Reklama

Reklama

Německé pohádky


O doktorovi Vševědovi (E02)

(epizoda)
  • Československo O doktoru Vševědovi
Pohádka
Československo, 1973, 16 min

Obsahy(1)

Do dnešního cyklu Pohádek pro pamětníky jsme vybrali jednu podle bratří Grimmů. Natočil ji podle scénáře I. Povejšilové v roce 1973 režisér L. Ráža, který do titulní role sedláka Raka alias doktora Vševěda obsadil V. Menšíka... Sedlák Rak (V. Menšík) se vrátil z města, kde byl prodat dříví doktorovi. Líčí své ženě (H. Růžičková), jak vznešeně to v doktorově domácnosti vypadá i to, že se mu svěřil s tím, jak rád by se stal také doktorem. Ten mu poradil, že není nic jednoduššího – stačí si jen dát na dveře ceduli s nápisem DOKTOR VŠEVĚD, a tak i sedlák Rak učiní… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

honajz

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Známá pohádka v docela slušném provedení hereckém a částečně i studiovém. Trošičku tam je dokonce i Rážův rukopis cítit, ale vážně jen trochu. :-) Jen to cemballo nechápu, jako že německá pohádka, tak Bacha? ()

Skuby47

všechny recenze uživatele

Vtipná jednoduchá studiová pohádka. Mezi šesti účinkujícími vyniká duo Menšík - Růžičková a dodnes stále aktuální myšlenka, že krást se nemá. Díky humoru a hereckému obsazení může se ještě po 45. letech pamětnickému divákovi líbit. U dětí to bude horší - barva chybí. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší pohádka natočená v rámci cyklu krátkých německých pohádek bratří Grimmů v režii L. Ráži. Vladimír Menšík jako sedlák Rak alias doktor Vševěd řeší případ ztráty peněz na královském zámku. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krátká vyprávěnka s vynikajícím panem Menšíkem a paní Růžičkovou. Natočeno za pár šupů a účel to splnilo velmi dobře. ()

Reklama

Reklama