli jsme v novinách, natáčeli jsme oslavné písně a videoklipy, demonstrovali jsme, přirovnávali jsme kdekoho ke kdekomu a cosi k čemusi, vzpomínali jsme i prorokovali, lezli jsme do zadků a bylo nám lezeno... No a nakonec nám to všechno splasklo. Radar nestojí. A my máme ten náš vysněný mír. Skvělá komedie, která se skutečně stala. 100% ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Hlavní věc, kterou jsem si z tohoto dokumentu odnesl je arogance našich politiků, zejména slizouna Toplolánka, kterej už neví, jak víc vlízt do zadele tomu naftovýmu magnátovi Bushovi, ale také arogance Bursíka a vepře Vondry, kterej furt čumí jako Pučmeloun a okecává si svý lži, proč lidem nedovolit referendum a uráží tím vlastně všechny občany ČR, což si ta jeho dubová palice ani neuvědomuje. Názor obyčejných lidí je vyloženě nezajímal i když v ulicích demonstrovali a podle průzkumů bylo proti radaru více než 75% obyvatel ČR, ale hlavně, že z toho měli chechtáky. Pan Bursík/Buzík/, který v té době zastupoval Stanu zelených nedokázal odpovědět ani na jednoduchou otázku zdevastování CHKO Brdy a obhajoval druhou stranu, která to tam mohla zdevastovat a pražáci by neměli kam jezdit na houby, takže název Strana zelených je fakt jenom název. A jako vrchol všeho jsem tam viděl probuzenýho mocipána z Orlíku, kterej chtěl bejt dokonce prezident, jak podepisuje předběžnou smlouvu o radaru s tou americkou vražedkyní žen a malých dětí Kundolízou Rajsovou. Protistrana dostala dostatek peněz na to, aby udělala kampaň na okecávání lidí. A oni si pozvou druhořadé cirkusové herce, zaprcatělýho Krytináře, paznehta nenasytnýho Töpfera a trapnýho, oteklýho Smoljaka, aby tam plácaly ty svoje bludy za který dostaly dobře zaplaceno. No prostě protistrana v čele s vládou nedokázala odpovědět na jednoduchou otázku: Jaký bychom z toho měli užitek, kdyby tady ten radar byl? A jako třešničku na dortu bych málem zapomněl na dementního ožralu Jirouse, kterej tam nadává lidem do komunistů a mluví jako by byl pán světa a všemu rozuměl, ale přitom nikoho nepustí ke slovu, demokrat jeden. Díkybohu, že tady ten radar není. To bysme se sežrali zažíva. Za mě zasloužených 90% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, Jarda s Fildou na píssu... Řekl bych to slovy starých dobrých Dg307 - "Hrdinové s páskou, hrdinové s maskou..." . . . A jaký je teda vy klucí konceptualistický VÁŠ NÁZOR? . . . Já vím, zase hovno z hovna vzešlo a nezachyceno ni radary ni chachary na úrodnou půdu jak vidno dopadlo. Ale tak aspoň jsme se zase jednou bobavili na cizí účet... Tak za to je ta jedna hvězda... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 21.6.2011 na >českém prostoru< , hodnocení 1159., komentář zde jako stotřicátýšestý - 21.6.2011) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na příkladech těch směšných vidláckých individuí film pěkně popisuje jeden současný (a nikoli jen současný) český nešvar, totiž mít názor na všechno. Každý si o všem něco myslí a halasně o tom mluví, ačkoli ve skutečnosti ... ví prd. Český mír velice sympaticky dává prostor k zesměšnění těm, kteří si jej zaslouží, bohužel jako jeho divák jsem si tou koncentrovanou blbostí spíše zkazil odpoledne. Každopádně povšimnutí hodný kousek. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Vedle aktivistů a odpůrců radaru musel čelit zásahu vojenské policie i štáb. (hippyman)
  • Téma písně "Rozvíjej se poupátko" bylo zvoleno jako metafora "pohádky" o radaru. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)
  • Hudbu k filmu vytvořila kapela Midi Lidi. (POMO)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama