Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je předvečer prvního máje. Na návsi malé vesničky leží veliký stožár ověnčený zeleným kruhem s barevnými pentlemi, který se jako každý rok slavnostně zvedá na počest příchodu jara. Místní chlapi tady na to už mají svůj systém – pár piv, bagr a traktor – za chvíli májka stojí a jde se slavit. Jenže letos nenadále přijel Týno, herec z Prahy (I. Trojan). Místní rodák, ale dnes už spíš místní odrodilec. Už jako kluk trochu nezapadl, byl jiný, a tak mu to kluci dávali znát. Odjel za štěstím do města a stal se známým hercem televizních seriálů. A teď se přijel podívat a zdá se, že ví nejlíp, jak postavit májku. Prý pěkně postaru, ručně, aby tradice neutrpěla. A tak se vesničtí nechali v hospodě při pivu vyhecovat. Ráno s těžkou hlavou se už nadšení pro tradice nezdá být tak veliké, ale je třeba sázku vyhrát… (Česká televize)

(více)

Recenze (104)

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Víte, co mají u tohoto filmu společného název, scénář a režie? Ve všech se zrcadlí nedokonalost. V prvním případě není vadou na kráse, u ostatních dvou se projevuje nepřesvědčivostí a umělostí, což jsou také, nutno dodat, hlavní neduhy většiny TV filmů. Nebýt skvělých hereckých výkonů Ivana Trojana, Igora Bareše a nezaslouženě do hlavních rolí neobsazovaného Jana Vondráčka a zajímavého námětu, upadl by tento májový vesnický příběh pod průměr. Kde je ta doba, kdy Zdeněk Tyc natočil vynikající Smrady? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jasně, bylo to ve čtvrtek večer na ČT1, ale v době, kdy se nehraje žádný kloudný sport, jsme u toho s chlapama v hospodě neskutečně chcípali. Je to variace na mluvící hlavy, navíc venkovany urážející(opěvující) reklama na chlast. Víte, kdyby chlast byl taková nuda jak v tom filmu, tak tolik lidí nechlastá. Jedna hvězda za naši odvahu, že jsme to chrabře nevypli a dokoukali to. BTW. dvoutísícej komentář mi nevyšel moc pěkně... :D 25% ()

Reklama

piskot.. 

všechny recenze uživatele

Příběh trochu pokulhává (drama z minulosti jsem čekala většího rázu), na stranu druhou napjatá atmosféra, oblast venkova, v níž je lidská nespokojenost a omezenost znatelnější než ve velkoměstě, tento nedostatek dostatečně vyplňují. Sympatické obsazení (mí oblíbení divadelní herci - Trojan, Pleštilová, Dulava) se zajímavou osobností Tomáše Kluse (škoda, že nezazpíval) navrch. Originální prokládání animace (stejně jako u Juna) bylo na místě a děj oživovalo. Celkově velice milý snímek. ()

rostlinka 

všechny recenze uživatele

Tradice, předsudky, egoismus, závist... aneb když se zběhlý rodák (a ještě ke všemu slavný) vrátí do rodné vsi... Co to s sebou přinese za problémy a hádky. Příjemný příběh z jedné české vesnice. Marie Doležalová svou roli zvládla naprosto suprově :). A polonahý Tomáš Klus... mmmmm :P :)). Kvalitní scénář a pohodová hudba. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Parádní televizní film. Lehce natočený příběh o vážných věcech a navíc demýtizace toho "skvělého komunitního vesnického života". Tedy jednoho velkého intelektuálského omylu z devadesátých let, kdy spoustu lidí utíkalo do vesnic právě za přízrakem milého lidského soužití, aby se o deset let v deziluzi vraceli zpátky do měst. Hvězdné herecké obsazení: oba Trojanové, Dulava, Bareš, Doležalová, Pleštilová ... dokonce i ten Klus ve filmu sedí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Slovo „šejdr“ znamená, že je něco křivé či rozdílné od toho, jak to má být „správně“. „Šejdr“ je i pracovní směna v městské dopravě rozdělená podle dopravní špičky, tzv. dělená služba, ale také přihrávka ve sportu poslána s falší. Původ slova není jasný a češtináři se neshodnou. (sator)
  • Film se natáčel v obci Sebečice. (R.Drson)
  • Týno (Ivan Trojan) přijíždí vozem Fiat Barchetta, jedná se o roadster vyráběný italskou firmou Fiat od roku 1995 do roku 2005. (sator)

Reklama

Reklama