Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim říct,že Big Dolfik nikdy nepatřil do mý topky akčních borců let minulejch.Hodně těžkopádnej,se snad nejhorším hereckym výrazem ze všech akčních borců,a navíc bez štěstí na alespoň průměrný režiséry.V poslední době je to navíc v hodnocení max.jedna hvězda.Tady i jako režisér ve filmu s dost nelogickym konánim postav,s mizernou akční choreografií,ale naštěstí alespoň příběh to jakžtakž má.40%. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle byla vykrádačka všeho možného tisíckrát viděného. Navíc nesnáším ty nervní klepající se kamery, postavené našišato, už i proto, že není pořádně vidět akce. Tady i přesto je ta akce naprosto bez nápadu - jako bych se díval na nějaký díl stařičkého Knight Ridera. Milionkrát provařená klišé jako bývalá manželka a jejich dcera v nebezpečí. Pitomé dialogy včetně toho, že holčička je s maminkou a řve: "Mami, tati!" ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to jednoznačně nejlepší Dolphův film po roce 2000. Už dlouho nebyl takhle brutální, akční a schopný předvést spoustu přestřelek a bojových scén. Film se navíc neustále odehrává jinde. Záběry jsou skvělé, paneláky, interyéry budov, různé prostranství, krásné záběry z Kanady (Vencuver) z USA (Los Angeles) a z Hong Kongu. Krve je tu fakt dost,a le dost mě štvala roztřesená kamera, to nemůže být normální záběr na místnost ve které se sřílí z více úhlů a né jako by to točil feták co si nutně potřebuje šlehnout. Určitě by se to dalo natočit mnohem lépe, ale když se srovnají všechny Dolphovo nové filmy, je Icarus to nejelepší co natočil i když to nění kdoví jakej trhák. Myslím, že za 6 melounů to byla slušná podívaná a přestřelky byly dost slušně zvládnuty, nejhezčí scéna z filmu, byla tam jak Vadim hodil Icarovi doutník, on vytáhl z kapsy zapalovač (rozbuška) a odpálil bomby za Vadimem a pak ten zabiják na konci, kterého Dolph zachránil v Hong Kongu, také jsem si říkal no a ted ho oddělá a co se nestalo? Řekl mu " Řekl bych, že dneska máš šťastnej den" ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film, který si Dolph sám i režíroval mi svou kvalitou připomíná "Ruslana" se S. Seagalem. Myslím si, že akční hvězdy převážně devadesátých let se v minulé dekádě hodně topily ve špatných scénářích, když i choreografie nestála za moc. Tento film ale ukazuje, že D. Lundgren ještě nepatří do starého železa a když by byl scénář ještě kvalitnější, určitě by se v něm tato ikona akčních filmů neztratila. Nakonec i jeho výkon v "The Expendables" se mi dost líbil. Dolph je klidně sto točit kvalitní akční filmy ještě alespoň dalších deset let. Chce to opravdu slušný scénář, o akční stránku se tento charismatický herec postará už sám. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Lundgren se ve filmu neštítí zabíjení. Lundgren si zamiloval digitální kamery. Film jako by z osmdesátek vypadl. Dolph někdy házel takové chladné pohledy jako za mlada. Rozhodně bych netipoval rozpočet jenom 6 mega. Trochu divně na mě působila scéna kdy Dolpha postihne tragédie (až to uvidíte tak pochopíte). Akce je natočena moderně, takže roztřesená kamera, ale jde tam vidět, že Lundgren ještě zvládá nákou tu náročnější akci. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Dolph Lundgren povedal, že americký názov filmu "The Killing Machine" (v preklade "Stroj na zabíjanie") sa mu nepáči a zdá sa mu až príliš hlúpy. Pôvodný názov Icarus je podľa neho viac záhadný a fascinujúci. (m.a.t.o.)
  • Icarus sa v kinách premietal iba v Los Angeles (po dobu jedného týždňa), v Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Ománe. V ostatných krajinách vyšiel rovno na DVD. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde je Icarus (Dolph Lundgern) so svojou manželkou v moteli, tvrdí, že jeho pravé meno je Jevgenin Kyrylenko, no v jeho zložke, ktorú mu ukazuje Graham (David Lewis) po zatknutí, je meno Viktor Mikhajilo. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama