Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Recenze (131)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinami by mě ani v nejbláznivějším snu nenapadlo, že se někomu podaří natočit kvalitní horor s tygrem v hlavní roli, natož opravdu hodně napínavý a strašidelný (maximálně bych uvěřil v nějakou zábavnou béčkovou blbinu). Burning Bright je zkrátka příjemné překvapení takřka grandiózních rozměrů. A to přitom prvních cca dvacet minut nic nenapovídá tomu, jaká hororová paráda se bude odehrávat dál. Jakmile se totiž sympatické hrdinka, její autistický bratr a hladová šelma ocitnou společně uzavřeni v domě, nastane taková jízda, že si až do titulků nevydechnete. S naprostou jistotou můžu prohlásit, že takto strhující žánrový napínák tu letos ještě nebyl. V momentálním nadšení jsem v pokušení dát dokonce plné hodnocení, no nicméně s ním pár dnů počkám, abych si ověřil, zda onen zážitek příliš rychle nevyšumí. Každopádně doporučuju. Edit po pár dnech: Tak na pět to fakt není, ale solidní čtyři nechám. Dějové piškuntálie mi nevadily, protože ta atmosféra tam prostě je :) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, tygr byl mazlíček :-) Malého postiženého hajzla bych osobně naservíroval jako přesnídávku tygrovi. Děsně mne totiž vytáčel. A ať mi ta kačena vypravuje, že ta tenká překližka na oknech nešla sundat? Dávám 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

No tak tiger v dome tu fakt asi ešte nebol. A v tom dome je hlavná hrdinka a jej malý bráško. Takže nejde o tupý slasher, ale hrá sa na atmosféru, herecké výkony a napätie. Film napriek tomu ponúka zopár krvavejších detailov, keďže tigra nezastavia žiadne dvere a občas sa so súrodencami dostane do prílišného blízkeho kontaktu. Finále už je troška vykonštruované (tiger skočil práve na tú postavu, na ktorú nakoniec skočil a nie na nejakú úplne inú, pritom všetky stáli tesne pri sebe). No vzhľadom na pomerne logické jednanie hrdinov mu to odpúšťam. Neviem síce, či by použitie voňaviek aj v skutočnosti fungovalo, ale tvorcovia to nakrútili tak, že som tomu veril. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tygr v domě. Zatímco vyhladovělý kočičák postupně vyráží všechny dveře nahoře i dole, sexy na spaní oblečená Briana Evigan a její iritujícně problémový mladší bratr se mu snaží neskončit v chřtánu. Má to svoje blbosti (i takovou tu celkovou), nudnější začátek a ne až tak povedený konec, ale místy to bylo i docela dost napínavý, na hlavní hrdinku se dalo koukat a mělo to Meat Loafa, takže budiž odpuštěno. 6,5/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, jestli tahounem filmu byl pěkně nasranej tygr (bodejť by ne, když 14 dní nežral), nebo propocená stehna hlavní hrdinky. Její bratr autista (toho bych nechtěl mít doma) mě svym řvaním a puntičkářstvím docela iritoval, ještě že sestra je celkem k nakousnutí, bohužel rozumu moc nepobrala. Vždyť jí absolutně nevadí ani to, že je před vlastníma očima jejich nevlastní fotr odřízne v rodinném domku od světa, a udělá tak z komplexu hotovou past. Ze začátku se to trochu vleče a párkrat po cestě zakopne, ale když naběhne do domu tygr, už se to nezastaví. Jo a vedlejší roličku si tu střihne zpěvák Meat Loaf, bez kterého bych se ale klidně obešel. Tak či onak, i přes tu pěknou kočičku nemůžu hodnotit víc jak za 50%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Po všech směrech perfektně zmáknutý. Sázka na kombinaci krásné šelmy a krásné ženy se vyplatila. Sledovat hlavní představitelku, jak se po baráku prohání ve spodním prádle nejprve upocená, později mokrá, nebylo vůbec špatné. Naopak, tohle je jeden z nejsilnějších zážitků z filmu. :-) Nechci tím snižovat kvalitu ostatního, režie byla výtečná, vynikala hlavně při akčních scénách s tygrem. Právě práce se zvířetem je na celém filmu asi nejzajímavější. Tvůrci měli po ruce skvěle vycvičené zvíře, které musel doprovázet skvělý cvičitel. Počítačové efekty jsou občas znát, ale všechny záběry kde se vyskytují jsou tak dobře sesříhané, že divák nemá téměř čas je rozpoznat. Dobré herecké výkony, dobrá režie, dobrý střih a dobře vycvičené zvíře. Doufám, že hodnocení půjde jenom nahoru, protože tento film si to zaslouží! 