Reklama

Reklama

Past

  • Česko Případ Stone (více)
Trailer 1

Jack Mabry, vězeňský kurátor, počítá dny, kdy odejde do důchodu. Dříve však musí ještě přezkoumat případ Geralda „Stonea“ Creesona, který je ve vězení za vraždu svých prarodičů – smrt upálením. Nyní se blíží doba, kdy by mohl být podmínečně propuštěn, a Stone potřebuje přesvědčit Jacka, že se změnil… Jeho záměry ovlivnit Jackovo rozhodnutí mají však závažný a neočekávaný efekt na ně oba. Tenká linie mezi padouchem a právníkem se nebezpečně zužuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (158)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nám i Éda s Bobíkem Přicházejí s deštěm. Smutné. Mám chuť uvázat jim ten Kámen kolem krku a hodit zpět do té esoterické žumpy, odkud jej vytáhli. U takového lovení perel ze sviních žaludků jsem měl opět chuť kreslit kosočtverce a jen tak, z nudy, zmlátit děti. Dalo se to se zatnutými zuby vydržet do chvíle, než do tohoto koktejlu podivných depresí a rádoby religiózně-psychologických žvástů osvícený autor namixoval ztopořené pěticentimetrové bradavky paní Jovovičové. To bylo natolik ekelhaft, že to ze mě vysálo zbytky testosteronu a naděje na zlepšení. Nikdy by mě nenapadlo, že jednou budu muset odstřelit i Édu, ale co je moč, to je moč. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jsem Stone. Říkají mi tak kamarádi.“.....nebo ...... Buď tiše a věř, že jsem Bůh.... Co z toho je pro film příznačnější stále nevím. Je tu totiž tolik věcí, které můj nízký intelekt nedokáže správně pojmenovat. Třeba ,,SPIRITUÁLNÍ PRAVDA“ či ,,BOŽÍ NÁSTROJ“. Napsat s vážností o čem film je, tak určitě víc o cestách víry než o vězení. O pochybnostech, hříchu, očistci. A zatím co se E.Norton mění ve spirituální zjevení, tak mu ostatní píchaj ženu. Ty 2* jsou hlavně za výbornýho Nortona a posledních 10 minut. Z nich je cítit podobné charismatické ,,chvění“ jako třeba v Magnolii. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět krásný oči a bradavky M.Jovovich. 2.) Často přemýšlím o věcech, který jsou nekonečný. 3.) K propuštění z basy mi chybí už jen několik pohovorů. 4.) Jsem fanda filmů s pomalým, nudným tempem. 5.) Nevím, kdy provádět detoxikaci magnety. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčil výkon Edwarda Nortona jak zahral Stonea, ale žeby ma tento film zaujal niečim iným, tak to nie. Samotné tržby hovoria za všetko, keď rozpočet filmu bol niečo cez 22 mil. a tržby len niečo cez 8 mil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přes nesvižnost, napůl místnou meditativnost a lehký závan moralizování je to pořád slušný (a nevšední) film o něčem. Myslím ale, že bez charismatu trojice De Niro, Norton, Milla Jovovich by to bylo divácky úplně o ničem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O co se Stone pokouší, tomu rozumím, potíž je ale v tom, že takhle zkrátka a dobře psychologické drama vypadat nemá. Může za to jak bezradný scénář, tak režie, a výsledkem je jediná hvězdička za tradičně vynikající výkon Edwarda Nortona. Jinak takhle zabít herecké obsazení a slibný námět, to už chce opravdový talent. Celkový dojem: 25 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stone není až tak špatný film. Jeho hlavním nedostatkem, který tak trochu může diváka uspávat, je jeho nedotaženost. V postavách a ději především. Charaktery postav jsou jaksi zamlžené, nejasné, jen lehce načrtnuté, ani jedna z nich není prezentována ani jako vyloženě kladná, ani záporná. V jiném případě by to možná patřilo mezi klady, jenže snímek v tomto stylu pokračuje i v zobrazení příběhu. V podstatě se vlastně nic zásadního neděje. A u toho, co snímek alespoň trochu posunuje zpomaleně kupředu, netušíme, proč se to vlastně děje, či jaké to má důvody. Robert De Niro žije v dlouholetém, stereotypním manželství se svou hodnou a milou ženou, ke