Reklama

Reklama

Nejtemnější zlo

(TV film)
  • USA The Dunwich Horror
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Některé věci je lepší nechat pohřbené... Whateley House stojí v bezútěšné krajině. Neboť místní lidé dosud věří v Satana, každého upřímně varují, aby se od tohoto opuštěného domu držel hodně daleko. Právě tady se totiž odehrálo cosi nepopsatelného… Ženě se narodila dvojčata – chlapec... a pak stvoření, které se člověku vůbec nepodobalo. Byl to přízrak, jemuž bylo souzeno otevřít brány mezi naším světem a říší Prastarých, kteří zemi obývali dávno před příchodem člověka. Prastaří dlouho spali, teď se vracejí a s nimi přichází chaos a šílenství. Zabránit tomu mohou pouze magická zaklínadla z Necronomiconu, tajemné knihy arabského učence Alhazreda, jejíž originál však střeží fanatici z Černého bratrstva...
Autoři snímku se inspirovali mysteriózní atmosférou povídky „Dunwich Horror“ z pera H. P. Lovecrafta, nejuznávanějšího autora hororů 20. století. Proslavily ho zejména příběhy popisující temné a podivné síly obývající Zemi před milióny let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase po docela dlouhé době odhodlal pustit si nový horor, který podle dostupných informací (NU Image, režisér Leight Scott) vypadá hned na první pohled jako hrubá urážka kinematografie. A znovu jsem se přesvědčil, že to nemám zapotřebí. Nebudu psát, že jsem film protrpěl celý bez přeskakování určitých zvláště nesnesitelných pasáží, protože by to nebyla pravda, ale viděl jsem větší část v kuse, zbytek ve "zrychleném módu". Na celém snímku jsem však nenašel jedinou věc, kterou bych chtěl/mohl pochválit. ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Do studenstkého univerzitního městečka dorazí Wilbur Whateley. Jeho cílem je získat nejcennější knihu Necronomicom, která je vlastností Univerzitní knihovny. Tato kniha obsahuje nejrůznější zakletí. Když doktor Henry Armitage kategoricky odmítá půjčit Whatelovi knihu, rozhodne se využít svůj šarm, svést jeho asistentku Nancy Wagner a dokonat tak ďábelský plán.... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže po dlouhý době jsem zkoukl film z Nu image a můžu říct že co se technické stránky týče tak se dost zhoršily, efekty třeba jsou stejné, což znamená na obstojné urovni ale to se týká třeba protředí tak to je neuvěřitelně špatné. Celý je to šedivý což se k příběhu o Cthulhu hodí ale co je to naplat když se tu dost často kecá, a at je Furst sebelepší režisér tak jako herec za moc nestojí. Zdálo se mi že umí jeden a ten samej upřenej pohled. At jsem se snažil sebevíc film častěji a více upadal do stereotypu takže to bylo časem horší. A ani herci ac celkem známý to moc nezachránily. Slabej horor který díky tématu slibuje rozhodně více než může. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je asi remake stareho hororu The Dunwich Horror, ktory robi hanbu jeho starsiemu menovatelovi.Vsetko v tomto filmu je amaterske, nezaujimave, nudne a vlecuce sa znudenym tempom do konca filmu. Pre mna je to pochopitelne brak roku 2009. Od tohoto filmu ruky prec a vyhnite sa od neho velkym oblukom a nasmerujte sa ku lepsim filmom ako je tento odpad. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

nebýt happyendu hodnotil bych i výš poněvadž tento film je tak krásně arkhamovský (ačkoliv ne moc lovecraftovský) až to u srdce hřeje ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

To skákání děje z místa na místo mi pěkně lezlo krkem. A ten guláš v tom… Kdysi dávno jsem nějaké práce od H.P. přečetl, a nijak mne nenadchly. Efekty ve filmu stály za starou bačkoru, hudba také nic moc. Ovšem nedat nic, to si také tento film nezaslouží. A tak, z milosti… ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co jsem od filmu od Nu Image čekal. Říkal jsem si, že jedno z nejlepších děl Howarda Phillipse Lovecrafta přeci nemohou tak pokazit. Povedlo se. INu image tvůrců nejhoršího braku má studio asi zaslouženě. Že to bude trikově příšerné jsem čekal, že vzhled hlavního monstra nebude dobrý tak nějak taky, že tam nebudou oskarové herecké výkony musí být jasné úplně každému (byť obsazení je tu zajímavé - režisér céčkových filmů Griff Furst, Lovecraftovský veterán Jeffrey Combs a Dean Stockwell známý ze starší verze Dunwiche), ale aby obrátili o 180° postavu Wilbura Whateleye a místo "nadpozemsky inteligentního" tu byl "momentálně zaostalý", to už je teda moc. Jednu hvězdičku za to, že aspoň částečně z toho šla předloha cítit, dám, ale nadšený z toho vůbec nejsem. ()

Mrtvobog odpad!

všechny recenze uživatele

Milujem Lovecraftove diela, a veľmi milujem jeho Dunwich horror. Ale toto, toto je niečo úplne pod úroveň. S Lovecraftom a s klasikou Dunwichu to nemá ni spoločné. Hororová atmosféra je nezvládnutá, psychologický aspekt úplne mimo, neznámo je prezentované totálnymi brakovými efektami. Dej je neskutočne dementný. Škoda špinenia mena Dunwich horror. ()

Reklama

Reklama