70% 23.08. 2010 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, Burning Bright patří mezi nejlepší zvířecí horory. Tygr je jen z menší časti digitální, čehož si velice cením. Film má sympatickou hlavní postavu, která to nemá díky bratrovi ( je autista ) vůbec lehké. Dočkáme se sice pár stupidit ( tygr+mobil, šatna ), ale je to ještě v mezích snesitelnosti. BB je navíc i vcelku napínavý. Mohu doporučit. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Dom ako klietka s hladným tigrom a retardovaným chlapcom z ktorej sa nedá dostať kvoli zabedneniu pred hurikánom znie veľmi čudne, ale na horor sa to môže hodiť. Všadeprítomné hlúposti však dojem veľmi kazia - nemožnosť ničím rozsekať zabednené okná, tigrove zákerné zničenie mobilu, chlapcove bezúhonné pobehovanie a posedávanie pred tigrom a mnohé iné. Námet je rozhodne zaujímavý, ale veľmi mi vadí a nedokážem sa povzniesť nad hlúposťou celého filmu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Oceňujem snahu o oživenie žánru " ANIMAL TERROR ". Ale nič viac. Urobiť z tigra blbca , ktorý v umne nasnímaných prestrihoch terorizuje 2-člennú rodinku v 2-poschodovom domčeku...to ee ! Bez tigra a s ďaleko silnejším " strangerom " si poradila v časoch minulých J.Foster . Podplachtová záležitosť na nedeľný večer. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý animal horor, ktorý však mohol dopadnúť o dosť lepšie. Súrodenecká dvojica (sympatická kočka a jej autistický mladší brat) zavretá v dome s vyhladovaným tigrom, je síce zvláštny ale v tomto prípade dobre fungujúci nápad. Škoda, že prvú pol hodinu sa totálne nič nedeje, až som chytal spavé tendencie. Potom sa to vcelku rozbehne, atmosféra krásne zhustne, niektoré scény sú extra napínavé a objaví sa aj zopár vydarených ľakačiek. Tiger bol krásny a dúfal som, že sa chudáčik konečne nasýti a všetkých tam požerie, obzvlášť toho otravného autistu. Bohužiaľ to však dopadlo presne podľa očakávaní a noriem korektnosti, dokonca aj záverečná pointa a vysvetlenie celkového pozadia príbehu je ponechané na tej najjednoduchšej, zúfalo obyčajnej a od začiatku predvídateľnej úrovni. Takže v tomto smere ide skôr o sklamanie a podobne aj scénky s tigrom občas naštvú, keďže sú z 90% natočené tak "šikovne", že je v zábere buď iba on, alebo potenciálne obete, prípadne sú na obrazovke úhľadne rozdelení a je jasné, že reálne sa na scéne nestretli, čo keď si človek všíma, zbytočne uberá na realistickosti i vážnosti. Celkovo to ale bolo fajn a fanúšikovia animal hororov sa určite potešia. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe slušný animal horror, ešte k tomu skoro celý natočený v 1. dome. Čo síce neznášam, ale tu sa to dalo bez problémov pozrieť. Podobný film: Mamba (1988) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si zaslouží především kostýmní návrháři. Úbor, který prakticky po celý film nosí hlavní představitelka, je navýsost výborně zvolený. Horší je to už s pochvalou pro samotného režiséra, který nemá koule na to, aby se úbor hlavní představitelky například roztrhl, namočil do ledové vody, shořel, nebo jednoduše skončil na podlaze. Ale teď vážně. Nečekal bych, že někdo přenese na plátno horor/thriller s tygrem v hlavní roli a ono to bude relativně fungovat. Funguje, místy navíc navýsost dobře. Burning Bright je zkrátka solidní jednohubkou, která sice vytřepe z rukávu i dost nesmyslů, ale ve výsledku potěší. Autistický bratr je dle mého slušné scénáristické oživení (i když bych ho taky radši předhodil hladové šelmě).. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kelly sa po tragickej smrti matky stará o svojho autistického brata Toma. Žijú spolu v jednej domácnosti s otčimom, ktorý však má svoje vlastné starosti. Zlú finančnú situáciu rodiny rieši po svojom. Namiesto zaplatenia štipendia na VŠ pre Kelly, alebo lepšej starostlivosti o nevlastného syna, kúpi bengálskeho tigra. Do oblasti kde všetci spolu žijú sa blíži hurikán. Divoká šelma sa dostáva z klietky a v dome už nie je veľa možností na úkryt. Boj o život sa môže začať. Som milo prekvapený. Toto nie je moja obľúbená parketa a preto dávam palec hore. Atmosféra sa miestami dala krájať, pointa príbehu celkom slušná, rozuzlenie a záver potešili nadovšetko, takže silno silné tri hviezdičky - 65%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ušlo to. Teda hlavne vďaka Briane Evigan v obtiahnutom tieločku a šortkách. O kladných sympatiách k postavám sa však nedá hovoriť, tým pádom ich prežitie mi bolo šumafuk a tvorcom sa pocit napätia podarilo navodiť len veľmi jemne. Alternatíva: Prey (2007), The Ghost and the Darkness (1996). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klasický nízkorozpočtový horor. Podprůměrné herecké osazenstvo, laciná kamera, úsměvné efekty, celková stylizace projektu dekádu pozadu... Začátek, než se začne něco dít, je vážně katastrofální. A ani s tygrem v domě nepříchází výraznější zlepšení. Měl jsem se bát, ale místo toho jsem to téměř prozíval. Příště Brianu na půlku filmu svlékněte, nechte jí pruhovanou kočkou pomalu sežrat jedno prso, a přidám hvězdičku. Přesto to uteklo zázračně rychle... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekonalo, ač mi film utekl celkem v pohodě (pocit nudy se nedostavil), úroveň filmu je hodně na pováženou. Tygr pobíhá po domě a shání něco k snědku. Filmu kromě tygra vládnou nesympatičtí herci, divný scénář a krásná Briana Evigan. U filmu mě nejvíce zajímalo jak s daným tématem tvůrci naloží, lépe řečeno, co se dá vše vymyslet v jasně daných mantinelech. Výsledek není nic moc, Hadi v letadle byli určitě lepší než Tygr v domě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půl hodinky rodinného dramatu a necelá hodinka strašení. Stačí jeden tygr, zabarikádovaný dům a dvě oběti. Scény s tygrem jsou dostatečně napínavé, hudba nervy drásající, zvukové efekty strašidelné. Kupodivu se tvůrci obešli bez v tomto žánru oblíbených lekaček. Kelly prchající dopravním potrubím nám názorně předvede, jakou sílu dostane člověk stojící tváří tvář smrti. Režisér též projevil smysl pro detail - nejen sledování dlouhých vrutů nořících se do budoucího vězení, ale i kapka potu dokáže vytvořit patřičné napětí. Natáčení s třemi tygry, byť cvičenými, nebylo zřejmě žádný med. Zvířecí horror, který svému žánru ostudu rozhodně nedělá! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli napětí stálo za to a nápad je taky velice zajímavý, tak to bylo docela hloupé a hlavně konec byl trapný. Film těží hlavně z napětí. Některé momenty stojí opravdu za to a naháněčky po domě jsou do určitého okamžiku fajn. Postupem času se ale nabalují další scény stejného rázu a film začne ztrácet. Přehlédnu-li několik nelogických situací, musím zdrbat hlavně konec, který byl úplně mega ujetý, předvídatelný a plný tradičních klišé. Fuj. Naopak ocenit můžu ty dvě kočky, nový objev Brianu Evigan a dobrého známého ze zoo, tygra ussurijského. 45% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Když točíte blbost, tak se můžou všichni kolem přetrhat, ale nic moc dobrýho z toho nebude. Protože se asi všichni při natačení přetrhli, tak tohle dobrý je - tedy 3*. Atmosféru to má víc než dobrou, ale bohužel točit tygra, jak ničí mobilní telefon, je jak řezat si větev pod nohama. Prostě pár blbých scén a to že hlavní hrdina je tygr, tomu podráží nohy. Každopádně jsem to čekal mnohem, mnohem horší! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímku nemožno uprieť istú dávku napätia v kontexte hry mačky s myšou, kde v tomto prípade mačka je hladný, krásny tygrík a myšou sú dve chúďatká sirôtky. Z tohto dôvodu stred filmu je jednoznačne najlepší. Koniec síce priniesol dlho očakávanú dávku krvi, ale o žiadnu slávu aj tak nejde. Čistý priemer. 60/100 ()

Reklama

Reklama