které má, vlastně ani nevíme jaký vztah. Když pak potká sexy Millu Jovovich, která ho začne svádět, začne s ní chrápat, zatímco její hezký manžel sedí v base. Stejně to očividně ví, ale nijak mu to nevadí. Vše je to součástí plánu, který je zamlžený a nejasný, jako zbytek filmu. Zkušený vězeňský kurátor se nechá oblbnout od ženušky svého "klienta", která mu byla nastrčena proto, aby svého milého dostala z basy. Tím, že s ním začne spát? Kurátor přece není hloupý Lojza, aby mu to nedošlo. Jenže ubíjející nuda v manželství a sexy mladá šťabajzna na obzoru, tomu se nedá odolat, že. Dívka sice říká, že svého manžela miluje a že by pro něj udělala cokoliv, divákovi se však naskytne pohled, že je mu věrná jen natolik, dokud může p*chat i s jinýma. Takže to celé jaksi vlastně nedává smysl. Ale svým způsobem mi to přišlo zajímavé. Jako nezávislý film by to možná i obstálo. Výborná je i hudba, která tak nějak celkově zapadá do formátu "nezávislosti." Těžko říct, jestli chtěl být tento snímek silné drama, nebo zajímavý a jaksi nedotažený příběh, kde si má divák interpretovat většinu věcí sám. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Film s jednoduchou dejovou líniou, no pomerne ťažkým psychologickým motívom. Celý scenár sa točí okolo viery v Boha a rôznych pohľadov na vieru. Z toho filmu som mal pocit akoby sa autori snažili vytvoriť divákovi v hlave rovnaký bordel, aký ma v hlave hlavný hrdina... Super obsadenie, zaujímavo vymyslený dej, skvelý potenciál, ktorý totálne zničil ten scenár posadnutý vierovyznaním. Nečakal som veľa, no aj tak som sklamaný ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hlavně mě mrzí trestuhodně nevyužíté herecké obsazení. Přitom námět Stoneyho není vůbec špatný, jen scénář toho moc nenabízí a režisér krom líbivých záběrů nedokázal dát filmu skoro nic. A konec byl jedno velké zklamání. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych takový paskvil. Herecké obsazené totiž slušné, bohužel však pouze na plakátu. Jinak je to průměr, spíše podprůměr (Milla). Film bez náboje, bez emocí, bez výraznější scény. Robert "sit the fuck down" De Niro nemá poslední dobou štěstí na dobré projekty. Curran není dobrý filmař. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy by distributoři neváhali ani vteřinu a tento film s tak zvučným obsazením, by nasadili okamžitě do kin. Byly doby, kdy každý z trojice De Niro, Norton a Jovovich točili skvělé filmy. Jo, to byly krásný časy… Stone je zvláštní snímek. Je to takový pokus o něco víc, než jen film, který ne tak úplně vyšel. Dnes se nějak nezmůžu na kloudný komentář, tak jen v bodech… Klady: Obsazení (hlavní trojice je perfektní), pěkná kamera. Zápory: Konec a scénář. Pokud nemáte slabost pro Millu Jovovich, odpočtěte si z mého hodnocení jednu hvězdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zmatený a zbytečný slepenec, u kterého divák skřípe zuby. A to snímek tvůrce Barevného závoje nezačíná zle, jenže se do látky nikdy úplně nepoloží. Ve výsledku jakoby nedýchal, jakoby se obával většího tahu na bránu.. prostě jen meditativně vypráví nikterak atraktivní příběh, ve kterém hrají výborní herci (ano, myslím i Millu), ale v tomhle materiálu jsou prostě jen maňáskové průměrného divadla. Nejvíc sere (a to doslova) Norton, kterého nesmírně obdivuji, ale za posledních DLOUHÝCH pět let nezavadil o zajímavou roli v něčem pořádném. Platí to stejné, co u Barevného závoje. John Curran dokáže ukočírovat solidně fungující filmové složky, to nejdůležitější, tedy příběh, nikoli. Tenhle koktejl podivných depresí měl zůstat někde hodně vysoko na polici.. