Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na příkladech těch směšných vidláckých individuí film pěkně popisuje jeden současný (a nikoli jen současný) český nešvar, totiž mít názor na všechno. Každý si o všem něco myslí a halasně o tom mluví, ačkoli ve skutečnosti ... ví prd. Český mír velice sympaticky dává prostor k zesměšnění těm, kteří si jej zaslouží, bohužel jako jeho divák jsem si tou koncentrovanou blbostí spíše zkazil odpoledne. Každopádně povšimnutí hodný kousek. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jirousova etuda se jeví vtipně do chvíle, než si člověk uvědomí, že něco takového bez dozoru pobíhá po ulicích, byť by se to spíše vyjímalo ve svěrací kazajce radostně skotačící v klecovém lůžku. Kongeniální byl též ten dobrý muž, jenž s vervou markýroval infarkt. K samotnému dokumentu lze říci, že hoši jsou skutečně šikovní a o český dokumentární film se nemusíme bát. Český mír je vyvážený, prostor dostali příznivci i odpůrci radaru, že odpůrců bylo více, za to nemohou dokumentaristé, ale rozdělení společnosti. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Celý čas projekcie som mal pocit, že to nemá grády. Myslím, že sa na to dá pozrieť z rôznych uhlov: 1. Ako na priemernú paródiu, karikujúcu ľudí z ulice, aktivistov aj politikov (bez poškvrny z toho vyšli snáď len mravce), 2. ako na podpriemerný (90% prezentuje len názory odporcov radaru) nevyvážený dokument - ale som si takmer istý, že spravodajskosť nebola primárnym cieľom autorov alebo 3. ako na priemerný časozberný dokument, do ktorého režisér úmyselne nezasahuje, scenárom, výberom postáv, skrátka ničím. V tomto prípade sa tomu nedá vytknúť nič, okrem faktu, že som sa nudil, čo už ale je len môj problém. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film o výstavbě radaru v Čr v Brdech natočený režiséry Vítem Klusákem a Filipem Remundou. Pravda o tom jak nás český stát klame a obchází. Pravda o tom co si o nás myslí Amerika. A v neposlední řadě, pravda o „pravdě“! PS: Nej. hláška z filmu (u které jsem si musel jít vyměnit plínu), kterou z huby vypustil Kalvaňa, při rozhovoru s lidem: O stavbě nebudete rozhodovat vy (lid), ale nýbrž parlament a prezident. 80% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak to remunda s klusákom znova rozbalili, veľa humoru, nadsázky, provkácie, dobrej muziky, dobrej dokumentaristiky a hromada absurdít made in politika. veľmi vydarený dokument - páni autori mali po Českom sne narazenú latku vysoko a pred sebou neľahký údel potvrdíť či vyvrátiť povesť talentovaných a hlavne drzých (no hravo drzých) provoktérov/filmárov - po Českom míre však už niet pochýb a ja sa teším na ďalší počin z tejto stajne . . . ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Po prezentaci projektu na festivalu v Karlových Varech (roč. 2008) o film projevila zájem selektorka festivalu v Cannes. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)
  • Vedle aktivistů a odpůrců radaru musel čelit zásahu vojenské policie i štáb. (hippyman)
  • Americká docu-pop-star, Michael Moore, který v New Yorku v roce 2005 uváděl premiéru Českého snu, přislíbil, že pakliže s propagací svého nového filmu dorazí i do České republiky, tak film Český mír mediálně podpoří. Zároveň hodlá filmu pomoci s distribucí v USA. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama