Reklama

Reklama

Hvězdná brána

  • USA Stargate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objevila poblíž pyramid zvláštní objekt pokrytý neznámými symboly. V přísném utajení ho začala zkoumat armáda, uběhla však dlouhá řada desetiletí, než se našel člověk, který by nápis rozluštil. Egyptolog Daniel Jackson zjistil, že znaky představují souřadnice pro cestu vesmírem na jakousi vzdálenou planetu. Padlo rozhodnutí vyslat tam průzkumnou jednotku pod velením plukovníka O'Neila. Symbol umožňující návrat na Zem ovšem na hvězdné bráně chybí, bude zřejmě teprve na místě určení. Expedice nutně potřebuje Danielovy znalosti, mladý vědec se tedy volky nevolky stává jejím členem. Nepraktický intelektuál se ocitá v prapodivném světě na úrovni staroegyptské civilizace, kde všichni lidé ve strachu otročí božskému vládci a nebezpečí číhá na každém kroku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (666)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak seriál mě moc nebaví, viděl jsem málo dílů a moc mě nezaujaly. Tenhle film je alespoň solidní podívanou při které se rozhodně nudit nebudete. Film má pěknou hudbu, dobrý nápady, akce tu taky je, příběh slušnej. Škoda, že ve filmu není více nápadů, akce a tak. Celkově film hodnotím na 63% = *** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak s tímto filmem mám celkem problém a opravdu mě to mrzí. Mám rád sci-fi, takže se mi samozřejmě líbí nápad "hvězdné brány", ale samotné zpracování je mi proti srsti. První polovinu člověk sleduje moc rád a s očekáváním, ale druhá polovina je dost těžko stravitelná. Naposled jsem to ani nebyl schopen dokoukat, což je fakt škoda, protože začátek je opravdu moc fajn, ale jakmile na scénu příchází "zlo", tak je to problém. A jelikož nejsem ani fanda seriálu, musím hodnotit spíše podprůměrně. 50% ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já sci-fi nikdy nepřišel na chuť. Což o to, mimozemšťanů je dost i na Matičce Zemi, proč se na ně dívat i ve filmu. Emmerich je přesně ten typ režiséra, který mě odradí od projekce filmu už jen svým jménem. A možná, než natočil Stargate, bedlivě četl knihy bodrého hotelmana Dänikena, toho, co umí tak krásně psát pohádky velkým dětem na dobrou noc, nebo toho, co mu straší ve věži (druhá varianta je správná). Dobře, dejme tomu, kdesi v dalekém vesmíru nasedl na svou plechovou kárku Pan Mimozemšťan, dolétl k nám, chutnala mu zdejší voda, která mu dělala žůžo-labůžo na měchýři, povětří mu dělalo dobře na revma, písku ke stavbě všude dost (jen ten cement), a tak tu zůstal. Jenže bohužel se mu do cesty postavili emeričtí odboráři požadující pro egyptské fachčenka svobodu (jak jinak) a začal odboj. Ale nepochopili, že ten E.T. přišel zachránit velryby, ukončit kácení deštných pralesů, vyladit ekoklima, čímž ale bohužel přispěl k rozšíření viru H.I.A. (hodně invazivní Amíci). A tak to začalo, Egypt, Afghánistán atd. :-) Podobných myšlenek o tajemných branách se vyskytlo už mnoho. A krom Spadera a Russella na téhle variaci nevidím vůbec nic....jen od Á do Ž už dříve nalajnované malé vápno před brankou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně nákladné scifi, které scenáristé hodně odflákli, a vizionář Roland Emmerich už jen nabídl žoldácký sestřih Kurta Russella, brýle Jamese Spadera a solidní porci efektů zahalenou do pěkného vizuálu. Film se moc hezky rozpadl na scenáristickou kašičku se zdlouhavým putováním vyslané vojenské expedice s egyptologem po poušti na neznámé planetě, jíž vládne obávaný staroegyptský božský vládce, jemuž všichni ze strachu otročí. Zřejmě vlivem necitlivého zásahu studia při finálním stříhání filmu se to filmem hemží nenavazujícími scénami nebo samými nesmysly a to zjevně páně Emmerichovy nikdy moc nevadilo. Z diváků by mohl už přestat dělat blbce, i když pokusy působit sofistikovaně tady rozhodně jsou, ale taky se vesele vykrádá jeden film za druhým. Od Predátora až po Star Wars. V kině film zaujal svým vybroušených vizuálem a na tehdejší dobu velmi kvalitními speciálními efekty. Herci odvedli průměr. Doma televizní obrazovka nedá vyniknout technické stránce filmu a hrozí trochu zblblá zívačka, která si hraje na super spektákl, ale při bližším ohledání tomu tak není. Příště prosím dokonalý scénář, Herr Emmerich. 40% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Emmerich podobně jako Bay neléčí rakovinu, ale baví lidi, takže tu máme dobrodružné sci-fi ve velkém stylu se vším, co k tomu může patřit – objev neznámého; geniální vědec, který všechno vyřeší; sci-fi vychytávky; akce; epické prostředí ve stylu Star Wars IV, epická hudba jak od Williamse, ale popravdě mě nejvíc ztaujalo, jak – byť uměle – přiběh zapasoval do historických souvislostí. # [viděno: dir.cut, monitor, 5.1] # příběh **** | hudba **** | humor - | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (71)

  • V řadě davových scén byly použity figuríny. Byly prostě levnější než kompars. (džanik)
  • James Spader (Jackson) se přiznal, že na nabídku zahrát si ve filmu kývnul kvůli vysokému honoráři, protože scénář shledal velmi tristním. Svého rozhodnutí zpětně nelitoval, právě naopak se nebál veřejně ke svému rozhodnutí přiznat. (HellFire)

Související novinky

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

AFO bude bořit mýty

AFO bude bořit mýty

06.04.2019

Blíží se 54. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). Čeká vás 6 dní plných vědy, poznání, filmů a mnohem víc! Od 23. do 28. dubna si nenechte ujít tuto… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Reklama

Reklama