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ten konec - nekonec mě opravdu naštval, jako u všech filmů, kdy režisér nevyužije možnost to někam dotáhnout, tady 4 hlavní postavy (alespoň podle mne snad) někam směřovaly a tím pádem několik možných variant vyústění přišlo vniveč - škoda....Každopádně měním názor na Millu Jovovich a začínám si o ní myslet, že hrát umí (bez ohledu na velikost i tvar jejího tolik propíraného poprsí). Tenhle film si ale přes všechny jeho nedostatky budu pamatovat, tak mu přilepším na hodnocení..... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudné a zdlouhavé psychologické drama, ve kterém nefunguje to hlavní, postavy. Ty jsou totiž tak špatně napsané, že jim jejich vývoj, pokud se o něčem takovém dá v tomhle filmu mluvit, vůbec nevěříte. De Niro s Nortonem se sice snaží co můžou, ale z tohodle prachbídného scénáře, který jde vlastně odnikud nikam, z toho víc vytřískat nešlo. Tempo filmu je navíc na bodu mrazu, dialogy mezi hlavní trojicí vůbec neodsejpaj a vypadá to, jak kdyby u toho režisér místy sám usnul, jak mrtvolně je to natočený. Nejde mi do hlavy, jak do toho ty herecký hvězdy vůbec mohli jít. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z tých nízkopotenciálnych filmov,ktoré mi nedali vôbec nič,alebo len veľmi málo.Vyznačuje sa prostoduchou zápletkou,ľahko predvídateľným dejom,plytkým myšlienkovým základom a triviálnym záverom,ponechávajúcim všetko na diváka.Pozitívne hodnotenie si zaslúžia len Norton a De Niro,ktorí vrámci svojich oklieštených možností uhrali slušnú remízu a svojimi výkonmi priviedli film aspoň k akej-takej pozerateľnosti.To ostatné skuočne nestojí za reč a za druhé pozretie už vôbec nie.Slabých 30%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nortonov výber úloh už dávno nie je to, čo bývavalo, dráma / thriller slabý ako čaj ale aspoň Milla ukázala to čo mala a že mám pre ňu veľkú slabosť nasvedčuje aj tretia hviezdička =). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od faktu, že slovenský preklad filmu kompletne prezrádza hlavnú zápletku, musím priznať sklamanie nielen z celého príbehu ale i spôsobu, akým sa to režisér snažil podať. Okrem zbytočného moralizovania a kecov o zmysle života, duši a Bohu nám dokopy nič neostalo. Áno máme tu DeNira i Nortona v jednom filme, čo je super, ale chýba napätie a nie je veľmi čo hrať. Úvod filmu z 50-tych rokov už nemá takmer žiadnu dohru, iba slovnú a scéna slúžila pravdepodobne iba na to, aby režisér vrhol tiene pochybností na postavu DeNira. Každý zhrešil, každý urobil niečo zlé, ale prečo to toľko obkecávať? Záver sa zvrtol na obyčajný 100x prevarený americký thriller. Na jedno pozretie. Tesné tri hviezdy. 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden víru ztratil a druhý ji našel. Roberte, zbláznil ses? Robert De Niro se válí s Millou v posteli. Edward Norton žvaní moudra o bohu. Tohle si diváky fakt v kinech "najde". Myslím že film bude stažen jak u nás, tak na Slovensku, protože na tohle nikdo nepůjde. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak Stone bol pre mňa jedno veľké prekvapenie. Moji traja obľúbení herci na plátne - Milla Jovovich, Robert De Niro a Edward Norton, takže bolo jasné, že to mal byť koncert na plátne a ničoho takého som sa k mojom šťastí dočkal. Film necháva naozaj veľa na divákovi, ako sa s ním pobije, kam jednotlivé postavy zaradí. Ale ani v realite nemáme návod na vzhľad do cudzích životov, mnohokrát ani do toho svojho. Príbeh je jednoduchý, predvídateľný, ale divákovi nevadí, že sa tam nič moc ani nedeje, naozaj nevadí, ale malo to väčší potenciál, už len vďaka hercom, ale bohužiaľ ostalo to pri nadpriemere. Musím súhlasiť, že stačí vidieť raz a aj keď to neuvidíte, tak sa vôbec nič nestane. ()

Související novinky

Superhvězdné novinky

Superhvězdné novinky

27.04.2009

DiCaprio, Norton, Washington, Jolie. Bez zbytečných řečí se vrhněme na jejich nové projekty. Leova produkční společnost Appian Way už před časem zakoupila práva na bestseller Joshe Bazella Beat the… (více)

Reklama

Reklama