Reklama

Reklama

Dívka s kaméliemi

(festivalový název)
  • Japonsko Šódžo cubaki (více)
Japonsko, 1992, 56 min

Režie:

Hiroši Harada

Předloha:

Suehiro Maruo (komiks)
(další profese)

Obsahy(1)

Malá Midori nemá v životě štěstí. Její nemocnou maminku ještě nestačily úplně ohlodat krysy a dívenka prodávající květiny je donucena pracovat v cirkuse, kde se stává obětí sexuálního i jiného ponižování ze strany místních „zrůd“. Ještě že se do Midori zamiluje nový člen ansámblu, liliput, který vedle toho, že dokáže vlézt do láhve s úzkým hrdlem, ovládá také mocnou magii. Film vzniknul podle mangy undergroundového kreslíře a scenáristy Suehira Marua, jehož tvorba náleží do stylu, kterému se poprávu říká ero guro nansensu, nebo-li erotický groteskní nonsens. U Dívky s kaméliemi se autor navíc inspiroval starým japonským formátem kamišibai, jehož provozovatelé jezdili od města k městu a předváděli zákazníkům obrázky, k nimž vyprávěli příběhy. Maruova historka je ovšem pro poněkud otrlejší publikum. Režiséru Hirošimu Haradovi se Maruův komiks líbil natolik, že se rozhodl podle něj úplně sám vyrobit nezávislý animovaný film. Trvalo mu to pět let vytrvalé práce na vlastní náklady. Vzhledem k extrémnímu charakteru svého filmu Harada ani nežádal japonskou ratingovou komisi o povolení k veřejnému promítání a snímek pouštěl výhradně pokoutně na soukromých projekcích doprovázených kouřovými efekty, ale i různými interaktivními prvky. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (22)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co by na tomhle anime mělo být zajímavého, příběh to není určitě, sice měl potenciál, jenže do scénáře se potenciálu protlačila tak desetina a kdyby někdo natočil film o tom, jaké hovadiny si režisér vymýšlel při promítání, byl by zajímavější. Animace není nějak výrazná a je v ní hromadu statických záběrů a jednotlivých obrazů bez pohybu, to se ale vzhledem k tomu, jak film vznikal na koleni dá pochopit a očekávat, jen trošku nechápu to všeobecné nadšení/zděšení nad nechutností některých záběrů, ono tam takových záběrů je hrozně málo, vlastně jen dva a z toho jeden jenom proto, že nemám rád, když se ve filmu ubližuje zvířatům. Většina scén ve stylu například olizování bulev je sice ujetá a divná, ale ne n tolik, aby ´to překonalo šeď a nedodělanost děje. A ani ty zrůdičky taky nejsou zas tak zrůdné. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

No teda, takovejhle bizár. Smutný příběh mladičké Midori, kterak v putovním divadle plném zrůd ke svému štěstí v neštěstí přišla. Jsem docela rád že to bylo animé, bejt to hraný tak nevim. Znetvoření lidi, zrůdy, rozšlapávání štěňátek, sexuální excesy, vylizování voka, no nemusím asi pokračovat. To vše v smutném hávu a lehce snovém provedení. Leckdo se bude stydět že se na takovejhle vál vůbec koukal :-))) 8/10 ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Odporná, zleazy, humusácká, brutální a krutě sadistická podívaná .... I když je to kreslené, je to fakt zážitek, jaký věci si tamtvůrci vymýšleli a jak je vykreslili a zanimovali... První polovina fakt stojí za to koukal jsem na to opravdu vyjeveně. Každopádně výborná, přímo excelentní, bizardní záležitost jen pro okrajové fajnšmekry ... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Freaks Todda Browninga som zatiaľ nevidel, ale podľa toho čo o nich viem, je Midori pravdepodobne ich pravý opak. Ak som to dobre pochopil, jedna z myšlienok tohto zvráteného anime hovorí, že škaredí a postihnutí sú zároveň ukrutné sadistické svine. Ťažko toto niekam zaradiť, je to také hodne surrealistické a trochu mixnuté pedofilným hentai; hodnotím teda skôr technickú stránku ako rozporuplný obsah. Edit: Mal som o Freaks asi trošku mylné informácie, je to z časti o tom istom, akurát že Shōjo tsubaki je verzia pre úchylákov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že jsem toho od Japonců viděl hodně, ale oni mě vždy dovedou překvapit. Tohle se jim povedlo i se snímkem "dívka s kaméliemi". Je to krátké, je to anime, ale je to děsivě úchvatné. Tady je strašně moc vidět, že tvůrci filmu považovali mangu za geniální a v některých chvílích v podstatě používají jen stránky z této mangy. Skvělé, i když bizarně nepříjemné. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama