Reklama

Reklama

V. V. Štech vypravuje a vzpomíná

(seriál)
Československo, 1965, 11–33 min

Výjimečný znalec českých dějin a umění, profesor V. V. Štech vypráví o řadě témat. (Česká televize)

Recenze (12)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tohodle starého pana profesora můžu naprosto kdekoliv a kdykoliv, to je nepřeberná historická studnice informací všecho druhu. Člověk se vždy něco nového dozví a něco nového objeví...Jeho vyjadřování a poutavý projev (pozn. dobou) dnes už málokdo napodobý a stěží někdo ví tolik jako věděl on, tím se však nechci dotknou všech jeho pokračovatelů. Tohle se musí dělat s láskou a dlouhodobě, tak jako všechno..Jednoznačené hodnocení.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Mediální hvězda Pražského jara byla nesmírně populární už tenkrát. V době různých blábolů je tento erudovaný, kultivovaný vlastenec, evropsky a světově rozhleděný spolupracovník Masarykův a Benešův (působil r. 1919 na versailleské konferenci v naší československé delegaci) pohlazením na duši. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem díl o Slavíčkovi, což je taková odborná přednáška u piva. https://www.ceskatelevize.cz/porady/896866-v-v-stech-vypravuje-a-vzpomina/26953130297/ ()

sator 

všechny recenze uživatele

Erudice je zřejmá, provedení tristní... 1. díl: 01. Tváří v tvář 2. díl: O Pražském hradě 3. díl: O hercích 4. díl: O Vyšehradě 5. díl: O J.V. Myslbekovi 6. díl: O svatém Václavu 7. díl: O řece a městě 8. díl: O Žižkově 9. díl: O Praze 10. díl: Štursa: jak jsem jej znal 11. díl: O svatém Václavu ()

curil 

všechny recenze uživatele

"Já jsem znal každého" - odpovídá V. V. Štech na otázku spolubesedníka na heroické osobnosti českého kulturního života. A také o nich zasvěceně vypráví. Vidím cyklus už poněkolikáté a vždy se dozvím něco nového, tolik informací nelze najednou vstřebat. ()

MariusDee 

všechny recenze uživatele

Promluvy pana profesora Štecha vynikají jak svou obsahovou, tak formální bezchybností. Má krásné vyjadřování, které známe ještě z prvorepublikových filmů. Zároveň je jeho projev velmi poutavý a jeho myšlenky ucelené a harmonicky se rozvíjející. Ještě jedna poznámka: Nevím, nakolik by dnešní divák byl schopen překousnout 20minutový rozhovor v jednom až dvou nepřetržitých záběrech, s jediným pohledem stále upřeným na mluvícího starce...a ještě k tomu v černobílém provedení! Jo, jo, člověk si uvědomí o kolik je dnešní kamera, střih a vůbec celá filmařina rychlejší a vůči divákovi mnohdy agresivnější...že by obraz doby? :( ()

LoneGunman 

všechny recenze uživatele

Tohle je ultimátní libůstka, kterou bude malá skupina lidí jako jsem já - obdivovatelů noblesy časů dávno minulých, milovníků historie, zájemců o starou Prahu apod. - milovat, a zbytek nebude schopen jí sledovat déle než 5 minut. ()

Reklama

Reklama